Indiehjärta

Åhhhhh, Kent startade sin vårturné igår och här sitter jag. JAG VILL OCKSÅ! Jag vill höra Jocke Bergs helt underbara stämma och bara stå där och njuta! När jag väl ser dem i sommar på P&L har det gått hela två år sen jag sist stod där och sjöng sönder rösten till Mannen i den vita hatten mitt i natten! Åh underbara älskade Kent, hur kan man börja längta så helt plötsligt, har liksom inte riktigt kommit in i de nya albumet, det är ett grymt album, men mörkt anser jag. Men nu kommer jag köra fast i dem igen, för nu vart längtan på riktigt. Sommar och P&L nu tack! Så får väl sitta här och längta bara antar jag. Mamma påstod att det skulle spela i Sälen, jag tror hon hittat på;) Finns inget sånt med i deras schema så det så!

Men nog tjatat om det, jag ska ta en kopp kaffe och sen se en föreläsning tror jag!

Onsdag

Jag skulle kunna klaga och vara riktigt arg, som så ofta känns det som. Hade omexamination på skridskorna och är fortfarande inte godkänd. Men jag lämnar det där, frustrationen gick över efter 6km i elljusspåret, fler kilometrar blir det i veckan. Men det gäller fortfarande att gå ut lugnt inte åka dit med någon mer förkylning. Fast jag tror det har gett sig nu, jag har förhoppningar om att jag kommer kunna gå ut riktigt hårt snart! Om det inte skulle bli så, så kommer jag möjligen gå på frustration, för lite ångrar jag mitt val av specialisering, men men! Har för övrigt börjat äta riktigt bra, hela tre dagar har det funkat, så jag känner mig nöjd och duktig också!:)

För övrigt är det mest OS nu för tiden, förutom skola och jobb. Sitter och hejar på killarna nu när det åker skidor. Min andra halva vill se på hockey, det får han minsann se på datorn eller andra tvn, där är det juh inte Sverige. Han har tagit ledig imorgon till nio också så han ska kunna se Sverige;) Killar! Men vad skulle man göra utan dem. Det är roligt hur mycket saker man lär sig om varandra när man lever så nära varandra. Jag har alltid så kul när vi är och handlar, student som jag är så köper jag Hemköps bacon och Hemköps egna pasta och det hade jag säkert gjort även om jag inte varit student också. Men på något vis har det på slutet börjat hamna pasta från Brailla, bacon från Scan (helst skulle det vara Siljan Chark) och ris från Uncel Ben's i min kundkorg. Och ja har man den lönen som min andra halva har så kan man väl helt enkelt köpa "det bästa";) Här om dagen försökte jag också slänga in lite knivar och plastslevar i diskmaskinen, men icke, det skulle tydligen diskas för hand;) Det bästa med allt det här som man hela tiden märker, det är mycket mer, är att det aldrig känns jobbigt eller drygt, det gör mig faktiskt bara glad! Jag ler och tänker för det mesta att han är lite knäpp och samma sak tänker han om mig och samma sak sa vi båda två här om dagen att katten nog tänkte om oss;) Fast katten är rätt knäpp han också, smyger upp på nätterna i sängen utan att vi vaknar och tycker sig in mellan oss, han ska prompt ligga emellan oss, så vi får gott ta varsin sida av sängen. Vi som är vana att dela på 120 och ta upp 90 av de 120;) Och ja allt sånt här bara förgyller mina dagar, jag har tänkt på det och på slutet är jag glad för det minsta, man lär vara det. Speciellt när det går lite tungt ibland, för der man det lilla så glömmer man oftast det stora!

