30 April

Det går fort, nu är april slut, jag och sambon har varit VI i ett och ett halv år, ja det går fort när man har roligt helt enkelt. Typiskt tjej att håll koll på sådant kan jag tro!;) Mannen i fråga svarade nyss att det var våran 9 månaders dag, bytte sedan till 15 månaders dag, inte ett rätt där men jag älskar honom ändå;) Så länge han håller koll på årsdag är han godkänd!;)

Löparkläderna är på och jag ska snart ge mig av ut i solen men bra musik, satsar på 6km kanske lite mer, vi får se hur det känns i benen och magen!:) Sen blir det dusch och lunch och iväg till Leksand, biltvätt och systemet tror jag det blir. Sen kanske vi hinner förbi Lager 70 så jag kan kolla på den där klänningen! Sen blir det nog äppelpaj i solen och kanske hinner katterna gå ut innan vi ska gör oss redo för att cykla till Heden med Elin och Jonas, ser fram emot det, blir nog riktigt, riktigt trevligt!:) Kan i för sig inte bli annat med så bra sällskap!:)

Nej, nu ger jag mig nog ut i solen!:)


19. Hälsa för mig

Hälsa för mig är att må bra fysiskt och psykiskt att få vara frisk och känna att man har ork. Just det här att känna sig bra i både kropp och själ. Vi pratade mycket om ett helhets perspektiv när jag läst idrotts kursen, att man ska känna sig som en helhet, är något fel blir ofta även andra delar fel. Mycket handlar nog bara om att må bra och känna sig nöjd med tillvaron och livet, då tror jag man har god hälsa!:)

För att man bara lever en gång!

Min sambo tror att jag är helt galen just för tillfället!;) Fick nyss ett sms: "hellre än typ grekland?". Men har jag bestämt mig så har jag, herren gud man lever bara en gång har men en dröm så uppfyll den då! Jag tror han ler med hela själen innerst inne!;) Dessutom har jag en plan och det gör det hela ännu roligare!:) Och vad handlar det här om då, jo mina kära vänner, en NHL match, inte i New York som man kanske hade önskat, vi har en bit kvar att spara tills dess!;) Nej så nära som vårat grannland Finland i oktober 7e för att vara exakt! En fredag, då ska vi ta oss till Finland på något vis, undra om man lättas åker båt? Ja nu var det oktober och med andra ord inget att fundera över ännu, till dess är jag rik och har jobb också! Det ni! Nej nu var det en utsvävad dröm igen kanske, men jag såg något så underbart som 6st förskollärare tjänster, 6st!!!! Bara att hoppas och drömma!:)

Nej ska ta och göra ett plugg försöka och dansa ner till ICA sen, känns som en bra helg det här!:)

Omotivation

Jag borde ha pluggat massor, så jag kunde vara ute i solen nu. Gissa vad jag gör istället!;) Kunglig bröllop på tv, tjoho tyckte jag och Fredrik var tvungen att titta hela förmiddagen innan han åkte till jobbet. Att ett bröllop kan vara så mycket roligare än att plugga, det är konstigt va!;) Förövrigt tycker jag det är bröllop överallt just nu, på tv då vill säga, fyra dagar i veckan vid halv åtta och sen det här jätte stora! Om tre helger ska vi på bröllop också för moster och Ulf, i en klosterruin i Omberg, ett lite bröllop med oss närmast. Så vi får hoppas på fint väder och att jag lyckas hitta en klänning, blir Lager 70 imorgon, har sett en där som jag tror skulle funka, får se om den är kvar! Är sommar tema och jag äger sex stycken klänningar, alla är till större delen svarta eller grå;) Inte så sommrigt precis den jag har kollat på är i alla fall vit och svart!;) Kanske skulle kunna hinna ner dit idag om jag bara kunde ta tag i att plugga först;). Något jag inte heller har större motivation till just nu är träning på egen hand, jag är riktigt opeppad och har därför bestämt mig för att det blir en lång promenad med Fredrik till kvällen!:) Sen ska jag träna resten av helgen, löpning och cykling. 45dagar kvar till tjejvättern, jag borde verkligen träna!;) Dessutom så har jag bestämt att maj blir en träningsmånad med ett nyttigt liv till det också. 45 träningspass är målet från 1a till 31a maj! Så får det bli!

