Onsdag

Sitter här och läser sista litteraturen till rapporten, så himla tråkigt, men bara att bita ihop antar jag! Bara jag läst klart den ska jag lägga in all litteraturen och sen börja med diskussionen, måste ha något vettigt att säga på måndag när vi har muntlig examination på det hela! Som tur är ska den inte vara inne förens på fredag nästa vecka så man kan fin putsa sen! För övrigt fixade jag VG på förra uppgiften och fick svar idag på att jag är godkänd i kursen som hängt efter mig i över ett år! Så himla skönt, nu är det bara långfärdsskridskorna kvar som jag inte är klar med, lite svårt än att åka;) Sen är det mattekursen också men jag hoppas den ska gå bra, inget att oroa sig för ännu, den börjar först om en och en halv vecka och tentorna är inte förens efter jul, mindre kul jul kanske;) Så ja nu börjar man verkligen kunna se slutet ändå, nog för att jag ska läsa ett extra halvår bara för att men den terminen känns som en enkelt match för då har jag redan rätt att ta ut examen!

Förutom skola idag tänkte jag ta en dusch snart och sen bege mig mot Leksand, ska lämna ett papper om att jag vikarierat, förbi biblioteket och hämta lite böcker och sen till Hemköp som har kundkväll vilket betyder massa extrapriser:) Ska köpa en hårtoning också, kom fram till igår med hjälpa av Amanda att det blir det bästa, så syster ska få göra det ikväll, ska bli spännande!:) Så får vi se hur det blir!;)

Blir en bra och lugn och skön dag helt enkelt, kan ändå inte träna eller så eftersom jag fortfarande är förkyld! Så ska försöka jobba lite lagom imorgon så inte hela helgen blir förstörd!


Dagens dilemma

Jag och Fredrik var ner och skulle köpa hårfärg här nu innan han började jobba! För honom var det inte så svårt han ska vara svart och har använt samma färg jämt, inga konstigheter. Själv så har jag var rödhårig i ett och ett halv år nu och visst trivs jag med det, men mina tankar har alltid varit att gå mer åt orange och inte sådär skrik orange utan mer som bilderna ner, vilket för övrigt är på de snyggaste kvinnorna ever!:) Jag vet dock inte om jag vågar göra det själv hemma, min syster är rätt bra på det där. Den första tanke är bleka ner det och sen gå på orange, men förmodligen blir det bättre hos en frisör men förmodligen blir jag ruinerad då;) Får ta och rådfråga mina när och kära som kan det där, Amanda brukar ha koll på slå en pling till henne sen! Fast det lutar nog mest åt Hayley, Linda är lite för blond!


Måndag

Känns mycket bättre idag! Har dock fått lite mer ont i halsen, det betyder inne och vila, vilket passar bra när man ska plugga! Så ingen träning nu på tre dagar, kan vara bra det ibland också, så nu hoppas jag halsen ger sig till på onsdag så jag kan träna då!:) Imorgon är min vilodag i alla fall, då blir det bara yoga och kanske en promenad om jag är piggare, tisdagar är sköna dagar och de säger att yoga stärker immunförsvaret istället för att bryta ner!:)

Fredrik ringde veterinären i morse, det trodde inte det var någon fara men tyckte vi skulle komma in i alla fall. Så jag och Chanel ska dit vid tre, ingen höjdare att åka bil tycker hon, men bättre att vara på den säkra sidan tycker jag och Fredrik, så vi känner att vi inte behöver oro oss i helgen och så! Inte lätt att veta hur saker ska se ut heller kan jag känna, man lär sig något nytt hela tiden och tur är väl det! Det är fördelen med att kunna dela med sig här också så man kan få kommentarer som piggar upp! Tack Elin!

