Måndag

Det är dålig uppdatering är just nu. Det har varit lite mycket på slutet;) Tjejvasan, förkylning, praktik, jag har varit vikarie och allt annat små pyssel här hemma. Jag ska uppdatera er om allt och lite till under veckan. Ska nämligen plugga massor vid datorn och vara lite ledig! Men först så väntar skidor på tvn, en dusch och en sväng till min frisör, har inte klippt mig sen i juli;)

Ska försöka plugga lite först av allt!

Lördag

Idag är visst inte riktigt min dag. Kom i alla fall upp i tid i morse, sen for katterna runt så jag tänkte sälja båda två gratis. Och varmare än 19grader blir det inte här inne, så jag spenderar mina dagar med att frysa. Så började jag denna fantastiska dag, med en lista på hundra saker att göra så var jag på väg att låsa in mig i badrummet och sitta där dagen ut. Men jag tog några djupa andetag och försökta hitta lite styrka. Tänkte att jag kan ta en promenad i alla fall eftersom jag misslyckats med skidåkningen då det var för kallt ut. Trevligt sällskap av mamma skulle jag få också, trodde jag ja! Bilen stod där ute och den tänkte inte starta. Fick gå en kort promenad själv, handlade lite på vägen hem. Min snälla pappa kom och fick igång bilen åt mig, nu är den hos dem på laddning och jag har en volvo, fast jag tänkte nog inte åka så långt. Har lite huvudvärk och känner mig hängig till råga på allt. Har suttit och hoppats på att min kära sambo ska komma hem och pyssla om mig lite eftersom vi träffats så lite den här veckan, men nej jag får tydligen sitta här i min ensamhet och tycka lite synd om mig själv. Gå och lägga mig i tid och hoppas på en bättre dag imorgon....

Fredag

Uppe i tid idag, ska snart dra på mig pjäxorna och ge mig ut i spåren, 2mil att klara av idag och imorgon. På söndag blir det till att test åka 3mil, räknar på att det borde gå på under 3timmar i alla fall, då är jag också riktigt nöjd måste jag säga! När jag avklarat mina 2mil idag så blir till att åka hem och få i mig lite lunch, lära behövas fyllas på en del! Sen ska jag försöka plugga lite, handla, fixa här hemma och sen ska jag ta fram min kocktalanger och laga en trerättersmiddag som jag ska bjuda sambon på ikväll, sen blir det fredagsmys med på spåret och en hyrfilm!:) Blir nog en bra fredag, gäller att hålla igång! Sen får tempot gå ner lite på lördag, då jag tänker spendera flera timmar i soffan framför tvn och mina serier. Måste ladda upp lite inför nästa vecka nämligen, har praktik 2dagar och vikarierar sen 2dagar och sen är det tjejvasan. Efter det väntar faktiskt sportlov, som i för sig innehåller hur mycket plugg som helst men lite rast och ro kanske man får!:)

Nej ska väl ta tag, i mig själv så jag kommer iväg ut!:)

Dag 20 – Den här månaden.

Nu ligger jag lite efter igen;)

Den här månanden...

Har jag:
- Tränat en hel del
- Påbörjat min sist VFU, som är på sex veckor
- Firat mamma som fyllt 46år
- Varit ut två helger i rad, fast jag har varit riktigt städad för att inte störa träningen dagen efter
- Provat ut glasögon
- Kollat på innebandy
- Varit i Borlänge

Ska jag:
- Påbörja mitt projekt på VFUn
- Träna en hel del till
- Åka Tjejvasan
- Ha en seriekväll
- Boka en resa till Island

Och sen får vi se!:)


Bless the broken road <3

Ni får en musikvideo i kärlekenstecken också:)


