Varför går det så sakta?

Har kollat på massa bilder och det har inte gjort saken bättre...

Men jag är helt säker på att jag klarade den muntliga tentan och jag har berättat för mamma om allt det här, så nu känns det lite bättre. Klumpen i magen har minskat lite i omfång. Det som är jobbigt nu är att jag inte ens vet om du klarade inte uppkörning och just nu vill jag veta det. Och jag hoppas att det hade kommit ett sms om du klarat den. Det är också de här jäkla minnena som gör allt så mycket värre, att bara kasta bort 3½ år och jag vet att jag inte ska se det så. Men jag gör det när jag har trott så mycket på en framtid. Det här är en sån plåga och jag önskar att jag aldrig gått med på det. Fast du sa att jag fick skriva ett sms, men jag tänker inte göra det. Jag måste visa mig stark fast jag inte är det. Eller är jag det? Just nu känns det verkligen inte så, jag är trött på att ha uppsvullna ögon och jag kommer vara så trött på att gråta efter de här två veckorna och tvingas jag då gråta mer kommer jag inte stå ut.

Alla säger att jag själv ska passa på att känna efter vad jag känner, men det känns som att det är så tydligt. Att jag inte behöver känna efter, känns som tårarna säger allt. Jag vet vad jag känner, det känslorna jag känt de här dagarna har varit ganska tydligt.

Åh, om du läser det här(vilket jag antar att du inte gör), så kan du väll i alla fall tala om hur uppkörningen gick....


Pest och pina

Varje gång jag tittar på telefonen vill jag bara ringa eller skicka ett sms och varje gång jag tänker på att jag inte får det så gör det så ont. Mitt positiva tänkande går si sådär och just nu vill jag bar lägga mig ner på golvet och dö. Det  är så jobbigt att det går i perioder, ena stunden känns det som man i alla fall kan överleva det här och andra stunden ligger man på golvet i en hög och är villig att ge upp. Just nu är jag vid det andra stadiet, jag är på väg att skicka ett sms där det står att jag ger upp, för jag orkar inte utsätta mig för det här, jag menar får jag sen inte höra något positivt kommer jag inte förstå varför jag utsatte mig för det här och jag är rädd att det bara blir värre då...

Nu är det en timme tills jag ska cykla till skolan för tentan, jag är inte alls laddad, men får som sagt gå som det går! Tar jag mig dit sitter där i en timme utan att tänka för mycket på det här, då är jag nöjd!

En till hemsk sak är känslorna man pendlar mellan, det är hat, bitterhet, ledsamhet, kärlek, förståelse, ilska.  Ja, jag tror jag under de senaste dagarna har gått igenom hela känsloregistret, inget jag rekomenderar.  Det skönaste är förståelse stadiet, när jag känner att jag vill att vi gör allt för att det ska kännas bra för dig, för att jag vill att du ska må bra, för att jag älskar dig. Men där är jag inte nu, nu är jag i stadiet det är sjukt synd om mig själv.

Men jag försöker skapa mig en bild i huvudet om att du lyckas får körkort idag och plötsligt bara står här vid min dörr och säger att du ångrar allt och så blir allt bara bra igen, man kan i alla fall drömma....

Nu måste jag sluta sitta här och pina mig själv, det är bara en timme tills jag ska vara i skolan!

Positivt tänkande!

God morgon!

Jag har i för sig varit upp två timmar nu och pluggat lite och sen nu suttit här lite också. Ska snart göra en kopp te, äta ett äpple och fortsätta plugga, har min muntliga tenta idag. Hoppas det kommer gå bra, man får ha med anteckningar och så, så jag tror det löser sig:) I värsta fall får man göra om det och det kan jag också leva med om det inte går vägen! Så ska plugga till ungefär tolv sen äta och kanske kolla lite till på texten, sen klockan två ska jag klara det! Sen blir det hem till en ny kopp te och sen ska jag nog ut och gå en timme eller så, måste få lite motion även utan att träna hårt varje dag. Sen ska jag hem och kolla lite en bok, sen ska jag nog bara ta det lugnt och äta middag spela lite tv-spel och kolla på Idol. Är ledig imorgon så då ska jag ha lite sovmorgon, har ett antal timmar att sova igen;)

I natt drömde jag faktiskt ingen mardröm, första gången på flera nätter, i natt drömde jag om hur jag försökte komma åt Björn Gustafsson genom att bli bästa kompis med hans lillebror;) Hahaha, det var en sjuk dröm, men jag log faktiskt när jag vaknade och det var skönt att vakna med ett leende det ingav lite hopp;)

Sitter här och funderar på hur resten av veckan ser ut, imorgon blir det lite sovmorgon, träning, plugg och promenad. Sen blir nog torsdagen likadan, är ledig då också! Sen på fredag så ska vi göra en poster med en utländskläroplan, hoppas det går vägen! Sen ska jag nog ta en promenad då också och sen bunkra upp med natur godis och en rolig komedi, blir kanske lite ensamt, får känna förstå då om jag kommer fixa att vara ensam här, men jag hoppas det, lite egen tid kan vara bra! Sen på lördag blir det träning och sen hoppas jag att jag orkar gå på fest, dock nykter. Sen hoppas jag att jag får sällskap av Mandis under natten, men vi får se hon visste inte riktigt. På söndagen är i alla fall Maria tillbaka det blir skönt!

Ja det var lite planer för veckan, det är skönt att ordna upp saker i huvudet lite. Att hitta en struktur.

