Nytt år!

Tänkte önska alla ett gott nytt år och avsluta med en liten lista! Längre om 2010 kommer om jag orkar!


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Bosatte mig i Insjön.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Nyårslöften är något jag slutat med för längesen, de håller inte i alla fall.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Fredriks syster fick underbara tvillingarna Sixten och Stella den 18 maj!
4. Dog någon som stod dig nära? Nej.
5. Vilka länder besökte du? Hållit mig inom Sveriges gränser i år igen;)
6. Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011? Eftersom jag har pluggat så har jag inte riktigt saknat det, men jag vill ha ett jobb 2011.

7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? 2a april då hämtade vi våran lilla katt tjej!:)
8. Vad var din största framgång 2010? Den största framgången för mig är lyckats börja träna igen och övervinna min ständiga förkylning! Fast nu är jag lite förkyld igen, men den är inte där jämt;)
9. Största misstaget? Misstag gör man jämt, men jag anser inte att man ska älta dem.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Förkylningarna har varit vardag större delen av våren och sommaren.
11. Bästa köpet? Bilen och Iphonen väger lika! Katterna är så klart ett bra köp, men de räknas mer som en del av familjen.
12. Vad spenderade du mest pengar på? Bensin och mat, fy tusan vad dyrt det är!
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Jag har en man i mitt liv som gör mig riktigt glad väldigt ofta!<3
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010? Bless the broken road – Rascal Flatts
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Det går upp och ner i livet jämt, jag tycker det är svårt att avgöra.

16. Vad önskar du att du gjort mer? Läst bra böcker som inte har med skolan att göra.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Jag borde filosofera mindre, men det kommer jag nog aldrig lyckas med;)
18. Hur tillbringade du julen? Hos Fredriks syster i Borlänge på dagen och hos mamma och pappa på kvällen.
19. Blev du kär i år? Jag är fortfarande kär!
20. Favoritprogram på TV?  Ser mycket av lite, ha nog inte haft någon serie jag följt slaviskt, jag har alla mina på DVD.
21. Bästa boken du läste i år? Den enda boken jag läst är The Secret för typ fjärde gången, den är alltid bra! Positiv energi!
22. Största musikaliska upptäckten? Helt klart Country!
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Lelia bakar böckerna!:)
25. Något du önskade dig men inte fick? De finns det alltid, men brukar inte vara så viktigt!

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010? På natten var vi på Skutan och hade trevlig, under dagen tog vi nog det mest lugnt och myste här hemma.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Finns det säker, men inget man behöver älta!
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010? Ja hur är den?!
29. Vem fick dig att må bra? Det finns många som får mig att må bra, det är mina nära och kära, som alla har en plats i mitt hjärta!
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Eftersom det var fotbolls VM i somras så får det blir Torres;)
31. Vem saknade du? Man saknar olika personer från stund till stund, som tur är så är de flesta inte så långt här ifrån!



Onsdag

Malena och Angelica har varit här och fikat och myst idag, mycket trevligt!:) Katterna har såklart också varit med, riktigt sociala båda två för en gångs skull! Nu börjar allt julfix bli klart också, julklapparna har varit klara länge och julgodiset sen måndags. Allt är nu handlat inför julen också och jag dammsög av lite här hemma så det behöver jag inte heller tänka på förens till juldagen! Det återstår att baka en tårta till julafton, vi står för efterrätten så det blir en jul-prinsses, röd så klart med hjärtan och stjärnor på sidorna och kanske, men bara kanske en tomte i mitten;) Blir morgondagens projekt. Ikväll ska jag sätta lite nejlikor i apelsiner de förra apelsinerna vart gamla, så får blir nya så det doftar lite gott!:) Fredrik var förbi systemet också inför juldagen, så vi slipper tänka på det. Blir nog bara lite vin för min del i alla fall, i mitt hälsosamma träningsliv ingår också dricka med måtta, dessutom så har jag känt mig sådär vuxen på slutet att det känns trevligare att bara vara salongsberusad;) Ålder eller klokhet det är frågan;)

För övrigt var min käre sambo en riktigt hjälte igår, han gjorde att framtiden kändes ännu mer hoppfull! Så nu hoppas jag för fullt att min sommar blir toppen!:) Han är bra han! Annars så tänker jag mysa ner mig här ikväll men mjukpepparkaka och te och se på något bra på tvn, orkar jag, kanske jag pluggar lite!