Alla hjärtans dag

Fast det är inte så mycket Alla hjärtans dag stämning här, jag har precis skrivit klart min VFU planering och tänkte ge mig på en föreläsning strax. Och sambon är på jobbet, eftermiddagspass den här veckan. Innan dess har vi mest hunnit göra massa nytta, diskat massa disk, lagat lunch, handlat mat och dammsugit av badrummet eftersom det alltid är massa kattsand där! Jag ska som sagt se en föreläsning, laga middag, handla lite mer som vi inte fick tag i på ICA, skriva jobbansökan och sen blir det ett längpassa på kvällen, hoppas bara inte det blir kallare! Ska få sällskap av Lunkan känns som en bra start på träningsveckan, var så himla ur träningen förra veckan så det är bra med sällskap och sen hoppas jag på en grym träningsvecka så den förra glöms bort!;) Annars så kommer vecka nog rulla på fort som vanligt, har en del att läsa, sen VFUn, massa träning och så ska jag försöka klämma in en serie eftermiddag/kväll i helgen när Fredrik ändå är på match hela dagen. Hinner nästan aldrig annars! Sen eftersom den här dagen inte blir så himla spännande alls så blir det mer Alla hjärtans dags mys på fredag istället, med tre rätters middag!:) Veckorna går fort, jag är riktigt dålig på att uppdatera här också. Det är inte prio ett. Så tänker uppdatera er lite om förra veckan!;) Har som sagt VFU just nu, vilket innebär att tre dagar i vecka så spenderar jag massa tid med mina underbara elever och barn, det är så kul och givande! Jag trivs verkligen super bra på min VFU plats, hela tre år har jag sett barnen växa, att få följa deras utveckling är bland det bästa! Förutom det har jag under veckan försökt kämpa på med projekt som jag ska ha under VFUn och träningen, det sista gick inge bra förra veckan!;) I fredags tog jag faktiskt lite ledig jag bakade hyfsat nyttiga semlor, fixade här hemma och sen åkte vi till Borlänge och hälsade på Camilla och tvillingarna, det bara växer och växer! Ska förklara mig om hyfsat nyttiga semlor också, de innehåller soyamjölk istället för mjölk och kokossocker istället för riktigt socker, mjölet går tyvärr inte att byta ut;) Sen blev det laktosfri vispgrädde, ska finnas soyavispgrädde men inget jag hittade på ICA, mandelmassan går inte heller att göra mycket åt. Men nyttigare än sådär blir semlor i alla fall inte;) I lördags vart det längdskidor och sen på kvällen var vi hem till Elin och Jonas innan vi gick ner till Blancks och lyssnade på Lindbärs. Vart en efterfest i Studio 39 också, som tur var så vart klockan i alla fall bara två innan vi gick hem. Trotts en hyfsat tidig kväll och två och en halv cider så var jag super seg igår. Men jag tog mig ut i längspåret, på innebandy match och provade ut glasögon så om en vecka så har jag förhoppningsvis lite bättre syn!:) Till sist så borde jag verkligen sluta fundera över vad andra tycker och tänker, fast det är verkligen svårt. Lika svårt som det är att vara ung men samtidigt vuxen. Livet handlar egentligen mest om att lyssna på sitt hjärta och våga chansa, tror jag!

Dag 19 – Detta ångrar jag.

Man ångrar alltid saker, men jag har lärt mig att man inte ska hänga upp sig så mycket på sådan, det kostar för mycket energi. Så därför låter jag helt enkelt detta vara. Ångrar saker en kort stund och går sedan vidare!:)

Dag 18 – Min favoritfödelsedag.

Skulle egentligen har skrivits igår.. Ännu en svår punkt, födelsedagar är alltid trevliga tycker jag. Fast de var ännu bättre när man var liten, fast det var det mycket som var!;) Men jag har ett minne, jag har fått för mig att det är ett av de första minnen jag har, mamma brukar säg att det är för att finns på kort. Men nej jag tror de finns här inne, jag fyller tre och står på våran förstukvist och väntar på...jag tror det är mormor och morfar som ska komma och fira mig. Minns jag inte helt fel så har jag ballonger i handen också. Från bilden så kommer nog däremot minnet om kläderna, jag har ett par rosa byxor och en vit t-shirt med någon Disney figur på, mimmi kanske och sen två tofsar högt upp på varje sida av huvudet. En riktigt liten sötnos på den bilden är jag faktiskt, synd den inte finns här!:) Det var säkert en toppen födelsedag i alla fall!

Grenade

Musiktips så här på förmiddagen. Tyler Ward kan det där med att göra covers ibland är det till och med bättre än originalen. Här med Julia Sheer.




Dag 17 – Mitt favoritminne.

Det finns många minnen att välja på! Men musik har alltid betytt mycket för mig så det får bli något som ligger rätt nära i tiden. Det blir givetvis konserten med Paramore i november 2009. Var jag och bror som åkte ner till Stockholm och Arenan för en storslagen show, ja allt finns att läsa här i bloggen. Sjukt kul och sjukt bra, blir nog svårt att slå den konserten, speciellt eftersom bandet inte är detsamma längre. Mina favoritminnen innehåller ofta fart och fläkt och galet dansande nykter till bra musik!:)


Dag 16 – Min första kyss.