Idag är en speciell dag för det är två i min närhet som också står inte för prövningar idag, mamma ser jag fram emot att ringa ikväll och höra hur det gick på anställningsintervjun och ja om du klarade körkortet det får jag väll höra tids nog! Så jag önskar er och mig själv lycka till idag! Nu ska jag plugga!

Dag 2 - mot sitt slut

Jag lever än, jag har inte gråtit mig sönder och samman, det är en bra början. Jag har till och med känt mig glad, när jag tränade och bara fokuserade på det. Kommer jag bli elitidrott tränade de här två veckorna? Eftersom att träna är det enda som får mig på andra tankar kan man fundera...

Just nu önskar jag bara att du kunde skriva något, just nu spelar det ingen roll jag är inställd på det värsta i alla fall och det här är så plågsamt. Och jag är rädd för att det inte kommer bli bättre för varje dag som går, jag är inte mig själv så här. Jag vill vara mig själv, jag vill kunna sova, jag vill känna lite lycka, jag längtar efter att ha en normal vardag igen. Har snart inte haft det på en vecka och det är jobbigt att vardagliga saker ska gå tungt.

Nu känner jag mig ledsen igen, men för ett tag sen kände jag mig bitter. Vissa påstår att man inte ska ta sånt här, jag gör vad som helst för kärleken. Varför ska kärleken vara så orättvis? Och varför har jag lurat mig själv i 3½år att kärleken alltid kommer vara bra. Varför kommer jag sluta tro på sånt här?

Jävla skit!!!! Nu ska jag i alla fall duscha!

Dag 2

Jag skulle försöka skriva något positivt här, jag lovade mig själv det. Men det går inte...  Jag önskar bara att jag ska slippa vänta på denna domen, det känns som en dom och den är outhärdlig. Varje andetag blir en kamp jag kämpar. Imorgon har jag muntlig tenta och jag borde plugga, men det går inte in och texten blir alltid suddig, snälla gör slut på denna pina, jag orkar inte... Jag sitter och plågar mig igenom gamla Martin Stenmarck låtar och det känns som det var nyss jag lyssnade på dem, men det var det inte. Ena skivan är från 2004 och andra från 2006, det var med andra ord år sen. Och de spelas upp på samma vis som alla minnen spelas upp dagligen och nätterna är värst, jag undrar hur många månader det kommer dröja innan jag sover igen...

Samtidigt som jag bara vill lägga mig ner och ge upp så vet jag att det inte är så enkelt, det handlar bara om att kämpa på för allt man är värd! Och jag kämpar, så jag kämpar och jag vet att jag bara måste försöka fixa de här dagarna, att jag inte får skicka iväg det där smset som jag så gärna vill skicka.

Det känns i alla fall som jag kommit lite ner med fötterna på jorden efter i onsdags och jag har bestämt mig för att fortsätta plugga i vår, men jag har bestämt mig för att flytta hem igen. För jag klara inte av att bo för långt borta än och kanske blir det en lägenhet i Leksands istället, det är nog det jag klara av vid den här tidpunkten i livet. 

Nu borde jag stoppa näsan i en bok och bara tänka på boken, det är nog enda chansen för att ens överleva den här dagen som det känns nu! 



Det var vi som stod för skratten
Det var vi mot rubb och stubb

Dag 1 - mot sitt slut

Nu känns det inte lika tungt, det har lättat lite. Tack för det! Jag måste vara stark nu fixa de här dagarna, förstår att jag inte kan få veta om körkort som blir klarade eller om det festas något eller tränas något eller något bara vardagligt. Jag kan bara acceptera. Maria säger att vi ska tänka att du har rest till Irak och där får man inte prata i telefon, så nu är det så;) Inte för att jag kommer tro det men jag ska försöka. Jag kan inte stanna upp helt, även fast det bara är det man vill, bara stanna upp och sitta vid telefonen och vänta, det vill jag göra. Men ja, nu har jag faktiskt bara telefonen med mig för att jag ska kunna svara om mamma ringer.

Ska ge mig själv en klapp på axeln och tala om hur duktig jag är, jag är duktig och jag är stark. Snart ska jag lägga mig och läsa och sen sova bort lite mer av denna dag och vakna upp för dag två i detta lidande. Lidande är vad det är.

Dag 1 - går segt

Jag tog mina väskor och vinkade hejdå till min kusin, två meter utanför huset ville jag vända, springa in och bara skrika: "Jag flyttar hem, jag skiter i det här nu. Det är här jag vill bo, jag är inte vuxen än!" Men jag gjorde inte det, jag kämpade emot och satte mig på en buss i en och en halv timme och kom hit till en tystnad som i princip kan gör så att man blir galen bara den. Jag som redan är galen, så kommer man hit till en tom lägenhet, som man egentligen inte ens gillar, den är inte hemma och den är stor. Nu sitter jag här och lyssnar på Sonata, jag borde plugga, men det går inte, jag har ingen vilja. Men jag ska göra det snart bara för att jag måste! Jag ska klara den muntliga tentan på tisdag jag bara måste! Jag ska bara ta ett djupt andetag först och tänka att allt är som vanligt, i alla fall kommer det att bli som vanligt om jag får bestämma! Nu ska jag försöka plugga, i min ensamhet, jag spyr på den!