Tisdag

Måste ha bitit mig i kinden eller nått sånt igår och sen fått en blåsa där, usch vad ont det gör, inge kul att äta ens! Är som när någon visdomstand krånglar;) Bara att uthärda, hoppas det är borta till julafton, som fortfarande känns mil bort;) För övrigt är det en bättre dag idag, jag funderar inte lika mycket idag, det löser sig, den attityden kommer man längst på! Och funkar in det så kan man ägna flera timmar om dagen åt att träna, då orkar man helt enkelt inte tänka på annat, det ska jag göra idag först ska jag gymma och sen slappna av lite med yoga. Ja vad gäller träning och att äntligen vara lite närmare att komma i de där lite för tajta jeansen som ligger i lådan kan jag i alla fall inte beklaga mig över, för det går åt helt rätt håll! Är äntligen på väg mot min superform igen, bara till att hoppas att det håller i sig, då kanske jag tar upp rodden till sommaren igen!:)

Det enda jag kan klaga över idag är att jag är lite för trött och lat;) Jag och Fredrik låg och pratade tills klockan var för mycket, jag behövde få älta massa strunt så det kunde försvinna sen. Han är bra han, min kära sambo, han tar inte livet så hårt, kanske en killgrej vi tjejer borde ta till oss;) I alla fall så påminde han mig glatt om att vi i alla fall går mot lite ljusare tider och då blir inte saker lika jobbigt. Tänkt att de redan vänder, mer dagsljus på dagarna mottages gärna, fast det har i alla fall gått fort den här mörker perioden. Lite mer vintersportande bara så blir det faktiskt skönt med vår sen även om det innebär examensarbete, tur är det allt att jag ska skriva det med bästaste Anna, då kan vi skratta och gråta tillsammans över det!

Dessutom finns det massor att se fram emot och lever man bara i nuet så kan det inte bli mer än bra! Imorgon kommer Malena, Angelica och Sarah hit och fikar, alla fyra tillsammans det var evigheter sen ska bli riktigt trevligt!:) Sen är det uppesittarkväll hos Hasse, blir säkert lika trevligt som det brukar vara hos Hasse! Sen är det jul och även om inte julstämningen riktigt finns så får jag i alla fall mysa med Sixten och Stella och sen med Henry och Isabel, barn gör en glad! Sen alla andra får jag så klara också ha en trevlig stund med, men just barn, det får en verkligen att glömma allt strunt! Sen är det juldagen och då får man träffa alla människor man inte träffat på länge!:) Sen är det nyår, inga planer för det alls, men tror inte jag orkar röra mig allt för långt här ifrån trakten;) Och så rullar det på, med andra ord massor att längta till och tillfällen att släppa all skol- och jobbångest!

Nej ska äta en macka och försöka plugga lite så jag kan åka och träna sen!

Måndag

Dagarna bara rullar på, träning, plugg, fixa hemma, sitta en stund här, sova. Jobbar inget alls och finns inge jobb i januari, men orkar inte ens fundera på det. Kan vara skönt med tid till annat och fast jag gör annat sånt där som jag tycker är kul så hittar jag ingen ro och inget lugn. Vill bara att det ska hända något, att skolan ska ta slut och eller något annat som får en att bli sådär himla positiv. Badade kurbad och åt gott julbord i lördags, jätte mysigt ska det vara, eller det är klart det var. Men jag känner mig liksom inte närvarande, utan mer bara avstängd, tycker allt som händer är sådär lagomt kul, nästan lite grått. Jag menar vart är julstämingen? Julafton på fredag, visst, kommer man för alltid vara för gammal för julafton från och med nu?