Jag har funderat på den här ett tag, vad som räknas och inte. Jag misstänker att det var någon gång på mellanstadiet, med någon av de "pojkvänner" man hade då. Men jag minns faktiskt inte riktigt den tiden, desto äldre man blir desto mer bleknar allt sånt där oviktigt!;) Så nog om det...

Dag 15 – Mina drömmar.

Ibland drömmer jag nog lite stort och har lite bråttom att få drömmarna att gå i uppfyllelse. Mina drömmar brukar nämligen inte ligga allt för långt bort från verkligheten och oftast så går de i uppfyllelse. Men jag jobbar på att inte ha så bråttom!;)

Visst skulle det vara rätt trevligt att ha mycket pengar och kunna resa en hel del och sådant där. Fast just nu längtar jag mest efter att få ett fast jobb, det är en dröm, jag skulle nästan bli rik av det just nu eftersom jag är van att leva på rätt lite pengar. Annars så drömmer jag såklart om ett fint lagom stort hus, vilket jag hoppas att det inte dröjer en evighet till. Sen vill jag såklart ha barn, fast dit dröjer det nog några år, måste ha jobb och hus först. Helt enkelt drömmer jag om att leva ett rätt vanligt liv här där jag trivs med människor som jag tycker om!:)

Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.

Skulle egentligen har varit i söndags men ni får dagens outfit istället;)


Klädd från topp till tå i HM kläder, till och med armbandet. Eller ja halsbandet är i för sig en konfirmations present från min farmor.

 


Dag 13 – Den här veckan.

Inlägget skulle egentligen ha hamnat här i lördags så det får bli om veckan som slutade igår!:)

Måndag: Kämpade på med en bok som handlade etiska dilemman i skolan och fixade massa hemma, på kvällen åkte jag och Lunkan skidor.

Tisdag: Ny månad, förberedde mig för seminariet, åkte till skolan mellan 13-16, sen hem och fixade middag, vart yoga på kvällen.

Onsdag: Var en plugga hemma dag, med Army Camp och Zumba på kvällen.

Torsdag: Tog en lite lång sovmorgon, kollade sen på föreläsning hemma om examensarbete, på grund av regn vart det gymmet på eftermiddagen istället för längd.

Fredag: Pluggade lite på förmiddagen, tog sen en kort promenad, följde med Henrik, Jesper och Lunkan till Borlänge där vi hämtade Ylva, sen hem och fixade i ordning mig för kvällen, vart trevlig förfest hos Emma och Jonas, sen kollande på hockeymatch och sen var det bra musik och trevligt folk. Åkte hem vid två tiden på natten, med två lätt slitna men underbar människor i baksätet!:)

Lördag: Gick upp i hyfsad tid, pluggade, vallade skidor, åt lunch, tog två mil på skidorna, sen hem och duscha och på kvällen åkte jag till mamma och pappa och åt för att fira mamma lite i förskott, vart kvar där rätt sent.

Söndag: Var uppe i ännu bättre tid idag, åt frukost, vallade skidor, gav mig ut i längdspåret vart bara en mil, sen hem och duschade och lagade lunch, sen pluggade jag en del och fixade inför dagens seminarium, sen vart det fika hos Fredriks föräldrar och söndags mys med kött, klyftpotatis och hemmagjord bea!:)

Dag 12 – I min handväska.


I min handväska i Fredags fanns: Körkort, kontokort, bilnyckel, läppsyl, mössa, vantar och så klart kameran men det tog jag kortet med!;)

Måndag

Oj vad fort det går, den här helgen har bara sprungit förbi, ska ta igen alla mina dagar idag tänkte jag så blir några inlägg;) Ska också sätta mig ner och skriva klart jobbansökningarna, vill så gärna ha ett jobb så fort så möjligt när jag är klar med skolan. Det kanske man inte får men man kan i alla fall försöka!:) Juni är snart här så bäst att ha gjort något i alla fall för att komma närmare jobben!:)

