Tisdag

Bra dag! Abonnemanget är bytt det betyder att Iphonen snart trillar in och pappa ringde igår och det är mycket möjligt att jag snart är ägare av en Saab, en 00a. Hel okej tycker jag!:D Har juh min kära skrutt nu men den är egentligen inte min utan det är mamma som står på den, skulle vara skönt att ha en helt egen för en billig peng! Ja ibland flyter det på!:)

Och utifrån kommentaren jag fått på inlägget igår så skulle jag nog inte kalla mig själv utseendefixerad och vill verkligen inte vara trådsmal. Däremot handlar det om att man ska trivas med sig själv och att få en kropp i trim är egentligen bara ett plus för mig, jag tränar för att må bra och för att kunna ta mig an alla mål i livet. Jag ska göra en tjejklassiker, bestiga 

Kebnekaise och har många andra mål i livet som involverar träning. Och eftersom jag är en människa som älskar att träna så har det tagit hårt på mig att vara förkyld varannan vecka eftersom jag inte kunnat träna regelbundet under 1½år, först nu verkar det går igen. Och jag säger inte att det är fel på att ha något extra kilo, men är man van att vara rätt vältränad så vill man givetvis tillbaka dit igen, det är det som är jag!:) Det handlar helt enkelt om att trivs med sig själv och må bra i hela kroppen vilket jag vet att jag gör om jag tränar och äter nyttigt. Och med min nyttighet betyder inte att jag lever på salladsblad och vatten!;) Bara en liten notis!

Nu ska jag ta mig en kopp te och en banan, blir en liten  promenad sen i det fina vädret och middag efter det. Sen blir det lugnt pass yoga och en kväll framför tvn!:)


Måndag

I set out on a narrow way many years ago
Hoping I would find true love along the broken road
But I got lost a time or two
Wiped my brow and kept pushing through
I couldn't see how every sign pointed straight to you

Every long lost dream led me to where you are
Others who broke my heart they were like northern stars
Pointing me on my way into your loving arms
This much I know is true
That God blessed the broken road
That led me straight to you


Examination idag i skolan, tröttsamt är det men jag tror det gick vägen. Så helst skulle jag bara vilja somna i soffan nu, men jag ska träna vid sju tänkte jag. Finns inte så mycket bättre att göra när man är trött, man blir piggare efter. Imorgon blir det morgon promenad och yoga, planen är åtta passa i veckan, fem kondition och tre styrka. Det behövs, jag är så jäkla trött på sambokilon som gör att jag inte kan ha alla jeans längre och jag vägrar ha det så. Om det så innebär att jag får skippa att dricka öl och vin och äta massa gott, nej det här håller inte längre, jag blir så himla less på mig själv och det blir så drygt. Känner just nu mest att jag bara orkar bry mig om mig själv, känner att jag behöver lägga fokus där ett tag och skit i allt runt omkring. Visst är det bättre när jag jobbar mindre jag gnäller lite mindre över min tid då, men jag behöver verkligen bara se vad jag själv vill göra och så göra det och strunta i vad alla andra tycker och tänker. När man tänker efter så blir det mycket skönare så också, att man bara lever för sig själv. Och det innebär inte att man inte ska ta hand om andra människor och tycka om dem. Jag menar mer att om jag sköter mitt liv så får alla andra sköta sitt! Sluta lägga energi på vad alla andra tycker och tänker om mig, det tar så himla mycket energi. Visst tycker man och tänker om folk ibland också, gör inte alla det ibland? Hur som helst ska jag sluta med att göra det ibland också blir så mycket bättre om man bara sköter sitt eget, så är det!

Hur jag hamnade här utifrån examinationer vet jag inte, jag tror bara jag är på sånt där humör att jag vill leva i min egen lilla värld i mitt lilla hus med min katt och sambo och inte bry mig. Jag får såna ryck ibland, det är skönt! Nej ska väl bege mig mot gymmet för ett Zumba pass, underbart blir det, sen ska träningsschemat för den här veckan göras klart!

Torsdag

Fredrik står och värmer upp en innebandyklubba ovanför en platta på spisen, han säger att man gör så, jag måste säga att jag mest tycker det ser märkligt ut. Själv funderar jag på livet, jag känner mig liten och osäker, rädd att jag har tagit ett för svårt yrke. Nu är det inte så det vet jag, jag är riktigt bra på det jag göra annars skulle jag inte vara så omtyckt som jag är av personal och barn. Allt det här kommer ur att min aktivitet inte vart som jag ville idag, inte alls faktiskt. Och när det gäller sånt man gör till skolan så känns det inte får gå fel, jag vet inte varför. Sen känns det alltid som de aktiviteterna ska vara så himla genomtänkt, i verkligenheten känns det mycket lättare och aldrig lika strukturerat men ändå blir det så bra. Sen tror jag det handlar om att jag aldrig har ett arbetslag på samma vis att luta mig tillbaka mot, man planerar inte aktiviteterna med någon annan, man är lite mer själv. Arbetslag är en bra grej det gör att man känner sig trygg, ibland önskar jag verkligen jag hade studie kompisar som bodde lite närmare som man kunde dra in i de situationer man hamnar i men inte vet hur man ska lösa.