Amanda ringde i alla fall i mitt kaoset med katter och julgranen, mycket spännande tycker minstingen. Hon pratade om juldagen och tände faktiskt ett ljus vad gäller den dagen, jag har mest känt mig trotsig och riktigt emot allt vad gäller både juldagen och nyår, kan absolut inte göra som alla, bara för att jag inte riktigt gillat tankarna kring det. Sen har jag inte orkat tagit tag i det utan kännt att det blir som det blir. Men hon ringde och var glad och fick mig lite positivare till det, önskade också hon var lika nära som hon jämt var förut, inte för att Stockholm är så långt bort;) Fast det är mycket som är långt bort för mig just nu, jag orkar inte riktigt ta tag i det där med att träffa massa människor hela tiden, känner inte att jag har tid eller ork riktigt just nu. Kan bli så när man har mycket att jobba på själv;) Har fullt upp med att försöka hitta till rätt i mitt liv, skolan närmar sig slutet och en epok i livet med det, det är stort och det gör att livet känns lite upp och ner för mig hela tiden, ska man få jobb, kommer man att få leva på vikariat i början och inte veta hur mycket pengar man får in varje månad. Pengar, ständigt dessa pengar, men man kan inte leva utan dem så vad ska man göra! Så då hamnar man där återigen, ska jag plugga ett extra halvår, har jag råd med det och vill jag det. Just nu är jag bra less, vill bara bli klar och komma ut i verkligheten. Vill jag plugga mer är dörren alltid öppen sen. Just nu vill jag tjäna pengar och bli vuxen, det känns vuxet att ha ett jobb, vad gäller psyket blir jag aldrig vuxen.

Det är inte lätt att ta stora beslut om livet, det gör en väldigt trött, nere och tjurig har jag märkt. Stackars katter och sambo;) Jag och Maria pratade mycket om det i fredags när jag var där och fikade. Hur svårt det är att verkligen veta vad man vill göra, vart man vill bo och allt sånt. Nu vet jag vart jag vill bo och hur jag vill leva i för sig, men jobb och sådant är svårt. Vi längtade nog båda två efter helt fasta punkter i livet, inom en inte allt för lång framtid. Fast jag tycker att hon borde vara kvar här i närheten, för jag kommer sakna ihjäl mig efter henne när hon beger sig till Uppsala för att testa livet där! Fast jag tror helt klart hon kommer ha det underbart kul!

Ja i januari börjar jag då (kanske) min sista termin. Från student mot att bli förskollärare, läskigt! Tur jag har Anna med mig ännu en termin, så man står ut och så det kanske inte känns lika tungt att gå den långa vägen med ett examensarbete som är större en något jag tidigare skapat!

Hmm, nog om min livskris kanske, kände bara att jag måste få ut det. Plåga någon annan med den än min käre sambo som inte riktigt förstår hur livet kan vara så otroligt krångligt när man ska sluta studera och börja jobba;)

För övrigt lovar jag att bjuda på ett mer upplyftande inlägg innan jul;)


För mycket snö!

Det snöar för mycket, jag ska åka till skolan om 45min och vill inte köra i det här egentligen, men antar att det bara är att bita ihop. Dessutom har jag en illamående dag, det kommer ibland, man bara mår illa en hel dag och man vet inte varför, eller oftast beror det nog på att det stressa lite för mycket eller jag ätit fel. Men förutom detta så är det helt okej faktiskt, har hunnit med en hel del under förmiddagen. Tvättat, diskat, lagat lunch, vattnat blommor och plockat i ordning lite. Önskar dock att jag hunnit handla och gått med soporna också, men kanske hinner soporna innan jag åker och att sopa och skotta av lite så vi kommer ut!

Annars så känns det konstigt att det är jul om en vecka och en dag, jag har ingen julstämning alls, fast jag bakat massor och gjort massa julgodis. Den infinner sig verkligen inte, får hoppas att det i alla fall känns dagen innan jul och på julafton. Den 23e ska vi till Hasse på kvällen, det är tradition, uppesittarkväll utan Bingolotto och lite glögg mys! Sen så har vi lyckats pyssla ihop julafton, blir i Borlänge hos Fredriks syster först och sen hos mamma och pappa eller om det nu blir i mormor och morfars lägenhet, tror det är oklart! Känns dock lite tråkigt att missa jullunchen hos farmor och farfar men så är det, man kan inte vara på alla platser samtidigt. Vi ska åka dit och fika någon annan dag istället! Träffade dem i tisdags också, farmor lärde mig lite knep om hur man bakar mjukbulla, det är en hel konst!:) Farfar stod dock för gräddningen det är nämligen också en konst. Men det känns bra att bära med sig så det inte dör ut! Och gott är det så nu har vi bröd fram till februari om Fredrik nu inte äter två halvor om dagen;) Juldagen känns annars lite oklar vet inte vad alla ska göra riktigt, kände mer bara less på hela dagen ett tag och lika så på nyår. Men jag tror vi blir här innan arenan på juldagen, med vilka vet jag inte riktigt. Och på nyår blir vi kvar i Insjön eller Leksand, känns som jag vill vara hemma och passa på att träffa de andra som är hemma! Så det blir nog bra!:)

Nej ska packa ihop mig nu och göra mig redo för att ge mig ut i det här kaoset!