Annars så ska helgen bestå av massa mys, jag måste plugga en del så klart. Får blir plugg imorgon och sen blir det nog Heden med Elin och Jonas på kvällen, en lugn kväll har jag tänkt för på söndag väntar lunch hos Fredriks föräldrar  för att fira Lisa och Daniels födelsedagar i förskott och eftermiddagsfika hos mamma och pappa, för att fira syster som fyllt 16år! Träning på det också, så är det snart måndag!;)

Nej om man skulle ta och lämna William och Kate ett tag och försöka göra någon nytta!

18. En fredagskväll unnar jag mig gärna..

Att sjunka ner i soffan efter att ha ätit god mat och titta på något bra eller mindre bra på tvn. Gärna med en kopp te och choklad!:)

Don't you wanna stay here a little while?

Jag har tänkt att ska uppdatera ett tag, men påsken flöt liksom på och jag kände att jag hade lite semester för en gång skull, så jag kommer uppskatta all min lediga tid i framtiden. Påsken inleddes med en onsdag där förmiddagen spenderades på skolan, sen var jag till Make Up Store, hade ett presentkort där från Camilla, Daniel och tvillingarna som jag fått redan i födelsedagspresent, så tog en kurs så himla skoj att få lära sig, speciellt om man som jag kan så lite. Jag hade mer än gärna köpt allt hon använda på mig, men det fick bli ögonskuggorna, det är jag inge bra på alls så. Men i lördags så la jag faktiskt ögonskuggssminkningen hon lärt mig, bar jobbat av mig med tanke på att det faktiskt vart riktigt snyggt!:) Så nu kan jag den biten, det jag sitter fast i nu är hårfärg, jag vill gå "Wild and crazy" igen brunt med lätt röd ton nej det är för tråkigt;) Så ska ta och vela ett tag snart!;) Efter kursen åkte jag till Borlänge igen, vart Sushi kväll med ett gäng härliga tjejer, vi gjorde egen Sushi det ni! Så här någon dag ska jag slå på stort och bjuda Fredrik på det, fast han kommer i för sig inte äta sådan skit;) Jag får hitta någon annan att bjuda!

Torsdagen bestod av jobb, Zumba party på 1½timme, så himla kul!:) Sen vart det grillning hos Pär med alla favoriterna, jätte mysigt, en tur till baren också, men rätt tidigt hemma!:) Fredagen så var vi till Fredriks föräldrar och åt påskbord, tog en promenad till Hjultorget för att få tvillingarna att somna lite, alltid mysigt med högtider tycker jag!:) Lördagen spenderade vi med att städa hela huset och fixa här hemma, ordning och reda igen, om så bara för stunden! Sen tog vi varsin cider och satte oss i solen och gillade läget!:) Maria kom efter ett tag och sen kom Stine och var så snäll och hämtade oss, vart häng hos Ylva och Jon ett tag, sen skulle vi på Baren men var så mycket folk, så vi gick till Bosporen ett tag, när det sen stängde så vart det Baren i 45min innan vi tog taxin hem!;) Söndagen var seg, vi fixade lite här hemma och åt en pizza på kvällen. Hade fruktansvärt ont i ryggen under natten och så himla varmt det är i vårat hus när värmen kommer. Så måndagen var ingen bra dag, jag hade ont i hela ryggen upp till nacken och sen kom magknip och illamående, så skulle ha varit på picknick med Malena, Sarah och Angelica, men orkade verkligen inte. Som tur var kom Malena och Angelica hit en sväng på eftermiddagen och vi hann sitta ett tag ute i solen och prata lite strunt, annars var den dagen inte mycket att hänga i julgranen.

Tisdagen var bättre, jag tog mig upp i tid med bara lite ont i ryggen och lite tryck över bröstet, men hundra kändes inte kroppen. Sen var jag till Sandviken och vände, intervjuer, sen till Falun på "Ny lärar"-kurs, sen hem hit, sen har Anna bott här sen i tisdags kväll, vi har fått en hel del gjort sen dess, skrivit ner alla intervjuerna från Sandviken och gjort tre nya här och varit ute och sprungit en vända.

