Måndag

Det är välkommet med soliga dagar och lite varmare temperatur, det får mig att längta till våren och allt känns så himla bra då!

Helgen har mest bestått av längdåkande och plugg, men jag har hunnit göra lite annat också. Elin och Jonas var förbi och fikade i lördags, alltid lika trevligt att träffa dem. Mitt irriterade humör som jag hade i lördags, gick snabbt över när Fredrik sa att han bjudit över dem på fika. Man kan inte vara irriterad när man får trevligt besök! På lördag kvällen så hade vi de bara lugnt och skönt, jag försökte ta tag i mitt jobbsökande lite och fixa med allt sånt, mycket att tänka på. Igår efter jag åkt längd och fixat här hemma så vart det innebandy med Lunkan och Pär, trevligt med sällskap. Insjön vann som tur var också, de gjorde en uppryckning till slut! Jag och Fredrik försökt få ordning på våren under kvällen, det händer så himla mycket efter påsk, kommer gå så himla fort till sommaren! Först är det påsk i slutet av april och halva min släkt fyller år, helgen efter det Valborg, sen åker nog vi till Island helgen därpå, efter det så lär det nog bli firande av Fredrik som fyller 25år och Sixten och Stella som fyller 1år, för helgen efter det är vi bjudna på Bröllop i en klosterruin nedan för Vadstena, det är moster Ewa och Ulf som ska gifta sig och sen är det max två veckor till jag tar min examen och en liten middag eller något sådant tänkte jag allt bjuda på! Och då är det juni och midsommar om någon vecka. Förhoppningsvis har jag ett jobb då också!:) Så den här våren ska nog gå att överleva trotts allt pluggande som kan skapa en del stress. Så länge det händer så här mycket och jag får träna så kan jag överleva det mesta tror jag;)

Idag har jag lyckats göra en del nytta. Fixat med tvätten, dammsugit, storhandlat och snart läst ut hela boken vi ska ha läst till imorgon. Jag ska hinna med att åka ner till Rättpris en sväng, var vissa saker som inte fanns på Hemköp och jag måste posta en bok och ett brev. Sen ska det lagas lite middag också och sen blir det ett passa längdskidor med Lunkan. Orkar jag ska jag bak lite bröd ikväll igen. Av någon märklig anledning går det åt hur mycket bröd som helst här hemma...

Men först blir det lite mer pluggande!

Dag 8 – Ett ögonblick.

Det finns många fantastiska ögonblick. Men det finns två speciella förra året, jag tänker såklart på våra två goingar. Den ena sitter i mitt knä just nu och den andra vid mina fötter. Först har man bara sett dem på bild, men just upplevelsen när man får se dem på riktigt och man verkligen bara smälter. Hela vägen till Västerås för att hämta Chanel var vi, gratis var hon inte heller, men jag ångrade det inte en sekund när lilla hon vandrade omkring där på golvet och sen var i husses famn. Sen fick vi längta i en hel vecka innan vi fick hämta hem henne. Sen fick hon vara ensam katt ett tag. Men jag fick så dåligt samvete när hon var ensam hemma. Så när lilla Elmo dök upp på blocket så var det klart, det var också kärlek vid första ögonkastet. En fluffig liten buse var han, det är han fortfarande. Även med honom fick vi vänta en vecka med att hämta. Fast Enviken är inte riktigt lika långt att åka;)




<3


Dag 7 – Min bästa vän.

En bästa vän eller bästis känns mer som något man hade på låg- och mellanstadiet, då man skulle dela hjärtan och så. Efter det har jag haft många nära vänner som betyder väldigt mycket för mig. Och idag har jag såklart också många nära vänner som betyder väldigt mycket för mig. Jag är kanske inte den socialaste människan i världen för tillfället, då det lätt blir skidspåren, gymmet, skolarbete och vardags sysslor som går i första hand. Den här terminen kommer nog vara en av de osocialaste hittills eftersom jag både ska ha praktik och skriva mitt examensarbete, mycket tid kommer att gå! Men jag tror att mina nära och kära vet att jag alltid finns här även om jag ibland har lite mycket annat för mig!;)

Dag 6 – Vad är vänskap.

En dag sen jag vet, men jag umgicks och hjälpte en vän att packa flyttkartonger igår. En av alla mina vänskaper.