Måndag

Underbart med måndag igen, en ny vecka. Helgen har varit dryg, men nu börjar sömnen komma tillbaka och det är lite lugnare här hemma. Fortfarande lite kallt då vi sov lite länge i morse, men det är i alla fall inte 17grader som i torsdags. Nu är det 19 när det är som kallast, men jag förstår fortfarande inte hur det bara kan elda tre gånger om dagen?! Men från och med onsdag så skiter jag faktiskt i det;) DÅ slipper vi tänka mer på elden!

Känns lättare med katterna idag också, förmodligen för att jag nu inte bryr mig om att det springer runt i hela huset och slår varandra. Tog ett tag att acceptera men det är väl lite svårt att ställa om själv också, det blir nog bra det här!:) Elmo verkar trivas i alla fall, han är så go så och så liten mot Chanel som jag alltid tyckt varit liten;) Dessutom är han ett matvrak, han försökte till och med äta upp min yoghurt i morse. Så om några månader är nog han rätt stor också! Det är jobbigt bara att han förföljer en och Chanel då inte alls vill vara med oss. Fast i natt jagade hon in honom under sängen och sov sen vid mina fötter, då tror jag de hade det rätt bra båda två, han verkar väldigt trygg under sängen!

Idag ska jag plugga en del, blir klar med specialpedagogiken och sen en föreläsning om geometri tänkte jag. Sen träna, så jag längtar efter att få komma ut lite och få lite egen tid;) Zumba blir det!:) Imorgon väntar jobb igen, ska bli skönt det med är helt tomt på hotellet i princip och jag har sällskap av Christine så det blir bra det!:) Sen är det skola resten av veckan och sen väntar ännu en ledig helg, förmodligen lugnare än den här;) Bara lugna helger fram till jul, helt underbart är det. Dock saknar jag julstämningen lite, fast jag bakat pepparkakor, lussekatter, en saffrans krans, saffrans bullar och mjukpepparkaka. Till och med pysslar och satt i nejlikor i apelsiner och vardagsrummet är numera rött. Två ljus har jag tänt också och fixat klart alla julklappar när det var en månad kvar till jul! Så antingen kommer den eller så blir det så här när man börjar bli äldre, det blir kanske inte samma sak. Men jag hoppas den kommer, om inte annat så med julgranen i alla fall;) Nästa vecka kanske jag och pappa ska till Hedens bystuga och baka mjukbulla det är rätt juligt också och så himla gott! Och det ska vara i stenugn annars är det inte samma sak! Så ja allt det där mysiga man bara gör en gång om året är i alla fall lite stämningsfullt!:)

Nej om man skulle ta och sätta fart med pluggandet!:)

17grader

Det är 17grader inne just nu, jippi! Sotaren ska hit och titta på pannan, vilket betyder att man inte fick elda i morse, nu är bara frågan om han varit här ännu eller inte. Så länge få man frysa, fy tusan! Fredrik får elda när han kommer hem vid ett, får lägga ut en varm filt och Chanel så länge. Själv ska jag värma mig i bilen! De vi hyr av är på semester så det är vi som elda, vilket vi inte är så bra på ännu;)

Mina dagar går i ett just nu, tror det är första gången jag sitter ner och bara slöar ordentligt sen i söndags. Men snart är det full fart igen, skolan, gymmet, duscha, äta, handla kattsand, hjälpa mormor och morfar att flytta och sen sova igen. Ja, så kan det va, hoppas på att jag hinner sitta ner lite i helgen med nya katten i knäet och bara mysa, men är så mycket i skolan också, måste in med saker så jag får ut mina betyg så jag blir behörig till nästa kurs, mycket viktigt!

Vad har hänt annars, våran nya katt är fruktansvärt söt och längtar så efter ett hämta honom imorgon. Hade en riktigt trevlig kväll i lördags, ångrar dock att vi åkte till Lucky, det är aldrig kul.... Det är väl de roliga som hänt helt enkelt, nej ska bege mig till skolan nu, tror jag måste tanka innan också...

RSS 2.0