I was nowhere near ready when all it ended
So I hoped we could find a new day, cannot live without you

Dag 1

Det har nu gått ca 14 timmar och jag klättrar redan på väggarna bered att ge upp redan innan jag försökt, vi pratar om 13 eller 14dagar. Jag kommer bli i upplösnings tillstånd och fullständigt apatisk. Fast det är jag redan lite halvt. Vet inte riktigt hur jag ska fördriva tiden då jag har den här klumpen i magen konstant. Anntagligen handlar det bara om att försöka göra annat, ska nog plugga nu tills jag ska med bussen vid tjugo i ett. Fast ja det blir inge kul att sätta sig på bussen heller jag vill bara vara kvar här hemma, det är min familj jag behöver! Men ja, jag ska åka dit och plugga och så jag kan försöka klara min muntliga tenta på tisdag, kommer nog att gå bra, jag hoppas så i alla fall! Blir jag ensam i helgen så får vi se hur jag göra med allt, kanske åker hem då också. Jag pallar inte att vara ensam nu!

Men vet ni vad, egentligen blir det bara jobbigare av att skriva det här, så ska göra något annat istället!

Lördag

Ja, jag vet att jag kanske inte har varit så jätte pigg och glad i mina inlägg på senaste. Men ja, man skriver som man känner sig. Nu känns det lite bättre jag tror jag i alla fall har ett beslut, nu ska jag bara diskutera det och jag är livrädd.

Ja att det har låtit som det har gjort, har det gjort på gund av vissa skäl. Jag trivs inte riktigt med det jag har nu och ja det känns helt enkelt inte bra och inget har blivit som jag tänkt mig. Men jag ska ändra på det nu tänkte jag.

Det känns dumt att vara hemma igen också, men ja jag trivs inte med att vara ensam och i lägenheten är jag ensam då inte Maria är där nu heller och inte blir där nästa helg heller. Och sen blir inte jag där för jag har praktik och sen har hon praktik i fyra eller fem veckor. Jag har förmodligen inte råd att ha en övernattnings lägenhet som bara används fyra dagar i veckan, max! Men ja, vi får se hur jag gör.

Sammtidigt som det känns dumt att vara hemma så känns det också skönt, min lill-kusin är här och han är bara för underbar, så jag har fått lite glädje att ta med mig till Falun så jag kanske orkar vara där under veckan, sen hoppas jag på att Mandis sover hos mig under lördagen, ja som sagt jag gillar inte att vara ensam, i alla fall inte när det är så stort!

Och sen så är jag ett sånt läge att jag behöver människor runt omkring mig som kan ta hand om mig just nu, som kan pyssla om mig när jag känner mig ledsen. Fast jag min litteratur är också ett bra tidsfördriv. Vi får se om jag blir hemma snart igen, känner att jag behöver en trygg miljö just nu så livet går lite lättare. Ibland önskar jag att jag vore fyra år igen och bara kunde leka, busa, äta, mysa och sova! Jag vill plötsligt inte bli stor och just nu kommer jag göra revolt mot det, jag tänker inte blir stor, livet är för kort för att bli stor än!

Oj, nu vart det mycket skrivet igen, jag har en tuff uppgift att försöka klara under två veckor nu. Önska mig lycka till och att det bara finns lycka efter de två veckorna! Nu ska jag kolla på TV!


Vad är farväl?

Ja, nu är det alltså en ny plan som gäller för våren, ser ingen anledning till att vara kvar i detta skit land. Jag ska förmodligen till Australien med mig själv och jobba. Hur länge jag blir kvar vet jag inte, jag lär väll ta upp mina studier någon gång också. Men ja, så är det nu och ja det känns bara bra! Det känns som jag kanske äntligen tar tag i den drömmen. Det är för övrigt allt jag har att komma med idag!

Reason to cry

Jag andas in, jag försöker i alla fall, men det hakar liksom upp sig. Jag kollade på min omellet med avsmak, varför ska jag äta den? Varför ska jag ens andas? Jag sitter här med all min musik och hatar den, vad ska den hjälpa mig med nu. Vad tjänar det till att lyssna på den? Allt blir ändå bara massa skit minnen som jag ger fan i om några år. Alla låtar som susar förbli blir ett enda muller. Igår plockade jag fram The Secret jag skulle börja kämpa, nu vill jag elda upp den flytta hem till min säng, mitt hus, mitt rum och bara få kolla på TV. Varför är jag inte tre år? Varför måste jag gå till skolan imorgon och vara glad, när jag inte vill? Jag orkar bara inte.

Ursäkta jag måste bara få ventilera, men jag, jag drar mig undan ett tag nu. Jag kommer sova och plugga och se på film ett tag, men jag kommer tillbaka så småningom...



See I don't know what we're missing
Or how to make a difference
But I'm willing to try


Varför bara jag?

Onsdag

Sitter här och försöker skriva en reflektion om skolans historiska perspektiv, det går sådär har i alla fall kommit på vad jag ska reflektera om. Håkan gör mig sällskap med sin trevliga stämma, vet inte om jag ska se honom när han kommer till Falun eller inte ännu, det är för långt fram. Sa hon som alltid planerar hundra år fram i tiden. Jag gör det än, ganska bra med veckorna men inte helgerna, det är ganska öppna, förutom det helgerna jag jobbar. Planerar att åka till Sthlm också så ja, det kanske är enda helgen som passar och då gör jag just nu hellre det, men ja, vi får helt enkelt se.