Nu ska jag åter gå till OS, jag hoppas verkligen att Hellner ger allt på sista sträckan!:)

Söndag

Jag lever, det är bara så att det har varit mycket den här veckan. Efter mitt isvaksbad i måndags låg jag med magsjuka hela kvällen och var död två dagar efter det. Hade fint sällskap av katten Musse framför OS på onsdagen. Riktigt skönt att ha ett stort hus och katt sådär två veckor! Blir tomt utan katten sen, men förhoppningsvis har man snart en egen!;) Sen har det varit massa skola och två dagars jobb. Idag pustar jag ut just för stunden, ska hitta på mat snart, laga den, sen lär jag till Leksand och tvätta och fixa lite och sen är det snart middag och plugga lite ska jag göra också. Ladda för nästa vecka, har lite att jobba på för att komma igång, den här magsjukan gynnade inte träningen alls. Men det är bara att försöka vara positiv och kämpa på så går det! Funkar det inte att bara tänka brukar det funka att luta huvudet mot Fredriks axel och så känns allt bara bra! Idag har vi tagit tag i bostads letandet lite mer seriöst letat fram till blanketter och så. Ska även sätta pappa på att använda sina kontakter, funkade sist. Men det lutar åt att vi vill bo här i Insjön, helst i en 3a och gärna på bottenplan;) Men ja vi har inte så bråttom eftersom vi har boende, så det får ta den tid det tar helt enkelt, tills vi hittar något vi trivs med:)

Finns mycket annat att se fram emot tills dess, blir många helger borta här fram över. Hela vecka 10 är jag i Ramundberget på vinterutbildning, helgen vecka 11 blir det Örebro en vända till Lotta, sen är det bara några helger tills det är Påsk, innan dess eller då under Påsk åker vi nog till Sälen. Mamma och pappa har köpt två stugor i Sälen, fast bara en som vi kan bo i just nu eftersom den andra är uthyrd hela vinter säsongen. Men sen efter det ska stugorna rustas och fixas och så kan man spendera flera helger om året där och åka upp och vandra på sommaren! UNDERBART! Bästa köpet de gjort på länge, kommer nog ha mycket nöje av stugorna. Får lära Fredrik att åka slalom också;)

För övrigt ser jag på OS och jag har säkert sett Hellner och Olsson ta sina medaljer hundra gånger nu, men så fantastiskt det var. Jag satt här och skrek i soffan igår kväll, precis som att Olsson kunde höra mig genom tvn;) Det roligaste medaljerna hittills tycker jag, fantastiskt spännande lopp! Mer sånt tack! Blir till att heja på skidskyttarna ikväll!:)

Nu ska jag se vad min andra halva gör!

Lycka

Jag tror fortfarande jag är sliten efter i fredags, det var fullt ös medvetslös. Och inte fick jag sällskap hem mitt i natten heller, arg som ett bi just då, när klockan var tre på natten, vad ska man göra uppe längre då? Det dröjde dock inte länge förens någon kom hem efter, tur var väl det för hade jag somnat hade han inte kommit in;) En riktigt trevlig kväll var det i alla fall, även om de där lakrisshotsen hade en lite mindre bra inverkan, sjunga karaoke och annat. Jag som inte ens kan sjunga, men det gäller att bjuda på sig själv ibland;)

Annars jobbade jag igår, träffade Lotta på kvällen och så har vi varit hos både mina föräldrar och Fredriks föräldrar och ätit mat, skönt att slippa laga själv;) Och för att göra det enkelt även ikväll blir det pizza! Är juh Alla hjärtans dag så får väl vara lite lat och ha det lite mysigt! Men först ska jag och kolla på innebandy, ska strax förflytta mig ditåt, ska nog gå så jag får lite luft! I för sig kan man knappt ta bilen, det är så kort juh! Får se om jag får med mig Johanna också!

Ja nu känns allt bara bra! Probelmen löser sig alltid också. Det bästa den här helgen är ändå att jag vet att jag bara behöver stå ut med att flytta mina väskor och mina kläder ett tag till, förhoppningsvis:) För på något vis ska tydligen jag som har varit emot Insjön, speciellt att bo här, hamnar här på något vis. Så det kan gå!

Nu innebandy!