Nu är jag helt slut i huvudet, det händer så mycket hela tiden, känns som om att sommaren är välkommen snart då ska jag andas mellan alla jobbdagar ta ledig och unna mig att ligga i solen på en filt! Sen säger jag "hej livet" i augusti då ska jag njuta av skaffa mig en hyfsad vardag och vara ledig varje helg och varje kväll, jag ska läsa det jag vill och intressera mig för allt jag glömt de senaste åren!:)

Det har varit en bra helg om det inte går att utläsa i all text, ryggen är bättre och framtiden ser ljus ut, jag är på gång igen!:) Nu ska jag laga middag sen dubbelpass, tjoho!:)


17. Mitt måtto

En vecka senare;) Jag har haft lite mycket för mig, uppdatering om det kommer senast imorgon!!:)

Men jag kan i alla fall bjuda på en punkt från min lista. Jag vet inte om jag har något måtto när det gäller träning, mest tycker jag man ska lyssna på sin egen kropp och sin egna behov. Vad orkar jag idag, vad behöver jag idag. Ibland kanske man behöver vila och möjligen gå promenader ett tag och in köra på till 100% och ibland kanske man bara måste köra på i 100% för att fungera. Helt enkelt lyssna på sig själv och sin egen kropp!

Sen har jag också mitt favorit citat såklart!:) Man kan inte annat än älska den mannen och den serien, i morgon ska jag dra över alla avsnitt jag ligger efter, kanske blir ett How I met your mother maraton i helgen!:)


"When I get sad, I stop being sad and be awesome insted. True story." - Barney Stinson


16. Favoritlivsmedel

Konstig punkt tycker jag! Men det får bli bananer, det funkar alltid att äta när man är hungrig, det funkar också i smoothies, till kyckling och ris och på pizza. Bra grej helt enkelt!;)


Tisdag

Min klocka ringde inte i morse mycket märkligt! Vaknade som tur var bara en halv timme senare, tänkte få lite gjort idag i alla fall och ändå sitter jag kvar här i morgonrock!;) Drömmer om en semestervecka i Falkenberg, riktigt mysigt stället! Jag ska nämligen ha semester v.33, har ni hört, jag ska ha semester! Det har inte hänt på flera år nu så det känns riktigt bra, sista sommaren jag tänker slita på, på det här viset. Sen ska det vara minst tre veckors semester varje sommar, så är det bara!:) Så nu kommer jag längta ihjäl mig till v.33, höjdpunkten på hela det här året!;) Nog för att det händer lite på vägen som också kan vara rätt trevligt, måste försöka ta tillvara på det också, inte bara tänka att livet börjar först framåt sensommaren!

Idag ska det pluggas, sen måste jag gå ner till förskolan och fråga om någon kan tänka sig att vara med på intervjuer, mejlade min handledare förra veckan men har inte fått något svar, så med lite tid över idag så ska jag nog hinna det! Blir nog en eftermiddags promenad innan middagen också och sen ska vi på Glada Hudiks teaterns föreställning Elvis, blir nog hur bra som helst!:)

Nu ska jag försöka sätta lite fart så jag hinner något idag!

Find yourself

"We go through life so sure of where we're headin'
And then we wind up lost and it's the best thing that could have happened
Sometimes when you lose your way it's just as well
Because you find yourself, yeah, that's when you find yourself..."