Ska försöka plugga klart det här till senast två, sen ska jag dricka en kopp te och sen dra ner på stan och fixa allt som jag skulle fixa så jag är hemma till fem och kan laga mat, måste äta innan jag tränar! Träningen går som vanligt före det mesta, den är så pass viktigt för mig! Sen efter träningen blir det en lugn och tidig kväll igen, med Idol en kopp te och sen tidigt i säng. Det är skönt att komma i tid i säng och tid upp, man får så mycket gjort då!

Fast mest ser jag fram emot helgen just nu, det ska bli så mysigt:) Nej nu ska jag inte sitta här och fundera på veckoplaner, lär plugga klart det här!

Where to start?

Idag har jag varit effektiv eftersom jag gick upp redan vid åtta och hade då lyckats plugga klart allt vi fyra, sen gick jag och Maria en liten promenad och kikade runt här i området. Sen har jag ätit och lagt upp bilder på bilddagboken. Nu sitter jag och väntar på Idol och funderar på att kolla på Ensam mamma söker eftersom jag missade det i Söndags. Eller så läser jag lite bok, vi får ser.

Imorgon ska jag gå upp tidigt igen och skriva en reflektion över det jag läst, sen läsa utbildningsplanen för högskolan, mindre kul. Sen ska jag ner på stan, måste ha läppsyl och ny dagkräm. Sen tänkte jag cykla till Rusta för jag tyckte jag såg i deras annons blad att det sålde billiga tavlor vem vet, kanske hittar jag en snygg. Sen ska jag nog kolla om jag till slut lyckas hitta ett par höga stövlar, så mycket mer får jag inte köpa.

Sen är det skola på torsdag och sen på fredag kommer Jon hit och det blir bara vi hela helgen, vi ska kolla på film och bara mysa, bara vi två! Kanske gå ut och äta också, men det är viktigt att det bara är vi två för vi behöver det. Hoppas också vi kan planera in en Stockholms resa i Oktober eller November så vi kommer här ifrån lite, eller så blir det lagom till Julshoppingen, vi får se, ska bi en den här terminen i alla fall. Sen får vi se till nästa termin, vi är sugna på att ta med oss Joonas och åka ner till Augustin i Frankrike och hälsa på, fast vi får se. Men jag känner att jag behöver skaffa mig lite att se fram emot!

Nu ska jag göra något annat!

Tisdag

Var granska bra på att uppdatera förra veckan den här veckan har inte börjat lika bra;) Men ja, jag kom tillbaka till Falun igår och har liksom inte riktigt haft tid. Jag har dessutom massor att plugga, ska skriva en reflektion på det imorgon. Sen har jag muntlig tenta på det på tisdag eller onsdag nästa vecka. Men det går nog bra:) Så idag blir det plugg, sen ska jag nog gå ut och gå en liten promenad, måste få lite luft när man bara sitter inne och pluggar! Dessutom är det fint höst väder idag också och det gillar jag. Det gör att känns lite bättre än om det bara är grått och tråkigt.

För övrigt biter jag ihop, jag måste verkligen ge allt ett försöka och då menar jag verkligen allt. Måste försöka hitta lite ro, just nu blir det bara kaos om jag tänker på fel saker. Så jag försöker fokusera och så får vi se, man kan inte mer än försöka! Jag ska göra det och känns det fortfarande fel med det en eller andra om någon månad, då får jag försöka komma på en ny lösning!

Nu ska jag nog plugga lite igen, skriver nog lite mer ikväll:)


Söndag

Om det skulle gå att ta semester från sitt liv ett lite tag skulle jag göra det. Jag är helst slut och jag måste verkligen sluta festa så här, det spårar alltid ur;) Fast tur det inte bara är jag som är fullast på stället, det finns så många fler. I alla fall var det en trevlig kväll tills vi skulle gå hem då spårade det ur totalt, sen hade jag nästan en sömnlösnatt också, tufft var det att gå upp vid halv nio. Men ja den här historian är inte så intressant om man inte heter Sandra, så jag besparar er den pinan;)

Jag har i alla fall jobbat idag, ganska bra har det gått. Nu borde jag plugga och sen är det Friskis och Svettis. Imorgon är det skola igen och just nu känns det så jävla skönt, till och med att komma från Falun, man kommer lätt på varför man flydde här ifrån efter en ute kväll;)


Nej, plugg var det!


Lördag

Kom nyss hem från jobbet, ingen höjdare att vara där men det är pengar så det funkar! Vet inte riktigt vad jag ska göra nu, ska betala lite räkningar och sen måste jag nog faktiskt plugga lite, sen får vi se hur Amandas planer ser ut. Erika skulle i alla fall koma vid fem så efter det ska jag nog upp till Amanda och så ska vi ha lite förfest där;)

Nej jag har inte så mycket mer att tillägga;)

Hårfärgen

Så här ser jag då ut i håret nu och ja det är en skit bild men jag orkade inte engagera mig;) Ni får hoppas på bättre bild imorgon när vi är ut istället;) Men ja det är ungefär samma färg som jag hade i topparna, en lite brunare nyans och sen ljusa slingor! Jag är nöjd!



                                                                                                                                                                                                                             

Nu ska jag borsta tänderna se ett Gossip avsnitt och sen sova:) God natt!