Och på tal om Elin ska jag dit ikväll på ljusparty, känns som en helt perfekt sysselsättning för kvällen när man är lite ur form med ont i halsen, få sitta där och njuta och dofta på ljus. Ja mysigt ska det bli!:)

Nu ska jag försöka plugga lite till så jag kan skicka in ett dokument för handledning och sen ska jag ta en varm dusch innan vi beger oss till veterinären. Sen blir det hem igen och försöka plugga lite till, det är bara att kämpa på, två veckor kvar av kursen sen börjar matten. Har bestämt mig för att inte tror innan att den är dryg utan ge den en chans! Jag gillar matte ibland så vad vet man! Kommer gå fort sen känns det som, snart får man julpynta och fixa liksom;) Det kan vara bland det bästa med vintern, julen och att åka längd och slalom! Har börjat fundera på julklappar också, men det är svårt. Tänkte försöka shoppa några i Sundsvall, så man börjar få det lite klart i alla fall!:)

Nej nu ska jag plugga!

Söndag

Känner mig lite nere just nu, Chanel har haft en tuff vecka med kastreringen i tisdags, sen spydde hon igår, dock bara en hårboll. Men sen har vi varit lite oroliga att såret inte läkt som det ska riktigt. Hon har fått en knöl nedanför såret som är hård och det sitter kvar skorvar på såret. Egentligen borde det ha läkt mycket mer har jag läst och en knöl ska det i alla fall inte vara under huden under såret. Läste något om bukbråck, skulle betyda ytterligare en operation.... Hoppas så att hon ska slippa det! Ska ringa veterinären imorgon bitti, hoppas vi får tid fort. Så ja blir det så antar jag att vi inte kommer iväg till helgen, kan inte lämna lilla tjejen hemma själv då känns det verkligen som. Jag har verkligen sett fram emot den här helgen, eller jag ser fortfarande fram emot den. En helg i Sundvall på hotell, med hotell frukost och allt! Hur mysigt som helst! För att fira ett år som gått hur fort som helst!!!

Men men, bara att hålla den positiva andan uppe! Nu blir det tillbaka till soffan och Beck!

Tisdag

Var uppe i tid i morse, så jag skulle känna att jag hade koll på läget innan vi skulle iväg till veterinären. Nu är det sååååååå tomt och tyst här hemma, bara tråkigt. Var inga problem att få in henne i buren och hon pep bara lite när vi åkte, försökte bita sig ut och så, men det är nog mest jag som tycker det är jobbigt! Sen fick vi byta bur där, medan en stor svart hund låg bredvid på golvet, då var hon nog lite nervös. Så nu är hon där och sover nog sött, tur jag inte är kvar jag hade nog bara velat ta med henne hem igen. Fast det är egentligen bara bra att hon är där så hon får gå ut sen, fast först ska såret läka, men sen så!:) Då blir hon nog glad! Vi ska hämta henne halv två, misstänker att hon kommer vara ganska så trött då! Så idag blir det ompyssling av henne, tur hon har så snälla ägare!:)

Själv ska jag plugga lite nu och äta en banan, sen tänker jag äta innan Fredrik kommer hem så vi kan åka och hämta hem henne sen!



Lilla bus tjejen<3


Måndag

Jag undrar om jag börjar bli gammal, om det är ett tecken att man börjar blir det när man på söndagar vaknar upp och det aldrig känns bra;) Igår var verkligen en mindre bra dag! Så nu väntar det lugna helger till jul, framför tvn, skönt! Eller ja vi ska till Sundsvall men det är bara jag och Fredrik, så det blir lugnt!:) Man kan inte vara på topp jämt heller!

Är hemma hela den här veckan också! Idag ska jag ta tag i pluggandet, laga mat, träna dubbel pass och ja sen får vi se vad som hinns med mer. Imorgon ska jag och Chanel till veterinären, hon ska kastreras, kommer nog gå fint men lite nervöst är det! Sen får hon vara inne medan såret läker, sen är tanken att hon ska bli ute katt, om hon nu bara kunde vara lite lugn när hon är ute! Annars så måste jag städa någon dagen den här veckan, det är tur Fredrik slutar ett så han kan hjälpa till! Och två jobbdagar ska jag hinna med också!