Vänskap är kärlek på ett vis. Som jag tog upp i Dag 5, så finns det stor kärlek till alla mina vänner. Men vänskap är också mycket mer, glädje, sällskap, saknad, lycka, ibland svårt, ibland lätt, ibland nära, ibland långt ifrån... Men det som är med vänskap är att den viktigaste vänskapen, den finns alltid där, vad som än händer i livet. Det är alltid samma sak och fast det gått flera dagar, veckor och månader sen sist, så är det alltid samma sak. Man betyder alltid samma sak för varandra. Fast mest av allt så tror jag det handlar om glädje när jag tänker efter, för när jag tänker på mina vänner så känner jag alltid bara glädje och när jag tänker på en speciell vän så ser jag alltid personen som glad. För jag tror att man för det mesta har just kul i en vänskap, visst finns det såklart sorg och mörker, men just övervägande så tror jag det är glädje och skratt! Det är nog vänskap!

Lördag

Igår var en konstig dag, jag tror det är den som har förstört min dag idag. Jag vaknade vid sju första gången men bestämde mig för att ta sovmorgon till halv nio jag hade i alla fall inte seminarium förens 13-16 trodde jag. Vaknar innan halv nio kollar facebook i mobilen ser att Malin i min seminariegrupp är på väg till skolan, tänker en stund, rusar ner, kollar schemat, 9-12. Klockan var då halv nio, jag slängde på mig kläderna, tröjan hamnade ut och in till och med. Fick äta ett äpple och drick vatten i bilen, som gick lite för fort. Där en halv timme för sent, till det första seminariet på sista terminen, som tur var hade de mest haft genomgång, så missade inget viktigt. Men där var hela min dags planering och mina bra matrutiner bara helt off. Kom hem trött och stressad, åt lunch och låg i soffan ett tag, fick bli en kort promenad som jag släpade med Fredrik på, frisk luft och solljus skadar inte har jag försökt förklara.

Höjdpunkten på hela dagen var att få åka till Maria, dricka kaffe och äta macka, sen hjälpte jag henne att styra upp packningen, bära ner kartonger till bilen och fixa. Fredrik var på match i Gävle så det vara trevligt med sällskap! Men usch vad jag kommer sakna att inte bara kunna åka till Borlänge för att spendera tid med henne, nu måste man hela vägen till Uppsala....

Idag känns det som jag vaknat helt på fel sida, jag är sådär riktigt irriterad som jag inte varit på flera veckor. Jag vill helst bara lägga mig i sängen och stirra i taket och lyssna på musik. Men nej så funkar det inte, ska försöka få klart lunchen, äta, valla skidor, sen ska jag ut och köra skiten ut mig själv rent ut sagt. Är det något som hjälper mot irritation så är det att ge allt man har när man tränar. Det gör irritation till något positivt. Då är jag lugn och trött när jag kommer hem, då kanske jag kan hitta fokus igen, försöka plugga lite och pyssla med såndär jag tänkt att jag ska pyssla med länge. Jag kan skylla på att jag ätit dåligt och sovit dåligt föregående dag också, de tär alltid bar att ha något att skylla på!;) Det enda som skulle kunna förstöra mitt humör när jag kommer tillbaka efter min mil, det är att det inte finns varmvatten, då börjar jag nog packa faktiskt... Besöker närmaste bank och flyttar till det där drömhuset här bredvid!

Men nu ska vi inte oroa oss för vattnet så här i förväg;) Ska äta lite så ska det nog ge sig....

Dag 5 – Vad är kärlek.




Det finns så klart en människa jag tänker på först och främst och det är min kära sambo,han på kortet, min andra hälft. Han är kärlek för mig. Det finns mycket att skriva om honom, men jag sparar det till ett annat tillfället. För kärlek är så klar inte bara han.

Kärlek är min underbara familj, där min inte så stora släkt räknas in, de har sin fasta plats i hjärtat för alltid helt enkelt. Vissa vänner kommer och går, men just familjen den är alltid där, i alla fall i mitt liv, jag är lyckligt lottad och har alla nära och kära här och de flesta kan jag springa till om det skulle behövas. Men även den dag de inte är med mig så är de så klart kärlek för mig ändå!

Sen är det givetvis vänner, de finns där i våt och torrt, ibland längre ifrån, ibland närmare. Men de som har all min kärlek, för dem och för mig tror jag inte avståndet eller kontakten spelar någon roll jämt, kärleken till dem finns alltid och i tanken är de alltid med!

Sen har vi djuren i mitt liv, för tillfället två katter som dagligen försöker ta livet av mig med sina upptåg, men oj vad lycka de sprider! Kärlek kan också vara så mycket mer, just nu kan jag faktiskt påstå att jag känner kärlek till livet. Och där lät jag ungefär som Di Leva;) Men det är något fantastiskt över livet, det räcker bara med att kolla på en dag i livet just nu!