Just dance

Har fått så mycket gjort idag! Nyttiga saker eller inte det vet jag inte;) Men jag har i alla fall haft sovmorgon, sen varit hos tandläkaren och fixat min tandskena, skulle gå på 300kr men man fick något bidrag så jag tog det nu så det vart gratis! Sen var jag till systemet och shoppade med Lunkis;) Sprang på honom innan jag skulle dit, så jag och han valde vin åt Amanda nu får vi se om hon gillar det;) Nu var det här inget avslöjande av utköpning, Amanda är faktiskt 20år och kan ta hand om sig själv;) Inte här heller spenderade jag några pengar, hade presentkort på 200kr, så jag fick tillbaka 51kr istället;) Efter min lilla handling där så åkte jag och Jon hem och lagade lunch, pannkakor, jag är så nyttig;) Det roligaste jag gjort idag som jag nyss kom hem från var att färga håret, även detta billigare;) Min frisör valde färg och sen färgade hennes duktiga elev Elvira håret på mig! Och det är sjukt snyggt, ska bli så härligt att får visa upp det till några snygga kläder imorgon! Så just nu bestämmer jag knappt något själv och det blir så himla bra! Imorgon förväntar jag mig att Amanda lägger sig i lite vad jag har för kläder och så bli det också tipp topp, kanske ska fortsätta låta folk bestämma saker åt mig, verkar bli jävlit bra;)

I alla fall så vart håret ungefär samma mörkhet som jag har haft i topparna fast en brunare nyans och sen ljusa slingor i det! Får försöka få en bra bild på det sen som jag kan lägga upp!

Nu stressar mamma mig, hon tycker vi ska ut och springa och jag som nyss ätit;)


Trötter

Sitter och väntar på Jon, som jag tror kom precis! Skönt jag vill sova! Snällt av honom att komma hit fast det är så sent, fast jag kunde åkt dit också, men ja om han vill komma hit så fick han;)

Vi gick en kort kort promenad jag, mamma och Ebba, plockade lite blåbärsris och gick förbi mormor med hennes Mamma Mia som jag bränt åt henne. Hon och morfar kanske ska flytta tillbaka till Hemköps-huset igen, mysigt tycker jag då kan jag komma och bada bubbelpool och basta:) Dessutom saknar dem lägenheten det hade där förut, så det blir nog bra för dem:) Min lillkusin och moster kanske kommer upp den 26e, då som jag hade planerat att var i Falun, vi får se hur jag gör med det vill så väldigt gärna träffa lillgrabben!

Förresten ska jag testa och ro i vår, det ser jag fram emot, skulle vara kul att verkligen hitta en sport som jag vill hålla på med och tävla i och så, min syster var i alla fall glad när jag sa det till henne;) Annars får jag hålla mig till att förbättra tiden till Limsjön runt, helst till under 30min, nu återstår det bara ett år tills vi ser om jag lyckas. Jag har med andra ord lite tid på mig att träna!

Nu ska jag borsta tänderna sen sova, om jag nu kan sova med den här killen som håller på att smsar 16åringar. Gash!

Beslutsångest

Är det något jag lider av ofta så är det beslutsångest, just nu är det om jag ska pallra mig till Jon eller helt enkelt inte får träffa Jon förens imorgon, vilket betyder att jag inte får sova med honom och det vill jag;) Hmmm, svårt!

Annars så sitter jag mest och känner mig pepp inför lördagen, ska faktiskt bli kul att gå på Lucky, jag gillar att känna folk när jag går ut, så man kan sitta och prata och ja allmänt skönt att bara känna dem, i  alla fall för mig som inte är singel;) För dem som är det kanske det är tråkigt att alltid känna alla man festar med;) Men ja som sagt, jag gillar det. Fast lite jobbigt var det att jag inte fick reda på det förens nyss och inte har några kläder med mig för att gå ut. Men då gjorde jag det lätt för mig och slog en signal till Mandis, så hon löser det åt mig:) Tur man har en bästa vän med en jätte garderob! Kom precis på att jag inte har någon bra BH med mig heller, fan att jag inte tänkte på att det kunde bli så att man gick ut. Fast ja mamma kanske har någon axelbandslös, bara att hoppas. Vilka problem jag har;) Jag och mina ständiga I-lands problem;)

Nu ska nog jag gå en promenad, hörs imorgon!


Torsdag

Hemma igen efter en kort skoldag. Fast jag åkte redan vid halv sju, var till lägenhet och lämnade lite kläder och så, så jag slipper släpa så mycket på bussen på söndag när jag ska dit!

I skolan gjorde vi ingen riktig nytta, men ja, jag var där och fick närvaro vid seminariet i alla fall! Sen har jag haft en skön biltur hem bara suttit och tänkt, så himla skönt. Jag älskar verkligen att köra bil, speciellt själv! Nu sitter jag har och fryser, men kan inte göra någon eld i kakelugnen heller, eller jag tröst inte heter det;) Igår när jag skulle försöka började det röka in i rummet istället och det var ingen höjdare;) Så har satt på mig en extra tröja istället. Sarah vill träffas idag, har precis försökt få tag i henne men inte lyckats, kom bara till telefonsvararen så ska testa snart igen. Annars har jag inga stora planer för dagen, plugga lite, se på Gossip och sen Idol. Sen borde jag gå en promenad också men vet inte om jag riktigt orkar vi får se!

Nu ska jag göra en kopp te!