Torsdag

Aaahhh, muntlig tenta imorgon och jag är så där halv bra förbered känner jag. Vet vad allt heter och sitter och ungefärliga funktionen, men biomekaniken är väl sådär. Men jag tycker det är lite svårt att veta vad man ska träna på så tränar väl på det jag tror nu så här sista timmarna, sen får Fredrik förhöra mig lite och sen får jag bara ge järnet imorgon och går det inte vägen helt så får jag väl fixa det sen, då vet jag i alla fall vad man ska plugga på! Känner mig rätt nöjd ändå, livet går åt rätt håll igen och jag är super nöjd över att ha hittat tillbaka till allt igen. Fast jag har i för sig inte försökt komma igång med träning och sånt ännu, men ett steg i taget så är allt på plats igen! 2 månader tills rodden börjar igen, tills dess ska jag vara i form, hoppas jag, tror jag!

Annars så är det rätt lugnt med allt, varit och fikat med Pär och Lotta idag, trevligt att Pär hittar ut från sin lägenhet ibland också;) Imorgon blir det tenta, lunch, systemet, hem en vända, skridskor?, middag och fest. Blir nog en bra dag:)




:)


Onsdag

Det kan verkligen inte vara kul att vara arbetslös. Det är tur jag inte är det för då skulle det inte bli mycket nytta gjord just nu tror jag, känner mig fortfarande aningen lat, men det går åt rätt håll i alla fall, sen här veckan får vara så;) Men jag måste plugga idag, alla kapitel vi har anatomin, fast jag känner att jag kan det flesta muskler på latin och har kolla på det mesta det handlar mycket om att tänka till! Men ska i alla fall läsa två kapitel strax, sen ta hand om disken, gå med soporna, åka till Leksand och kolla till lägenheten, snart undrar väl någon om jag ligger död där inne när det aldrig lyser där eller en hörs ett ljud där ifrån;) Sen ska jag handla och laga mat till Fredrik kommer hem också, så kanske har jag gjort av med lite mer energi än igår. Han som jobbat sen sex vara bara trött och ville ligga i soffan och kolla på tv, riktigt där var inte jag som sovit till nio och eftersom jag bara har honom här så fick han stå ut med att jag låg och retades med honom, han har det inte lätt ibland;) Jag tror han ser fram emot att jag ska börja träna igen så jag gör av med lite energi istället för att bråka och prata ihjäl honom. Ännu ett problem med att vara hemma hela dagarna, man har ingen att prata med och som ni vet är det något jag är rätt bra på! Men om en vecka så har jag sådan tur att jag kan prata med Musse hela dagarna jag är ledig, trevligt med sällskap framför tvn när Fredrik jobbar kväll också. Ja blir nog helt okej med ett hus och en katt, inget mig emot även om det bara handlar om två veckor!

Nej det var nu jag skulle plugga!


Motivation

Hej motivationen och välkommen tillbaka, kanske kan det gå lite lättare nu?!:) Nu behöver friskheten bara hittat tillbaka sen är jag på gång igen, hoppas jag! Motivation på ett plan kanske hjälper den att hitta tillbaka på fler plan! Jag tror det handlar om att inte ha för många bollar i luften ibland. Har haft den vilan i över en vecka nu, var nog behövlig. Rensa tankar och gå igenom vad man egentligen vill satsa på och vad man orkar med. Kommer att jobba några timmar i veckan nu för att gå igenom förråd och skriva att göra lista, får bestämma tider och så själv, så det blir bra. Sen blir det satsning inför rodd säsongen med mycket skidåkning, roddmaskin och gym tre dagar i veckan. Ska lägga om kosten också och försöka komma tillbaka till mina bra vanor. Har även hittat tillbaka till det positiva med att se fram emot saker. Ser fram emot att min lilla prins och prinsessa kommer på torsdag, en trevlig kväll hos Jonas och Elin på fredag, Alla hjärtans dag på söndag, veckan vid Ramundberget, en helg hos Lotta i Örebro, påsk, en helg i Sundsvall hos Malena, systers konfirmation, prinsessan Isabels dop och sen är det sommar. Vilket betyder ledighet från plugg och att rodd säsongen varit igång i flera månader!