Brad och Eric förgyller min förmiddag, ger hopp om att orka med den här skiten, ja det är så examensarbetet heter just nu!;) Jag och katterna har spenderat lite för lång tid liggandes på köksmattan med förhoppningar om att få en hint om vart vi är på väg, just en sådan hint tänkte dock tydligen ingen ge mig. Det är helt enkelt bara att slita på för allt man är värd och hoppas man får tillbaka något för allt slit i slutändan. Jag har funderat mycket över det där på slutet, får man tillbaka något för allt slit man lägger ner för sig själv och för andra eller resulterar det bara i mer stress, störres chans till magsår och annat skit. Ibland vore det så himla skönt och bara avsäga sig allt ansvar på alla punkter och bara glida med, sluta vara så himla kontrollerande! Det är det jag älskar med att jobba med barn, del lever för dagen och gillar för det mesta läget och en liten sak kan i deras värld få stora betydelser, det behöver inte ske några under. Man behöver såklart ha kontroll som förskollärare men jag har förhoppningar och tror att även mer jag kan leva mer för dagen med dem, visst finns det mål, men allt går att fånga i stunden, i deras intresse, det är det som är det viktigaste. Man borde lära mer av de där små filurerna!

Helgen har annars varit bra, lördagen började med frukost, var ute med katterna en stund och planterade om alla inneblommorna, sen tog vi en promenad och pratade om livet, lite lunch på det och sen vart det Borlänge, handlade lite uteblommor några tröjor, present till syster yster och sen fikade vi med Camilla, Daniel och tvillingarna. De är verkligen världens goaste tvillingar och om en månad blir de ett år, det är då man förstår hur fort tiden går! Lördagskvällen bestod av hemmagjord pizza och mys i soffan med mannen i mitt liv. Igår var pappa snäll och fixade sommardäcken åt oss och jag fick äntligen lite ordning på våran förstukvist, nu känns den vårigt välkomnande. Egentligen skulle vi ha städat men efter att ha fått åter en riktigt stressryck så fick det bli lite plugg. Drygt med den där stressen jag kan känna över allt just nu, tur jag har någon som försöker hålla mig kvar i lugnet! Vart en kvällspromenad igår och lite häng hemma hos Jon och Ylva, trevligt att få umgås lite!:) Tur det är påsk i helgen så det blir mer ledig tid till att umgås med alla nära och kära!:)

Nej jag borde verkligen plugga....

15. Då tränar jag allra helst

Jag tränar faktiskt helst på eftermiddagarna/kvällarna, då har jag mer mat i magen att träna på och jag kan ta en dusch sjunka ner i soffan eller sängen och bara må bra av att vara slut i kroppen och inte tänka mer på massa saker jag behöver göra. I kväll blir det cykling och Army camp!:)

14. Favoritmellis

 



Såklart smoothies och russin, det funkar jämt!:)


13. Mitt bästa kosttips

Först ska jag bara säga att jag tycker alla människor gör som de vill med sådant här, jag tror man vet själv vad kroppen "tål" och inte "tål". Själv lever jag rätt hälsosamt så ofta jag orkar, kan och vill, helgerna är oftast inte så, men det är okej att ha det lite så tycker jag. Men vad är då bäst kosttipset, när det variera så från person till person. För mig är det att äta så lite mjölk, socker och snabba kolhydrater som möjligt, då mår jag som bäst!:) Kroppen känns som bäst då, ingen svullen mage som värker, ingen slöhet, ja ni förstår. Men det är bara när det gäller mig själv!:)

Torsdag

Har precis grillat lite lax i stekpannan och slängt ihop en mangosalsa, rätt skeptisk till den fört men var riktigt gott, ris till det!:) Får dock njuta av solen inifrån, finns inge sol på våran förstukvist och är så drygt när man inte kan ha dörren öppen. Till helgen ska ja ta och ute träna katterna lite, målet är att det ska kunna vara ute från någon gång i maj!:) Bara till att släppa allt vad oro heter. Har i alla fall pysslat lite ute torkat av utemöblerna och sopat var förstukvisten. Slängde all gammal ljung och sådant också. I helgen tänker jag köpa lite vår blommor och sätta ett påskris i krukan! Då ska det nog kännas lite vårigt välkommet på våran förstukvist!:) Ska ta tag i och plantera om alla inneblommorna också och dela på några som börjar bli lite stora. Behöver två små nya också efter som vi har två katter som lever rövare och har dödat dem;)

Slängde ihop en morotskaka igår också, men insåg att jag saknade margarin för att göra glasyren och det var liksom just anledningen glasyren som gjorde att jag gjorde den från början. Hade Phiadelphiaost kvar. Så det har jag också fixat ihop nu och ska bara bre på kakan och ställa in i kylen så jag kan frysa in den sen. Då kan sambon inte klaga på att det inte finns något till kaffet heller!;) Varför man nu nödvändigtvis måste ha något sött till kaffet, en banan kanske skulle funka annars;)

Ska ta och tag i det där nu och sen bege mig på dubbelpass, sen är det kväll igen, fy vad fort det går hela tiden!