Onsdag

Ännu en praktik dag, det känns bra, det är skönt att jag är klar med mitt yrkesval. Att jag vet vad jag kommer jobba med om ca 3år. Det känns skönt att det finns en plan som jag vet kommer hålla, så nu sattsar jag fullt på det här, inget stuide uppehåll, inget jobba utomlands, jag vill bara göra det här och få min examen. Jag brukar tjata om att jag vill ha en fast utgångspunkt, jag har faktiskt än. Mitt yrkesval, vart jag är eller gör så ska jag bli lärare. Just nu är jag väsligt glad att jag kan känna mig så här nöjd med något. Jag har annars så svårt att hitta mig själv. Men ja så länge jag bygger upp livet på det här och sen håller hårt i min träning, som får mig att må så mycket bättre och bli trevligare så ska nog det här gå. Det blir nog något av mig och det blir nog bra.

Det här året har varit en sådan röra, i för sig är det inte så konstigt man tar studenten och plötsligt har man hela världen framför sig. Det är klart det inte blir som man tänkt sig. Och är man som jag vill man alltid mer, man nöjer sig aldrig riktigt. Jag är alltid i full fart framåt, fast jag nog skulle behöva stanna och bara: "Sandra vad gör du nu? Vad vill du nu? Är det här verkligen det som kommer bli bäst för dig? Varför känns det jobbigt nu?" Nej istället så bara flyr jag igen. Kom hem hit och kände att livet och jobbet inte var kul här och vad gör jag då istället för att ta tag i det som är jobbigt, jo jag flyttar till Falun för där blir det säkert bra. Nu känns inte det heller bra och jag önskar jag kunde fly igen. Men jag ska inte gör det, jag ska ge det en chans den här hösten, med en positiv inställning. Funkar det sen inte med att jag går i skolan för lite, har för mycket tid ensam och det bara känns jobbigt. Och inte har försökt lösa det, då kan jag möjligen tillåta mig själv att flytta igen. Men då behöver jag inte fundera vart, då blir det till Leksand. Jag har nämligen planer på att få jobb här sen och bli kvar.

Så egentligen är jag ganska lätt att göra nöjd, det handlar oftast inte om så stora saker. Men de små sakerna verkar ibland vara väldigt svåra att fixa.

Nu har jag lättat mitt hjärta nu ska jag plugga igen!

Nu blir ni aldrig av med mig

Fick mitt mobila bredband idag! Funkar riktigt bra, bättre än Marias;) Dessutom kan jag ladda ner också, yeeees jag är nöjd! Så nu blir inte gråa semestrar någonstans tråkiga heller. Fast ja hur bra det här är för mig vet jag inte, nu kommer jag att ha möjlighet att kolla min mejl överallt och alltid har koll på allt, risken finns att jag i min nöjdhet kommer börja släpa runt på den här klumpen överallt för att den kan vara bra att ha;) Egentligen behöver jag inte ens använda det nu för vi har trådlöst här hemma, men det är nytt så det lite roligt;) Dessutom är den mycket finare än de som hänger och dinglar min ser bara ut som ett USB minne. Hahaha, vad nöjd jag är;)

Men men, jag och mamma skulle på Friskis och Svettis, men hon hade kollat fel tid så det hade redan hållit på i 30min när vi märkte det;) Det vart en löprunda istället, så jag ska nog klara fyra träningspass den här veckan också! Nu lär jag ta tag i att byta studieort även hos lärarförbundet!


Tisdag

Hann inte blogga igår kväll och orkade inte för den delen heller! Hade en katt som la sig och sov på min mage och då var det bara jobbigt att försöka göra något annat för det är så himla mysigt. Jag vill verkligen ha en lite kattunge själv, men ja det får bli så småningom!

Praktiken blir nog bra, det är en väldigt speciell skola som jag har som partnerskola och kommer att tillbringa mina 3år som jag har kvar på. Det är barn från åldrarna 3-9år, de går tillsammans men det äldre läser lite avskiljt ibland. Så det är både förskollärare och grundskollärare och jag tycker det verkar vara ett väldigt trevlig upplägg, så det ska bli kul att få se mer av det och göra mitt examens arbete på något som berör dem, jag har redan mina idéer;) Men ja det känns väldigt bra, men jag hade kanske önskat att vi fick vara ute en hel vecka och inte bara tre dagar som vi är nu.

Nu imorgon hade jag tänkt att åka till Falun, men ja Maria hade redan åkt hem, så nu skiter jag i det och pendlar dit på torsdag istället. Sen ska jag träffa Sarah på torsdag:) och ja sen ska jag, plugga, färga håret och till tandläkaren på fredag, sen jobbar jag helgen. Sen blir jag tillbaka i Falun igen, har tvingat Jon att sova hos mig den helgen, för då ska Maria iväg. Så ja, ska vi vara borta så här mycket hela tiden, så får vi se om det är vettigt att ha en lägenhet i Falun, men ja det enda man kan göra är att prova.

Men ja nu ska jag plugga lite, sen ska jag på Friskis och Svettis!

Måndag

Bläääää.

Jag är på dåligt humör, min skena som jag har kvar bak på tänderna efter tandställningen har släppt på ett ställe och jag kan inte fixa det här i Leksand för nu är jag skriven i Falun, vilket just nu känns piss för jag vill inte gå till tandis i Falun, jag vill gå här hemma i min trygghet! Dessutom är jag skriven i Falun för att få bostadsbidrag med kommer jag inte få för jag tjänar på tok för mycket pengar, som tar vägen vart?!?!