Positiv attityd jag kan för det mesta!:) Nu ska jag ta en kopp te och två mackor och vänta på att älskligen kommer hem från träningen! Imorgon blir det plugg och en tur till Borlänge!

Tisdag

Seg morgon, ställde klockan på åtta, ställde om den till nio. Har nu ätit frukost, diskat, bäddat, suttit här ett tag och filosoferat. Borde verkligen börja plugga men ska göra det snart. Funderar på att ta en dusch först och så, sen är det snart dags för lunch också till Fredrik kommer hem från jobbet.

Annars rullar livet på. Vart aningen orolig stämning i söndag med dödsskjutningarna i Afghanistan, jag lider med dem där nere!  Och jag tror att man först nu förstår vad som verkligen kan hända och visst vill jag inget hellre än att Lunkan tar sitt pick och pack och kommer tillbaka på Svensk säker mark igen. Men han gör det han är bra på där nere och det finns nytta i det, så får helt enkelt bara se fram emot att han kommer hem till alla oss här hemma ordentligt i maj, efter att ha utfört ett tufft uppdrag där nere! Men så klart även blixtvisiten i slutet av mars!
Förövrigt fick jag omexamination i skridskor, vad har våra lärare för fel? Jag kan åka och det var de det begärde, så var less och arg igår men har släppt det. Sattsar nu på tentan och att komma tillbaka från den här förkylningen! Vill träna igen, åka massa längd och gymma mina tre dagar i veckan! Det kommer jag vet, jag måste bara tänka om och ladda batterierna, förkylningen är min kropps sätt att säga ifrån!

Sen är frågan varför det snöar ute, räcker det inte?! Jag vill ha vår snart! Jag vill ut och ro på Siljan fyra dagar i veckan!


Din vän pessimisten

Paramore hjälpte inte, istället vart det mycket värre. Nu sitter jag här hemma, tvättmaskinen är proppfull, så går det när man inte tvättar på en vecka! Så väntar på att den ska bli klar, så jag kan ta ett bad, slappna av, sen gå ut med soporna och de där tomflaskorna som jag aldrig orkar gå ut med, sen lär jag väl handla lite. Tacos är planen, klockan är halv fem så ligger lite efter. Men har verkligen försökt komma hit hela dagen men inte fått napp. Sitter här själv nu i alla fall, funderar över varför det inte finns mat i kylskåpet och varför det finns saffranbullar kvar sen jul, det var juh hundra år sen. Ja, jag vet varför och jag vet att man inte borde klaga på sånt här. Men för mig kanske det är svårt, svårt att vänja mig vid sånt här. Samtidigt vet jag att jag tar i, jag gör det när det bli fel jag är en sån som brusar upp mig och slänger på luren när jag blir arg istället för att stanna upp tänka till och ta allt i lugn ton!

Nu kan man i alla fall inte klaga på dålig uppdatering här!

Lördag

Att göra inget hur svårt kan det vara, jag är rastlös som få. Och har verkligen ingen ork att hitta på någon mat, 21år och less på att hitta på maträtter, hur blir det när man blir 45 som min mor blir på måndag? Borde åka hem och tvätta men är av någon anledning kvar här, fast här. Mina blommor vill nog ha vatten också. Nu är jag sådär less igen, fast jag vaknade bra med Falu kuriren i sängen, frukost och en kopp kaffe på det och sen bara gick luften ur mig igen.

Undra om sånt märks, helt plötsligt kom karln på att han ska spela Paramore;) Får juh plötsligt livet att kännas lite lättare, vad skulle man göra utan dem!