Nu ska jag plugga lite!

Fredag

Det snöar ute! Inget som lägger sig, men ändå! Man får tycka jag är knäpp, men jag gillar det;) Längtar sååå efter att få åka längdskidor igen och något skridskopass kan jag gärna också klämma in i vinter så kanske mitt översteg blir super;) Ska nog hinna åka lite utför i år också nu när stugan i Sälen finns, måste bara på något vis tvinga Fredrik att i alla fall prova, han är inge sugen alls. Möjligen att jag skulle kunna få på honom längskidor men inte mycket mer. Försöker övertala honom att jag faktiskt kan lära honom eftersom vi fick lära oss grunderna i hur man bygger upp slalom, men nej;)

Idag har jag varit ner till skoldatateket här i Insjön och fått vet mer om det av Rosie, mycket intressant och mycket trevligt att få träffa henne igen, det var längesen! Så jag hoppas verkligen att jag kan jobba mer med datorer i förskolan och skolan när jag kommer ut! Motivation fick jag mer av, det behövdes!:) Så nu känns skolan lättare igen och jag vet vad jag verkligen jobbar mot, tur att man kommer ur sina svackor!

Snart blir det Zumba och Lotta blir med också, trevligt blir det! Det är verkligen en rolig aktivitet, nu ska jag bara få Lunkan att hinna med att gymma med mig från och med nästa vecka, sen är det på topp vad gäller träningen!

Annars idag väntar, hemmagjord pizza och mys framför Idol med världens bästa! Imorgon ska han upp i tid och iväg och spela innebandy. Jag tänkte också gå upp i tid går ut och gå, plugga lite, sen blir det lunch och efter lunch tänkte jag åka hem till mamma och pappa. Min två kusiner som nu har växt sen sist oc blivit ett och tre år kommer och jag vill verkligen hinna med att spendera lite tid med dem, det går så fort så snart är det så stora att det inte tycker jag är kul längre! Sen ska vi äta middag där med mormor och morfar, kusinerna, moster och så, blir trevligt. Sen blir det till att bege sig tillbaka till Insjön, för det är nämligen fest här på byn, skönt att ha gångavstånd hem sen efter festligheterna tycker jag!:)

Idag är en bra dag och det blir förmodligen en mycket bra helg också!:)

Torsdag

Har precis tillbringat 40min framför tvn med ytterligare ett avsnitt av OC säsong tre, sorligt var det. Har några serier som ligger här på hög och väntar på att bli kollade på, kommer tyvärr lätt av mig och skaffar mig massa annat att göra, man kan alltid plugga. Jag blir lite less på sånt att jag inte tar mig tid, det är som med mitt Wii, det är använt absolut, men inte alls så mycket som jag vill! Så därför har jag bestämt mig för att avsätta mer tid till att gör det där jag aldrig hinner med, säsong tre av OC är snart slut, då ska jag börja med Gossip girl säsong tre som något jäkla El Classico förstörde mitt tittande av! Jag menar sånt här oviktigt görande som man inte måste göra och därför får låg prioritet är bland det viktigaste man kan göra, för det får en att må bra. Den här hösten jobbar jag på att avsätta tid för mig själv och göra sånt jag vill. Det är inte lätt ska jag säga, skolböckerna skriker efter mig, plånboken tycker jag borde jobba massor, huset vill bli städat och så vidare. Men frågan är hur lycklig blir man av att bara göra massa måsten, hur kul känns det att bara göra sånt. Det löser sig alltid, fast man inte läst den där skolboken, fast man lite pengar ett tag och fast man väntar en vecka med att städa, det är inte så att världen går under.

Jäkla I-lands problem är vad det är, man ska göra så himla mycket och glömmer vad som egentligen är viktigt. Man ska leva upp till så himla mycket krav, men blir man lycka för att man lever upp till dem, mår man bra av det? Jag är mycket inne på meditation och tankens kraft just nu, saker som jag tror en del skulle kalla strunt och för mig får man kalla det vad man vill. Så länge sådan tankar får mig att förstå världen lite bättre och gör mig lite klokare så tror jag på dem.