Men ja nu har jag beklagat mig så mycket över att jag kommer få lov att ge ut massa pengar till tandläkaren så pappa åkte och tankade bilen som jag ska ha till Insjön tre dagar och sen Tällberg tre dagar, dessutom har de betala min adressändring och massa annat, känns som jag kommer så i skuld till dem resten av livet. Jobbigt!

Dessutom känns det som jag ger ut pengar lite här och där, det blir så när man ska färga håret, köpa en dansmatta och massa saker till köket för att man ska kunna laga mat när man inte bor hemma. Alltså jag vet verkligen inte om jag kommer ha råd att bo i Falun. Men ja, har jag inte det så flyttar jag helt enkelt bara hem! Svårare än så var det inte. Det dåliga med våran lägenhet är att vi måste betala hyra för sommar månaderna, när vi inte kommer bo där (jag visste att vi skulle haft en studentlägenhet), men ja det kommer jag inte ha råd med så nu måste jag komma ihåg att säga upp den till sommaren, synd bara att det blir jobbigt sen igen i höst om man vill ha en nya, alltså nu vart jag penga fixerad och började må dåligt. Det är ett tag till våren, men ja det är bra att skriva upp det så man kommer ihåg det.

Nu ska jag göra mig i ordning och sen skriva klart brevet och åka till introduktionsträffen på Leksands bibliotek klockan nio! Hörs ikväll efter fem!

Söndag

Tog en liten paus igår, var nämligen helt slut efter att ha sprungit Limsjön runt 7km) på 33,13min jag är stolt över mig själv! Speciellt med tanke på att jag varit sjuklig i två veckor sen tränat fyra pass och bara ett löpning, det var faktiskt riktigt bra gjort av mig och kom på tolfte plats. Ja, jag tycker att jag är duktig:)

Men men, nog om det;) Imorgon går jag ut på min första VFU i Insjön ska bli spännande, borde ha skrivit ett brev och tagit med mig också, får börja med det nu och sen skriva ut det imorgon, ja det är en bra plan. Imorgon efter att jag varit i Insjön tänkte jag åka hem till Jon, måste plugga lite men då kan jag i alla fall göra det med en katt i knäet tänkte jag, jag behöver att djur som ger mig den där super glädjen som man bara får från djur och små barn. Deras kärlek är nog bland det bästa jag vet och de är så ärliga. Åh, jag blir så lycklig av att tänka på sånt. Som när en söt liten kille som nyss fyllt 3år kom gåendes och så; "Fjöken, Fjöken!", då har man blivit accepterad och det bästa är att jag oftast blir accepterad av de flesta, ja det tar jag verkligen som att jag är ämnad för det här arbete:) Åh, jag längtar tills imorgon när jag ska få följa en nya barngrupper och inte bara det här halvåret utan jag ska få följa dem under de tre år jag har kvar! Tänk vad man då kan få se framsteg och så:) Åh, jag vill bara ha min examen nu!

Men ja nu ska jag skriva det där brevet, bloggar imorgon efter VFUn så ni får veta hur jag haft det:)

Fredag

Ligger i sängen min och skriver idag igen, känns som jag borde gör något åt skolan eller förbereda mig genom att ta fram kläder eller något till imorgon, ska springa Limsjön runt då! Så slutar vid kvar i tolv imorgon, sen ska jag skynda mig hem och sen ska vi cykla till starten, fast i år blir det att ta det som en kul grej eftersom jag ännu inte kommit i form efter min sjuka. Men det kommer så småningom, det är bara det att jag är så jäkla seg på att komma igång, nu har jag tryckt i mig massa kakor;) Shit vad jag aldrig orkar ta tag i något.

Men jag ska, jag måste;) Idag har jag varit på mitt kära jobb, var ganska lugnt så det dög. Ett bra tidsfördriv. Sen har jag och mamma varit och shoppat på Lager 157, ett par jeans, ett par byxor och en skjorta vart det och det för bara 350kr, så jäkla vettigt! Sen har jag bokat färgning av mitt hår också ska bli skönt, hoppas att det blir fint det är min frisör som ska välja färg, läskigt men jag litar helt på henne!

Nu ska jag dra över Gossip till min dator:D

Torsdag

Sitter hemma i min säng nu, har inget skrivbord här längre och har fått lov att möblera om lite, men jag är nöjd, mitt rum är fint:) Fast sängen är i minsta laget om man är två;) Men vi blir kanske inte det så ofta här, det beror på hur ofta jag är hemma. Blir hemma nu när jag blir på VFU i alla fall, fick den i Insjön blir nog tipp topp, mamma visste både vem rektorn och vem min handledare var:) Så jag är riktigt nöjd, så på måndag ska jag och Madde dit! Jag längtar tok mycket:)

Annars är det skönt att bara vara hemma tycker jag, faktiskt att jobba också och att träffa Amanda som jag saknar att inte träffa så ofta som jag gjort sen jag kom hem, men hon måste komma till Falun någon helg och festa så är det bara:)

Jag har så svårt att uttrycka mig här just nu och vet aldrig riktigt vart jag ska börja, men jag tror jag kommer in i det igen direkt jag har internet vart jag än går, det lovar jag. Det ska bli min fritids sysselsättning som i våras, det är nyttigt för mig att skriva här och ventilera allt, dessutom är det kul att läsa sen;)

Hösten kommer nog mest handla om att komma till rätta i Falun, plugga, träna, spela Wii och festa;) Men ja det duger för mig, nu kan jag spela Wii ofta också, har fått min dansmatta. Så nu har min bror inget mer val än att komma och hälsa på mig om han vill dansa;) Fast han förväntar sig att jag ska ordna fest och det blir lite svårt i och med att han inte fyller 18 förens i December, men ja då får han gärna följa med ut;)

Tänk vad allt kändes lättare av att få komma hem och bara prata av sig med sin mor, hon är klok hon:) Nu ska jag fixa lite annat, sen sova och invänta mina nya Gossip avsnitt<3 Som jag har längtat! God natt!