Sjukskriven

Jag har bestämt mig för att sjukskriva mig från livet idag, om man nu kan det. Jag är så förkyld, så trött och så inte jag och varm är jag också, så sjukskriven skulle jag nog kunna vara bara av allt det. Men jag har bestämt mig för att den sträcka jag går idag är till ICA och handlar middag som jag sen ska laga den också! Men förutom det ska jag ligga här och fundera, se på serier och bara vara jag. Sen ska vi se på hockey här i soffan när Fredrik kommer hem också. Men mer än så blir det inte, kanske kollar på lite muskler i anatomin också om jag orkar. Jag menar klockan är redan halv två och jag har inte gjort något alls ännu mer än att diska bort frukosten. Får se om jag ska sova lite middag också, tror det behövs. Ja ibland får man se sig besegrad och se sina begränsningar. Och om man inte låter sig själv gå i första hand hur ska det då sluta?!

Och det är tur man har kloka vänner som först en och hjälper in i allt hur skulle man annars klara sig! Idag är Anna min hjältinna!<3

Fredag

Vill inte kliva ur sängen och ta tag i livet, vill ligga kvar hela dagen och filosofer och hitta tillbaka till allt igen. Men eftersom den andra halvan helt enkelt inte har något annat val än att gå upp vid elva så var det bara att gå upp då också, för då känns det bara dumt att ligga kvar! Tycker för övrigt det är dumt att han ska jobba så sent, måste hitta något att fördriva tiden med. Plugga anatomi stå på schemat, har en häst jag lovat att ta hand om, men där är motivationen helt borta, det som skulle bli så kul och så vart det bara skit av alltihopa. Vill helst av allt bara bädda ner mig här i soffan och ligga och kolla på OC, möjligen också försöka lära mig BM, det låter inte bra hur jag än gör och det är väl egentligen inget svårt ackord?!

Hade även förhoppningar att få komma hem till mig lite, ta hand om tvätten, vattna blommor och stöka lite. Men det är Mora - Leksand ikväll och mitt internet håller inte för det. Stackars blommor, stackars lägenhet, stackars tvätt!

Nej ska väl försöka ta tag i den här dagen, bara att andas och hålla ut, det ska nog gå bra!

Tatuering nummer två:)


Heart of stone

Lång dag som vanligt. Klockan är tjugo i fem och man har hunnit varit i skolan och nu druckit en kopp kaffe och ätit en semla och det är typ det. Hade jag varit normal fysiskt och psykiskt så hade jag förmodligen varit och gymmat just nu. Men eftersom att halsen gjorde ont även i morse så får det helt enkelt skippas, försöka bli hyfsad till helgen så jag kan åka några mil på längskidorna! Funderar fortfarande på om jag måste tänka om i min vardag det känns som det behövs förändringar på många plan och just nu orkar jag inte ta tag i allt men jag får vela lite till på det där och kanske får jag göra en urrensning och helt enkelt begränsa mig lite på vissa plan. Men vi får se jag ska fundera lite mer. Som ni vid det här laget vet så hoppas jag kunna gå ett SM i rodd i september mest på skoj, men i alla fall det krävs lite tills dess och det kanske känns långt dit men det går fort. Så frågan är om jag faktiskt måste lägga mer krut på det och det innebär också att verkligen måste ta tag i mina kost vanor, det är urusla just nu livet är så här upp och ner. Och kost är viktigt om man ska bygga muskler rätt och gå lättvikt, så ja vi får se helt enkelt!

Skulle behov av åka bort en vecka eller två och bara vila från allt det här och tänka, tänka och lägga upp alla det där målen jag liksom tappat. Tack vare sjukdomar, helger, för mycket att gör och helt enkelt för att jag är upp och ner. Mitt fokus är upp och ner, jag vet att jag kan så mycket mer än att bara bli så här borta i mig själv, det är inte jag. Och jag har funderat idag och pratat med min Anna frågan är om man ens ska göra saker som inte känns rätt och som påverkar en negativt. Efter att ha utgått från The Secret förut vet jag att sånt som inte känns bra ska man inte ha i sitt liv alls, då är det inte rätt eller så måste man tänka det rätt.