12. Favoritidrott

Favoritidrotter att utöva har jag nog nämnt tidigare känns det som, det är löpning, gymmet, längdskidåkning och rodd. Hoppas på att öka på med fler! På idrottslektionerna i skolan så gillade jag också vollybollen, orienteringen och innebandyn, detta förmodligen för att allt är på en lite mindre seriös nivå, inte för att det stoppar mig från att gå in stenhårt och köra mitt race, jag har nämnt att lagsport inte är något för mig va?!;)

Favoritidrotter att titta på är nog också här längdskidor, friidrott kan också vara rätt intressant, lika så fotboll och ishockey om det vill sig till att vara en större turnering eller att Sverige har med saken att göra. Under OS så är det mesta intressant!:) Till OS 2012 så blir det mest intressanta rodden och Lassi!

Brick by boring brick...

Nu borde jag har rört mig mot sängen, men dagarna bara springer förbi hinner inget alls längre! Och jag går upp och ner och upp och ner, jäkla drygt är det. Först kan jag tänka att det är underbart att det är vår, sen kommer jag på allt jag ska göra. Sen längtar jag efter sommaren och sekunden efter vill jag bara att den ska ta slut. Och sen längtar jag tillbaka till när jag var yngre och dansade mig inom vår och sommar nätterna och sen vill jag vara 30år så jag slipper allt vad hitta jobb heter och bara ha ett! Jag kan dansa omkring på ett träningspass i full lycka också bara för att tre timmar senare bädda ner mig i sängen och vilja dra ett täcke över mig och aldrig mer gå upp.

Jag tror det kalls lättare livskris på grund av att man inte har någon aning om framtiden och massor att göra ändå. Men ja det är bara att bita ihop och ta sig igenom alla avhandlingar, intervjuer och annat skit. Och sen ta sig igenom en tid av ovishet. Man får försöka ha kul på vägen antar jag, eller träna sig igenom livet, det funkar också. Här hemma står nu i alla fall en cykel som har fått en riktigt genomgång av snälla morbror, så här ska det cyklas flera mil i veckan, fly från verkligheten! Annars så hade jag på förslag att flytta till Stockholm igår där tjänar man sjuka summor som förskollärare, min kära sambo lät inte överförtjust över den idén precis. Ibland skulle han behöva en spark i baken för att förstå att det är kul att uppleva annat också, nu vill jag inte flytta och menar inte så!;) Men just det här att hela världen inte består av Insjön och rör man sig utanför Dalarnas gräns så blir allting nästa läskigt. Jag trivs verkligen här i Insjön, Leksand, Dalarna, men håll med om att man verkligen behöver semester här ifrån ibland, bara för att förstå hur mycket man verkligen gillar röda hus, dalmål och att ha två uteställen att gå till vintertid! Sa jag att jag hade en lättare livskris?

11. Favoritkonditionsträning

Jag önskar jag kunde säga löpning, men ibland tycker jag faktiskt det blir lite långtråkigt!;) Så favoritkonditions pass får nog blir längdskidor, danspass och konditionsträning kombinerat med styrka, Army Campen är ett sådant exempel. Då tränar man ofta styrka och kondition samtidigt!:)

10. Då mår jag som bäst

Eftersom hela den här grejen handlar om träning så vad det gäller träning så mår jag nog som bäst efter ett pass när man är slut i kroppen, det känns alltid så bra. Jag gillar att ha träningsvärk dagen efter också, det är mest bara skönt eftersom man vet att man tagit i då. Under ett danspass så mår jag också riktigt bra, då bara ler man genom hela passet!:)

Dag 30 – Den här personen betyder något alldeles extra

Såklart är det min kära pojkvän sen snart ett och ett halvt år tillbaka och sambo sen lite mer än ett år tillbaka! Och mer än så tänker jag inte skriva, för han betyder mer än ord kan beskriva!:)


9. Mina inspirationskällor

Också gårdagens inlägg, jag blir nog inspirerad av musik och att sätta upp mål för min träning. Att räkna träningsminuter och se skillnader i hur långt man orkar springa, åka längd eller vad man nu gör är också sådant som inspirerar. Under pass så vill man också ha en inspirerande ledare så att man tar i det där lilla extra.