Sen har jag varit lite sned på slutet, det är så mycket jag vill göra mer än det här jobbet, finns så mycket mer spännande, men man kan alltid ångra sig senare i livet antar jag. Jag har en yrkesexamen när jag är 23år, det är det inte alla som har. Fast vad tusan händer sen liksom?! Nu är det ett tag kvar, men det går så fort, jag är lite nervös.

Men man får släppa sånt och försöka se allt sånt som man vet vart man har och känner sig säker på. Allt blir alltid bra i alla fall. Jag hade turen att bara vara lite förkyld en vecka och sen den här veckan kunna köra på för fullt igen. Imorgon ska jag vikariera också, ska bli spännande, i en förskoleklass först och sen på fritids. Lite nervöst också såklart! Sen lär jag plugga massor i helgen, men ska hinna med några fikapauser också en hos mina svärföräldrar och sen i Borlänge hos Fredriks syster, ska bli mysigt att träffa Sixten och Stella igen, se om det växt!:) Ska hinna träna också, det är viktigt för att jag ska vara i balans just nu. Längtar till nästa vecka då är det mindre och vi åker till Norrköping och Stine och Patrik till helgen, det blir bra! Det gäller att se allt positivt!:) 

Tungt

Måndag, ny vecka, fy fan! Idag är dagen då jag överväger att lämna landet eller byta karriär. Det är pinsamt att 5,7% av svenska folket röstar så jäkla fel, nu lär man börja fundera på vad som gått snett. Det krävs en rejäl förändring på flera plan tror jag! Det är största besvikelsen att ett sånt parti får komma in i våran riksdag! En lite mindre besvikelse är så klart också att det är fortsatt blått styre i Sverige, det gynnar inte vårat land och det är sorligt att fler inte ser det. Att bli lärare känns också tungt, jag håller inte med utbildningspolitiken de bedriver för fem öre. Man får hålla tummarna att det blir mindre förändringar än de sagt och att de barn jag får någon gång i livet slipper det utbildningssystemet som de blå jobbar för.

Nej solen lyser ut, man får se det lilla idag, dags att plugga innan jag ska laga lunch och åka till skolan!


Bless the broken road

Måndag, ny vecka. Det kliar lite i min hals, mamma var sjuk hela helgen i Sälen. Så idag har jag bara varit och handlat annars fixat här hemma och pluggat liter. Har två saker till med skolan att boka av för idag sen så är jag klar för dagen. Det är full fart som alltid, just nu fixar jag inte riktigt med det. Ibland tycker jag det är kul men just nu får jag ont i magen av stress. Det var helt underbart att slippa tänka på sånt i Sälen, fast det betydde tyvärr att jag hade massor att göra när jag kom hem med matlistor, diska, tvätt och annat pyssel som jag brukar hinna med på helgerna. Men har hunnit fixa det mesta idag så jag hinner med skolan under veckan, ska jobba i helgen men vet inte hur mycket eller så. Får väl visa sig. Känns faktiskt skönt att september går så fort, jag ser fram emot oktober. Jag jobbar bara fyra dagar i oktober, dels för att jag inte orkar mer än så men också för att jag ska får möjlighet att kunna vikariera lite de dagar jag är lediga. Komma ut och visa upp mig och sen är det så himla kul! Snart är det bara ett år kvar tills jag tar ut min examen och ska söka jobb, det känns läskigt har jag kommit på även fast jag vet att jag är bra på det jag gör. Men just det här att stå själv och inte kunna luta sig tillbaka på att man bara är på student. Tur det är ett år kvar!

Nej ska nog krypa ner under filten och äta lite mackor och dricka te. Sen blir det sängen i tid så det lilla kliet i halsen försvinner till imorgon för då vill jag på yoga!

Snart så...

kommer denna fining till mig och jag kan ha hela mitt liv i telefonen, bra grej!:)



2 september

Ny månad och igår bestämde jag mig för att det fick vara nog, här behövs en förändring. Mest för mig egen skull men också för mannen i mitt liv som står mig närmast, det är synd om honom när jag bara klagar och tycker att livet är skit. Jag hatar att vara en sån som klagar, jag vet jag är det rätt ofta. Men jag är inte ensam här i världen heller. För det mesta är jag rätt nöjd med tillvaron.

Den här veckan har det mesta varit bra hittills, med undantag för tvättmaskinen, en borttappad bilnyckel(den återfanns) och en katt högst upp i ett träd. Jag började skolan i tisdags, mycket att läsa men det ska gå det går jämt så varför skulle det inte göra det nu. Så har läst lite idag men mest pysslat med massa annat, men jag är ledig i helgen så jag har massa tid över då också, Fredrik jobbar på lördag förmiddag då kan jag plugga.

Jag har kommit igång med träningen också, fyra pass den här veckan hittills med det jag ska på nu vid åtta!:) Bra jobbat av mig! Det är kul och min kropp visar ingen sjuksymptom alls! Jippi! Äntligen verkar det ha gett sig igen och äntligen kan jag satsa på den där tjejklassikern, det ska bli kul!:) Gillar det där nyttiga livet, då mår jag som bäst!

Som sagt det är höst och då blir livet så bra det kan bli! Nu ska jag plugga lite till och fixa lite mer!

RSS 2.0