Onsdag

Jon har nyss åkt nu är det tomt, tyst och ensamt här igen. Jag vet inte om jag är någon lägenhets människa, den här trean känns bara stor och kall, jag är van att ha så mycket folk runt omkring mig. Men ja, står jag inte ut så är det bara så, jag ska i alla fall försöka. Ska i alla fall hem imorgon, det blir skönt att komma hem lite och få lite mat och så, slippa fixa själv;) Fast jobbar hela fredag, lördag, söndag. Det är inte jätte kul, men det är bra med pengar;) Sen ska jag ut på praktik på måndag, det ska bli underbart, jag längtar så tills jag har pluggat klart och får börja jobba!  Sen blir det bara en dag här och sen ska jag hem igen och jobba lite mer. Sen blir jag nog här två veckor i rad tror jag innan det är praktik igen, så det blir ganska mycket hemma ändå, så det kanske funkar. Det är konstigt att bo i lägenhet, speciellt när man inte går i skolan så mycket, så man knappt träffar folk, jag gillar verkligen att träffa folk. Det gjorde man i fall i Uppsala även om jag inte gillade hur jag bodde där. Men ja, som sagt jag testar och håller jag på att dö av tråkighet, kyla och för lite rörelse så kan man alltid flytta hem igen.

Nu ska jag plugga lite och när jag är klar med det är det nog dags för middag. Den här dagen vart lite knasig, har inte ätit lunch utan bara frukost, måste verkligen skärpa mig!

Måndag

Ny vecka, nya tag. Det går bra med pluggandet, det är kul, jag är nöjd! Min plugga värld, min OC värld och min Stieg Larsson värld är mitt allt just nu. För ska jag vara ärlig vet jag för övrigt inte vad jag håller på med och jag blir sjukt less på mig själv. Men jag ska ge det här ett försök fast det just nu inte känns tipp topp, men jag försöker allt så får vi se.

Idag har jag varit sjukt duktig och ringt våran bovärd trotts att jag har telefonskräck och fixat så hon har fixat våran vask och så att jag kan komma in i tvättstugan och lite annat, jag är allt bra jag! Nu ska jag snart värma en kopp te och ta en banan och läsa lite mer litteratur, gäller att ligga steget för hela tiden! Jag hoppas vi får veta vart vi har fått VFU imorgon också och jag hoppas verkligen det blir Leksand så jag får annledning att åka hem minst två gånger i månaden;) I för sig är det  bara att åka hem när jag vill för det är inte så långt!

Förresten så hoppas jag verkligen att jag får mitt internet när jag kommer hem på torsdag så jag kan vara lite mer aktiv, jag saknar det! Just nu har jag snott Marias eftersom jag inte har eget än. Nu ska jag göra en kopp te, kanske skriver lite sen igen!

Utmanad

Johanna utmanade mig att skriva sex saker om mig själv som inte så många vet(om jag nu har några sådana hemligheter) ;)

Jag är sjukligt planerad och har hundra listor över saker jag ska göra och planerar även långt fram i tiden.

Jag är rädd för förändringar och vill helst att allt ska vara lika jämt.

Jag älskar att åka bil fort och lyssna på musik högt och skulle förmodligen kunna åka flera hundra mil och bara sjunga med musiken.

Jag är rädd för att dö och klara inte ens av att tänka på döden.

Jag måste alltid läsa någon roligt innan jag somnar efter att ha sett en läskig film eller läst en läskig bok annars törs jag inte släcka lampan

Jag sover med dörren på glänt när jag sover ensam



Jag lyckades inte hitta på så mycket bättre just nu har jag dålig fantasi, ska försöka plugga lite och sen är det snart kvällen känns det som;)



Onsdag

Hej!
Jag lever, så ni vet;) Jag har bara för mycket saker för mig just nu och inget internet, lånar Marias nu!

Så vad har hänt sen jag skrev? Jag är rädd för att jag knappt minns. Men jag ska försöka minnas;) I söndags kom Jon hit på kvällen, efter att jag jobbat och pluggat hela dagen. Sen hade jag skola i endas två timmar så Jon hade knappt gått upp förens jag var hemma i Leksand igen, nu finns det två hemma igen så ni vet;) I alla fall så åkte vi upp till honom i måndags och myste med världens underbaraste kattunge Tipx, Tone som skaffat honom och han är helt underbart söt, låg och sov bredvid med när jag pluggade och sen i mitt knä i tisdags innan jag skulle hem och iväg till skolan. Det var faktiskt nästan lite jobbigt att lämna Djura och den sötnosen. Fast samtidigt hade jag inte velat vara där själv, då Jon är i Uppsala i alla fall tills imorgon! Sen flyttade jag igår, så nu börjar jag komma i ordning!

Lite rörigt inlägg jag vet, jag är rörig just nu! Men vet ni vad det är Idol nu, ska kolla på det! Hörs imorgon när jag är hemma i Leksand igen!

RSS 2.0