Dag 29 – Mina ambitioner.

Gårdagens punkt som liknar mina drömmar tycker jag, mina ambitioner och drömmar går ofta hand i hand. Just nu är det nog att får klart allting som har med skolan att göra i juni, så jag kan plocka ut min examen då och skita i alla vad skola heter för en tag framöver! Nästa är så klart att få ett jobb, ett fast jobb allra helst, men till en början räknar jag med att få vikariera och gå på långvikariat, men jag hoppas inte det blir för många år! Tur jag inte är så gammal än så länge. Sen hoppas jag kunna resa till båda Island och New York de närmsta åren och att det inte dröjer allt för länge innan vi hittar vårt dröm hus. Sen längre fram i tiden så drömmer jag väl som de flesta om att skaffa barn och få ett extra efternamn, men här pratar vi nåååågra år framåt!;)


Fredag

Igår så öppnade jag faktiskt inte ens datorn, kan låt rätt bra jobbat;) Men jag har en Iphone så det hjälper inte, det enda som är lite små jobbigt från den är att uppdatera bloggen, det går, men är man lite lat så är man! Var i skolan igår och letade på ett lass med avhandlingar, ska läsas idag och i helgen då jag antar att jag får lite tid att läsa på eftermiddagarna då slalombackarna ändå inte är åkbara såhär års. Sedan var jag och sambon och handlade lite, en bra födelsedagspresent till pappa vart det i alla fall, lagom för min plånbok också!;) Vi firar honom lite i helgen eftersom han fyller år mitt i veckan och då är det aldrig någon som har tid inte han heller för den delen;) Sen bestod dagen som vanligt av matlagning, träning och sängen. Idag ska jag försöka plugga lite, äta lunch, ut och springa en sväng, laga middag och packa ner sakerna som ska med Sälen sen får Fredrik skjutsa mig till mamma och pappa så vi kan åka vid halv sju! Blir skönt att komma iväg lite, slippa tänka på matlagning, disk och städning. Istället får jag åka skidor, ut och springa lite, vila och bara andas fjälluft, jag behöver det just nu!

8. Favoritmat

Favoritmat inför träning, speciellt om det gäller lite tuffare träning är köttfärssås, fullkornsspagetti och sallad till det! Det innehåller allt man behöver har jag konstaterat!;) Och sen är det himla gott också, något att sätta på matlistan nästa vecka, var ett tag sen nu!:)

Dag 28 – Det här saknar jag.

Just nu saknar jag helt motivationen att plugga. Annars så saknar jag mest alla kära vänner som bor för långt bort, tur det snart är sommar så de kommer tillbaka hem en stund!:) Tur det är saknad som går att göra något åt!:)

Vildmarken

Lyssnar på Stiko Pers nya med lugn i själen, minns en regning sommarkväll för snart två år sedan, där jag satt med Lotta och Stine på Skutan och njöt. Fantastisk kväll med fantastiska tjejer, då bestämde jag mig för att investera i en ny gitarr. Och jag spelade varje dag nästan i min lilla lägenhet, sen kom jag liksom av mig igen, kanske för att jag blir utkonkurrerad med hästlängder!;) Men den här sommaren ska jag ta tag i allt det där jag vill har jag bestämt, för det finns ingen skola som kommer jaga mig, bara ett jobb som jag kommer lämna där det är när jag går hem. Har funderat på om det är nu livet börjar, två månaders slit kvar, känslan av att aldrig vara ledig, kanske äntligen kan man få känna sig ledig. Ni förstår att det kommer dröja innan jag sätter mig i en skolbänk sen igen! Men först ska vi skriva ett bra arbete som vi kan vara stolta över och känner ger oss massor!