Helgen har bestått av en utgång, fast jag vara chaufför. Sen har jag åkt längd, ätit hos mamma och pappa och fikat hos Fredriks föräldrar. Har också hunnit med en sväng till Borlänge med Henrik, Lunkan och Jesper för att hämta Ylva. Så träffat folk har jag minsann gjort och tränat! Bra helg tycker jag!:) Idag vart det skolan, fixa skidorna hos morbror, handla mat och kattmat, hämta ett paket och sen laga middag och hämta skidor och skridskor i Leksand. Skidorna har fått nya bindningar, ny glidvalla och nytt vallaspann, jag har blivit tyngre;) Fast i en positivbemärkelse, jag bygger muskler just nu!:) Känns väldigt bra i kroppen med motion och kost just nu. Så helst vill jag bara träna hela tiden, men idag fick det bli vila, måste hinna med lite annat fix också. Imorgon börjar en sex veckor VFU period, ska blir riktigt kul!:) Jag ska ha uteaktiviteter med barnen i förskoleklassen, känns som min grej så det blir nog toppen!

Men ska börja med att skriva ihop jobbansökan och sen uppdatera mer här!:)

Dag 11 – Mina syskon.

Jag är äldst i min syskonskar, 2år efter mig kom min bror Anton och 5år efter honom kom min syster Ebba. Så det har alltid varit full far under min uppväxt och jag har alltid haft någon att dela min tid med. De kan kalla mig lite bossig ibland, jag tror det blir så när man är äldst;)



Ibland kan de synas att vi är syskon;)



Anton är alltså 20år, han bor just nu i Falun men är hemma i Leksand nästan varje helg. Han pluggar i Falun till spelprogrammerare. En värld jag inte alls förstår, jag beundrar honom som förstår den! Men precis som mig så är han inne på sin sista termin och avslutar sina studier i maj, bara en månad innan mig. Han har med åren blivit en väldigt social kille och förutom datorer som är han stora intresse så tror jag nog att det just när att umgås med andra människor!



Ebba och Amanda



Ebba som är 7år yngre än mig blir 16år i april, hon är den av oss som nu är kvar hemma hos mamma och pappa. Det kan nog vara rätt skönt ibland;) Hon går sista året i grundskolan, så precis som oss annat så gör hon ett avslut för att påbörja något nytt. Hon är inne på att hon ska gå teknik och pratar om att bli byggnadsingenjör. Sen får vi väl se. Precis som mamma och mig så tränar hon en hel del och annars så umgås hon precis som alla tonåringar mycket med sina vänner.

Torsdag

I morse skulle jag åter igen gå upp i tid, det vill säga före åtta. Jag var vaken då, men sen vände jag mig mot Fredrik och sen vaknade jag en timme senare. Bra jobbat!;) Jag kan helt enkelt sova hur mycket som helst. Men jag hann upp och äta frukost och fixa lite för att sen se en föreläsning om examensarbetet, man blir nervös och lite stressad faktiskt! Men det ska nog gå vägen! Annars idag hade jag tänkte att börja läsa kurslitteraturen som ska vara färdig läst till söndag kväll, se någon mer föreläsning om skolforskning och bege mig ut att åka längd. Har kollat ut genom fönstret hela dagen och det regnar, förutom nu för nu är solen lite framme. Med tanke på hur barnen här ute halkar omkring så ringde jag Lunkan och sa att det blir inget. Idag kan en tur i skidspåren betyda ett ben mindre och det är inte värt det. Så får bli gymmet nu om någon timme och så hoppas vi på att vädret samarbetar imorgon och i helgen istället!

Imorgon är det förutom träning, tandläkarbesök och drömkvällen i Ejendals Arena. Det blir nog trevligt ser fram emot att träffa lite folk. Fast blir städat för mig som vanligt nu för tiden, ingen alkohol förens tjejvasan är i hamn, har inte råd att missa massa träning och tappa form;) Kan kännas lite löjligt att ta det så seriöst kanske, men det är verkligen värt det varje dag efter som jag vaknar upp och mår toppen bra och bara vill ut och röra på mig. Det känns nästan så bra att man funderar på att lägga ner alkohol på heltid. Det är juh aldrig värt det dagen efter!

Annars i helgen så ska vi fira mamma som fyller 46år nästa vecka och sen ska jag nog bara åka längd och plugga massor. Tur det händer lite skoj i alla annat tråk!

Men ska sätta mig och läsa lite så jag kommer iväg till gymmet sen!

Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.