 


Dag 4 – Det här åt jag idag.

Utan bilder idag, kan inte ta kort på allt jag äter heller!;)

Frukost: Rismjölk, med müsli, lite linfröolja och kanel i det, en kopp grönt vanilj te och ett ägg.
Lunch: Matlåda bestående av kryddigtomatsås med bacon i och spagetti till det, sallad och vatten till såklart.
Mellanmål: En banan, lite russin och några skivor äpple och päron, det var en lång föreläsning som krävde påfyllning för att man skulle stå ut!
Middag: Wook bestående av fläskkött, wookgrönsaker och sweetchilisås. Ris och vatten till det.
Mellanmål: Grovtbröd med mjölkfrittsmör, några skivor äpple och päron. En kopp grönt citron och fläder te till det.

Man äter en del på en dag, det behövs!;)

Dag 3 – Mina föräldrar.



Det är inte det lättaste att hitta bilder på mina föräldrar har jag märkt och ett på dem tillsammans är nästan omöjligt, de verkar inte gilla kameran!;)

Mamma Annki och Pappa Roland, de bästa föräldrarna man kan ha, man inser det när man blir så gammal att man inte bor hemma och tjafsar med varandra längre!;) Mamma var 23år och pappa 28år när jag kom till världen. Då hade de redan hållit ihop sen mamma var 16år och pappa 21år, det har alltså varit tillsammans i 30år i år, det är helt sjukt länge! Och gifta sen jag var 5år, i en kyrka på Öland med enbart en annan familj som sällskap, vi åt kinamat efter och de bjöd på efterRätten för att de gift sig minns jag!;)

Mamma är född och även uppvuxen de första åren i Falun innan mormor och morfar flyttade till Leksand. Sen dess har hon varit kvar här. Under min uppväxt jobbade hon som barnskötare, kanske därifrån jag fått min karriär;) När pappa sen startade eget så började hon son karriär som ekonom och där är hon kvar än idag. Hon är en träningsfreak, så där ifrån kommer någon även den sidan i mig. Hon spelade fotboll som ung, men idag hänger hon mest som mig på gymmet. Stugan i Sälen tror jag är favorit platsen just nu, då kan hon åka slalom hela dagarna. Ja en riktig hurtbulle är hon och jag önskar jag har alla den energin och styrkan när jag närmar mig 46år!

Pappa är uppvuxen i Heden, en liten by utanför Leksand. Han brukar alltid berätta om hur han vart tvungen att cykla till skolan när han var liten, det låter alltid som han var född på 30-talet när han säger så. Min pappa stora intresse har alltid varit bilar, han utbildade sig till bilmekaniker och jobbade som det under min uppväxt. Men det sliter mycket på kroppen och han skolade om sig till datatekniker och driver idag sitt eget företag. Han har ett till vid sidan av också, bara för att han aldrig riktigt kan släppa det där med bilar. Han har haft sitt eget byggprojekt till bil sen jag var liten, den blir nog aldrig helt klar, den kan alltid bli lite häftigare!;) Han är en riktigt händig karl, jag önskar jag hade ärvt den sidan lite mer. Men vem vet det kanske kommer en dag!:)

I alla fall så är de helt klart de bästa föräldrarna man kan ha, så är det bara!:)

Tisdag

Någon dag den här veckan ska jag gå upp senast åtta, har VFU om två veckor så borde verkligen börja vänja mig vid det! Men tio i nio ida det är tidigare än igår, jag har haft det för slappt för länge nu;) I alla fall när det gäller sovmorgon, för i övrigt rullar det på i ett väldigt tempo just nu. Imorgon börjar sista terminen, jag är faktiskt riktigt nervös, våren kommer gå så himla fort och sen är det sommar! Idag måste jag ta tag i att söka jobb också! Men det löser sig!

På träningssidan går det ruggigt bra, har åkt milen två dagar i rad, igår gick det super. Men nu blir det vila från längdskidorna två dagar. Idag blir det en lugn dag, yoga och möjligen en liten promenad om jag hinner. Imorgon väntar Army Camp och Step. Måste hinna läsa alla litteratur till på fredag också, så då får man se lite vad man hinner!