Jag tackar yogan för lugnet i min själ också och jag hoppas det håller i sig, nu väntar sängen!

7. Favoritövning

Då tänker jag främst på de jag kör på gymmet och då blir nog favorit övningen bänkpress, jag vet faktiskt inte varför men det känns alltid lite hårt och tufft;) Och sen ger det alltid träningsvärk!:)




Dag 27 – Min favoritplats.

Jag älskar att vara vid havet, det spelar ingen roll vart riktigt utan just bara att få vara vid havet. Och då helst på sommaren, det är något speciellt med att andas havsluft och njuta av solen och få havsbrisen i ansiktet. Helst ska det vara söder ut på västkusten också!;) Förra året vart det inget sådant alls, förmodligen inte i år heller, så får väl längta efter mina Sverige semestrar ett tag till, Sverige har alltid varit semestermål med familjen så kanske sitter det i!;)


Tisdag

Jag skulle gå upp i tid i morse, sen snoozade jag till halv åtta och då när jag faktiskt bestämt mig för att vakna till till liv och gå upp så ska jag bara blunda lite till och sträcka på mig!;) Så nästa gång jag kollade på klockan var den tio över åtta, inte bra! Tänkt jag kunde suttit här och hängt en stund först, vilket jag nu också gör, men min tidsplan höll inte riktigt! Ska snart sätta fart och läsa texter inför examensarbetet, måste bara ge katterna mat, borsta tänderna och hämta tidningen, sen så! Idag blir det plugg, matlagning, promenad och yoga. Om jag orkar ska jag passa på att slänga lite blommor också, dags att plantera om de gamla och köpa lite nya blommor här fram över. Fast ute får det bli påskris ett tag, jag undrar bara vart jag lagt påskfjädrarna!

Nej om jag skulle sätta lite fart då!

6. Mål med träningen

Målet med att träna har för mig alltid varit att må bra och att ha kul, träning kan vara slitsamt men man ska alltid tycka det är kul! Jag blir så mycket piggar, sover bättre, äter bättre, orkar springa runt en hel dag bland alla barnen och jag behöver sällan oroa mig för att få ont av att lyfta barnen eller bädda 40 sängar. Och allt det får mig att må så mycket bättre.

Sen har jag på senare år försökt skaffa mig större mål också, men förkylningen har som ni läst hundra gånger förföljt mig fram till i höstas så målen har inte blivit av. Nu har jag mitt påbörjade mål tjejklassikern, i sommar hoppas jag också bestiga Kebnekaise och sen får vi se vad det dyker upp för nya mål!:)

5. Favoritmuskel

Har alltid varit och kommer alltid att vara magmusklerna och här skulle jag ha minnet kvar från idrotten och dra alla på latin, men icke!;) Går att köra med riktigt hårt, ont ska det göra det är bara skönt, man kan aldrig träna den för mycket känns det som!

4. I min träningsväska




I min träningsväska finns min träningsskor, plånbok så jag kan köra bilen till träningen, vattenflaska det är viktigt att dricka, glasögonfodral så jag kan lägga glasögongen någonstans när jag tränar, nycklar så jag kan logga in mig och låsa hänglåset, så ja ett hänglås också, Iphone hörlurar och armhållare så jag kan ha min egen musik på gymmet. Även läppsylet och Iphonen brukar få följa med i väskan!:)


Dag 26 – Mina rädslor.

Jag har alltid varit lite rädd för mörker, kanske inte när jag sover och så utan om jag ska cykla eller gå hem själv så kan jag bli nojjig. För många Beck och Wallander filmer gör att man kan inbilla sig att det finns mycket läskigt i buskarna, skulle i för sig kunna finnas där på dan också men det är aldrig lika läskigt när det är ljust. Annars är jag lite lätt hypokondriker, jag kan inbilla mig att jag är sjuk och då oftast dödligt sjuk, med andra ord är jag rädd för döden. Sen är jag så klart rädd att någon ska hända alla min nära och kära. Jag gillar inte mardrömmar heller, förra veckan drömde jag flera stycken, vad drygt det är då vill man nästan inte sova mer. Jag gillar inte heller att vara under vatten och är det kallt så vill jag inte vara i vattnet alls, riktig fobi är det. Djur och insekter funkar lite bättre, fast spindlar är äckliga och getingar är jag i för sig livrädd för och då har jag aldrig blivit biten, peppar peppar!