Just nu känner jag bara att jag verkligen måste hitta mig själv igen och det där positiva, som jag för det mesta är. Jag gillar inte att se livet som något jobbigt, det ska vara kul på alla plan och man ska ha så mycket energi att man bara älskar att det händer hundra saker, det gör jag annars, att pyssla och fixa och dona, men just nu är det bara tråkigt! Och i mitt huvud har jag just nu en sån där underbar känsla, jag längtar till April, jag längtar efter att mina händer luktar plast och Siljan ligger spegelblank och att hela kroppen jobbar i varje drag, då jag inte ens är rädd för vatten eller stora vågor och umgås med mina "små" tjejer. Och tänker jag på det där mår jag bäst i hela världen helt klart, det är tur dagarna går fort!:)

Nu ska jag ta en dusch, sen ska jag fixa med lite bilder!


Det går bra nu...

Idag har varit en bra dag även om jag inte hänger med helt riktigt, men den har varit lugn. Har varit och gjort min andra tatuering, inplastad just nu, så där halv mysigt med blod blandat med vaselin i kanterna;) Sen åkte jag till Borlänge och åt lunch med Maria och satt och pratade länge, det var skönt att få prata av sig lite! Åkte förbi Kupolen också och inhandlade en tröja. Sen kom jag hit till Insjön och dog i soffan kände hur tröttheten bara kom tillbaka. Sen gick jag och handlade lite och när jag skulle packa ner sakerna i påsen snurrade hela rummet till, kändes precis som när man ska svimma men lyckades komma tillbaka till verkligheten igen och traska hem hit. Sen började jag må fruktansvärt illa, men har lyckats laga mat och ätit får se om det bli bättre. Känner mig fortfarande helt snurrig i huvudet och helt döds trött! Så sitter väl här och försöker få kroppen att bli normal om jag orkar ska jag göra en semla och se om det hjälper att få lite socker i mig!

Nej blir en serie eller något tills Fredrik kommer hem!


Bild på tatueringen kommer för övrigt imorgon!

Så fortsätt bara andas

Sitter här så där apatisk igen. Har fortfarande ont i halsen och jag känner mig krasslig. Men värst är att jag känner att jag inte hinner med mitt eget liv just nu, veckorna bara går och när jag nyss satt och skrev ett brev till min gode vän i Afghanistan så kunde jag knappt minnas vad jag gjort, eller så vart det helt enkelt inget av vikt. Ändå har jag saker för mig jämt, som jag vill ha det? Eller var det förut? Jag funderar just nu vad jag skulle kunna plocka bort, låta bli att göra för att få all den där tiden jag önskar jag hade till lite mer roliga saker. Den tiden jag har idag för att jag inte kan träna för att jag har ont i halsen, men då är det bara det att jag istället inte gör något alls, jag sitter här och filosoferar ihjäl mig som alltid, hämtar lite saker i Leksand, ignorerar att blommorna ser hängigare ut för varje dag jag kikar in, handlar, lagar mat och sitter här och kollar ut i tomma intet. Jag tar inte upp gitarren som står där fast jag inget hellre innerst inne vill och jag sätter inte på de hundra filmer jag vill se.

Men jag har förhoppningar om att bara våren kommer så blir allt lite lättare! Hoppas på att dagarna känns längre, om inte ska jag ta semester en vecka och då ska jag inte göra något alls, läsa tidningar, böcker, promenera, bada i havet och bara ligga och andas.

Men jag ska inte heller klaga för det kan vara kul att ha mycket att göra, men nu har det varit det ett tag känns det som! Jag ska inte heller klaga över att det går tungt, för det mesta är allt mycket bra. Ändå är jag alltid såhär, håller inte någon jämn nivå.

Är det typiskt Lejon att vara så här Maria, som den galna mannen på P&L fiket mumlade sist?

RSS 2.0