Den här punkten är inte ens värd att ta upp egentligen känner jag!;) Ni förstår att idag har jag bara ägnat dagen åt att laga mat, tvätta och plugga. Det blir i alla fall inget bildbevis!;)

Jag sitter här just nu med lätt huvudvärk, svart och vit randiga strumpor från HM, svarta mjukisbyxor ifrån Sälen(de har en egen klädkollektion), en rosa och vit randig t-shirt i längre modell och en ros huvtröja med vitt ludd inuti.

Otroligt snyggt klädd. Så är det när man är student och inte behöver går utanför dörren ibland. Ska faktiskt snart byta till träningskläder, det är så långt jag kommer vissa dagar!;)

Dag 9 – Min tro.

Min tro är ingen religion och det finns ingen gud för mig. Min tro är mer på ett andligt plan, det finns många krafter som påverkar våra liv men som vi nog aldrig helt kommer kunna förstå. Starkast tro har jag till tankens kraft, lagen om attraktion. Genom våra tankar skapat vi våra liv, både det negativa och det positiva. Men skrämmer jag någon nu så kan jag berätta att det positiva är flera gånger starkare än det negativa. De flesta skakar på huvudet när det hör något sånt här, det är hokus pokus kan man tycka. Det får man för mig, då kommer man aldrig någonsin att förstå det heller. För då har man sänt ut tankar om att det är strunt och som anden i lampan säger "Din önskan är min lag". Jag säger inte att det är en lätt tro, det handlar om viss medvetenhet och mycket positiva tankar och känslor. Man lär ha sin knep för att hitta dit och ibland funkar inte ens dem, där är det bara att bita ihop. Men jag tror att den dagen man verkligen förstår vad man kan skapa med sina tankar, då tror man på det här fullt, det blir väldigt tydligt.

Fast min tro är mer än så, jag tror på att hitta ett lugn som man kan ha med sig hela livet. Att man på något vis kan känna sig nöjd och lugn nästan jämt. Och att få bort den stress som finns i dagens samhälle det behövs. Fast jag tror man får slita lite för att hitta sin ro i själen. Att leva hälsosamt, få mycket frisk luft, ett yoga-pass i veckan, meditation, strukturerade veckor och att umgås så mycket som möjligt med nära och kära får mig att hitta ro och lugn. Det är nog individuellt.

Givetvis tror jag också på godhet, kärlek, respekt, omsorg, tacksamhet, ect. Små ord med stor betydelse. Jag tror man kommer långt på att vara mån om människor runt omkring. Ibland har jag fått höra att man kan vara för snäll, att folk lätt kör över och utnyttjar en då. Jag tror inte man kan det längre, så länge man respekterar sig själv så sätter man nog gränserna utan att vara elak. Och det personer som kör över en eller utnyttjar en, är det ens något man behöver i sitt liv?

Nu vart det mycket om min tro, lite utsvävande som vanligt..;)


Februari

Så var det februari bara så där, januari gick riktigt fort måste jag säga. Fast jag tycker inte februari bjuder på så trevligt väder, regn och plus grader. Usch och fy! Det betyder att skidspåren blir förstörda och vägarna hala! Så ingen promenad ute idag, idag skulle man ha en spark istället. Får förmodligen bli en promenad på löpbandet innan yogan ikväll, så man får röra lite på sig. Sen hoppas jag att vädret är bättre på torsdag när det är dags för skidåkning igen! Februari ser också ganska tam ut, den bjuder på praktik, plugg, Drömkvällen på fredag och Tjejvasan. Det är i alla fall vad som står i kalendern nu. Jo ett tandläkarbesök har jag på fredag också, men det kommer nog bli ett återkommande inslag i vår...  Tur jag har försäkring annars skulle jag få lov att flytta ut på gatan, tandläkare är inte gratis precis!;)

Idag väntar skola mellan 13-16, sen hem och äta och pyssla och sen blir det gymmet för en promenad och yoga. Det blir så sena kvällar hela tiden, jag förstår inte hur det kan bli så. Hann inte baka bröd igår och förmodligen inte idag heller, så får väl gå upp vid sju imorgon bitti och baka bröd för nu är det helt slut här hemma!

Ska ta och äta tidigt lunch så jag kan göra klart det sista inför seminariet och åka sen, tur det bara är en dag man behöver till skolan i veckan!

RSS 2.0