Det finns säkert mer, men man kan juh inte vara så himla rädd jämt!;)

Dag 25 – En första.

Får ta igen helgens punkter idag, finns så mycket annat att göra på helgerna!;)

Konsert får det bli efter att ha funderat ett tag, i alla fall den första jag minns. Följde med mamma och min barndoms kompis och hans mamma på Gyllene Tider i Gropen när jag runt sju-åtta kanske? Tror mamma var lite oroad om jag skulle orka sitta där och se både förband som var Wilmer X och sen se hela Gyllene Tider konserten också!;) Men det gjorde jag och jag minns efteråt den där känslan som alltid finns där efter en bra konsert, det är bland den bästa känslan som finns! Efteråt var jag helt såld på Gyllene Tider jag kunde varenda låt och skulle ständigt leka att jag var Per Gessle och jag vet inte hur många gånger jag såg dokumentären om dem som mamma spelade in från fyran. Ett bra minne, dock är väl kanske inte Gyllene Tider drömkonserten längre!;)

Söndag morgon

Tittar ut, spöregn och dimmigt. Funderar på om jag verkligen har kommit på den där smarta idén att anmäla mig till Army Camp klockan tio på en söndag, yees tuff träning utomhus. Funderar en stund på om det går att avboka, men antar att det inte finns någon återvändo! Jag har trotts allt alltid undrat hur det skulle vara att vara soldat och tvingas gör massa saker som egentligen inte är helt bekväma. En del av mig har också väldigt gärna velat göra tre månaders grundutbildning i Falun bara för att se om jag verkligen skulle fixa med det. Utmaningar, ständigt dessa utmaningar! Det ska bestigas berg, utföras klassiker och dessutom bäras bildäck, krälas på marken och springa massa uppförsbackar. Jag är fullt normal i fall ni undrar;) Det har bara kommit med åldern att allting ska pressas till sitt yttersta! Det enda jag faktiskt funderar på om jag verkligen vill utsätta mig för det är halvmaratonet Tällberg, över 2mil och 80% är uppför, då lär man träna backintervaller som tusan och det är bland det västa jag vet! Så vi får se!

Nu ska jag trycka i mig lite mer frukost så jag har lite reserver att ta ifrån så här tidigt på morgonen!


Dag 24 – Det här får mig att gråta.

När jag är arg, irriterad eller bara har en dålig dag med skola som inte funkar ect, då blir det lätt att jag gråter sen skvätt då känns det mycket bättre efteråt. Och sen har jag på senare år (jag som är så gammal) blivit lite blödig för filmer och serier och då behöver det inte vara sorligt utan ibland kan det också vara sådär vackert lyckligt!;)

3. Ett fint idrottsminne

Så svårt att välja finns så himla många fina idrotts minnen, speciellt för dem är väl att det gått väldigt bra eller att man har haft en fantastiskt omgivning, men vackert väder och så vidare;)

Men om jag ska välja ett av alla jag har så får det bli en fin sensommar dag när några av löven har byta färg, det är lång tights och långärmad tröja som gäller, man sitter på stora under bara Siljan och solen står lite lägre än den gjort tidigare och bara lyser orange. Det blir inte finare än så, helst ska det vara helt vind stilla också, inga vågor på vattnet och allt man hör är sina egna andetag och årorna som går mot vattnet, möjligen också ett svagt ljud från följebåten. Det är obeskrivligt, det måste helt enkelt upplevas för att förstås!

Dag 23 – Det här får mig att må bättre.

Det finns mycket som får mig att må bättre och jag har mina knep jag tar till ibland. T ex glad och uppiggande musik, för många serieavsnitt, en promenad, träna, mysa med katterna, krama på mannen, umgås med fina vänner, osv, osv... 

RSS 2.0