Fast jag nu precis sagt att jag försöker strunta i alla krav, så tänker jag nu gå och stoppa in en tvätt. Det går tyvärr inte att strunta i det för då har vi snart inga kläder;) Sen tänker jag stoppa in brödet i ugnen, värma på lite mat (matlådor tar genast bort ett krav) och äta den framför tvn. Sen ska jag nog bege mig ut på en höst promenad i det fina vädret!:) Underbart är det att vara ut när det är så här fint! Löven gör allt så fint, blir tråkigt när det trillar av men jag har hopp om en tidig vinter! Och kommer inte den kan man alltid tända massa ljus så blir livet så bra i alla fall!

Tisdag

Har haft en riktigt slö förmiddag, Fredrik går eftermiddag och det betyder att vi blir väldigt bra på att ta sovmorgon när jag inte ska till skolan eller jobba. Men man behöver det ibland också!:) Så sovmorgon till halv tio blev det, sen frukost framför tvn, sen har vi hunnit med att slänga skräp och fixa lite här hemma, nu har jag suttit här och funderat ett tag medan Fredrik har spelat gitarr. Riktigt skönt att bara sitta och lyssna i sin egen värld. En bra förmiddag helt enkelt, nu är det snart dags för lunch och sen ska jag ta och läsa en hel del och börjar med lite uppgifter, tänkte ta en promenad också, sen blir det yoga ikväll och sen däcka framför tvn och Holland - Sverige!

Blir en skön dag känner jag, det behövs ibland, så man hinner andas lite också. Ska inte jobba något alls i veckan det betyder förhoppningsvis massa tid till att hinna med andra saker också! Ja en bra vecka blir det här det känner jag!:)

Nu lite lunch!

No hurry

Nu har det varit tyst ett tag igen, jag tror jag tappade lite lusten att skriva här. Men som sagt det är bara för min egen skull, min egen dagbok, min egna tankar, sen får man gärna läsa men vad man tycker om det jag skriver, det struntar jag faktiskt i!

Helgen spenderades i Norrköping hos Stine och Patrik, vi hämtade upp Lotta i Örebro också. Trevligt att komma iväg och få se lite nytt. Dock har jag fortfarande ett uppsvällt knä efter att vi bowlade på lördagen. Jag hade varit på toa och det var fruktansvärt blott på golvet där in, om någon stått och kastat vatten på hela golvet. I alla fall när jag kom ut där ifrån var det min tur att kasta, antingen halkade jag för att skorna var blöta eller så var det så att jag aningen fastnade i klotet för att jag hade fuktiga händer, eller en kombination, i alla fall så lyckades jag ta emot mig på knäna, det gjorde fruktansvärt ont. Fick kyla ner det när vi kom hem med det vi kunde hitta i frysen och sen fick jag lära mig i måndags att vi skulle ha lindat det också, bra att veta till nästa gång. Just nu ser det inte så himla stiligt ut, en blandning av grön, gult, lila och blått och sen en liten svullnad på det, men det ger sig nog här i dagarna i alla fall den lilla svullnanden! Men jag kom på en fin andra plats av oss tre tjejer i alla fall;)

Efter helgen så har det varit plugg, träning och en jobb dag på schemat! idag tänkte jag gå upp i tid och börja plugga, det gick bra, orkade inte resa mig ur sängen fören klockan var halv tio, ibland för det vara så! Idag står plugg och att springa ärenden på Leksand på schemat och träning så klart. Vardagslunk känns det som, skönt tycker jag! Jag uppskattar verkligen vardagen rätt ofta tycker jag, det är så skönt att bara få vara. Nu blir det några vardags veckor, det är skönt, enda tills sista veckan i oktober!

Nej nu ska jag och den mysiga katten som ligger i mitt knä ta tag i den här dagen!

RSS 2.0