Annars idag så ska jag träffa min handledare och planera inför VFUn, baka bröd, laga mat, plugga och börja söka jobb! Kommer förmodligen vara lika trött som föregående dagar ikväll och sova som en stock när jag somnar. Jag märker inte ens när Fredrik går upp på morgonen, bara när han säger hejdå och åker;) Fast det är skön trötthet, man känner att kroppen har arbetat och hjärnan just nu för den delen också!;)

Nej om jag skulle ta och sätta lite fart och börja med något, frågan är bara vart man börjar!

Dag 2 – Min första kärlek.

Mattias hette han, eller det heter han fortfarande för den delen också;) Det var en typisk olycklig tonårskärlek. Till en början var jag kär i honom utan att ens känna honom, om man nu kan vara det, det trodde jag i alla fall då när jag gick i sjuan. Jag lärde känna honom sen och fastnade ännu mer för honom. Känslorna var inte besvarade och efter ett år av olycklig kärlek och tonårs problem så gick jag till slut vidare. Nej att gå på högstadiet är inget jag saknar...

457 träningsminuter

Kanske inte är så konstigt att jag är dödstrött just nu, har avverkat 10,6km längdskidåkning idag. Första milen för i vinter, men verkligen inte sista!! Nu är det bara att hålla tempot upp och hoppas på lika många träningsminuter varje vecka! De är för övrigt bland det bästa minuterna under veckorna! Fast när praktiken böjar om två veckor så är risken att det blir lite mindre, då är man så trött när man slutar!;)

Igår var vi på 25års fest i Sandviken det var trevligt, kluriga lekar och god mat! Men det vart rätt tidigt för oss eftersom det är en bit att köra och sen skulle Fredrik spela match idag! Men kul att få komma iväg lite! Vi hann förbi Ikea en sväng också, fyllde på med doftljus. Vi köpte en till lampa till vardagsrummet också, men när jag skulle ställa den i fönstret idag så insåg jag att jag tagit fel fot, den är mycket kortare än i de andra fönstren. Så typiskt, sånt kan verkligen förstöra ens inredningskänsla. Men men, den får väl stå där och vara kort ett tag. När vi tids nog köper ett hus så kanske den passar i ett annat rum!

Nu ska jag hänga upp tvätten och fixa mig lite, vi ska åka till Leksand en sväng och umgås lite med Ylva och Lunkan! Sen blir det Morden i midsomer och sen kommer jag nog somna sött! Fast ska uppdatera "dag 2" innan dess också!

Lite fel...

Det inlägget hamnade visst under eftersom jag påbörjade det igår, så vem vet kanske blir dag 2 idag;)

Fredag

Har bläddrat igenom Leilas bakböcker, letat efter ett bröd med minimalt med vetemjöl i. Hitta flera men bestämde mig för ett, det innehåller i för sig mjölk, men det finns soyamjölk och rismjölk och det borde vara detsamma! Det kanske verkar drygt att reflektera över vad man har i sin mat hela tiden, jag tycker faktiskt mer det är roligt. Det är en liten utmaning med förhoppningar om att bli lite friskar, piggar och gladare! Jag vet inte om det är inbillning men det har känts som att jag äntligen inte är konstant torr i näsan. Inbillning eller ej, jag skulle vara lycklig om jag slapp ständigt gå och känna mig små förkyld för att jag är torr i näsan. Får jag sen vara frisk under en lång period nu, då är metoden tagen!;)

Har för övrigt varit hos optikern idag, tydligen är jag lite närsynt, ett visst brytningsfel. Inget man måste göra något åt men det kan underlätta för mig att ha glasögon, vid bilkörning och att jag slipper kisa när jag tittar på tv. Hon kunde inte heller lov att min kväll huvudvärk försvann, men om jag kisar hundra gånger om dagen så kan det såklart påverka att jag får ont i huvudet. Så ja glasögon får det nog bli, var riktigt skönt att se allting lite klarare på håll när jag hade ett par på mig. Sen behöver jag inte ha dem jämnt heller eftersom jag har fungerande syn utan också, så det är okej!

Skulle påbörja den där listan jag skrev här igår också, men kom hem från syster så sent, så det får bli idag. Men först ska jag laga lite middag och åka på ett danspass!:)

Dag 1 - Presentera mig själv

Sandra Maria Lindeström, Maria efter min farfars mamma om jag inte är helt ute och cyklar. Lindeström är mammas sidas efternamn, vi är inte så många i Sverige som har Lindeström som efternamn i alla fall inte med äkta ursprung. Så numera får alla som föds inom denna släkten detta som efternamn och jag kommer aldrig heller byta bort det, så den dagen jag gifter mig så gör jag antingen som mamma och har kvar bara mitt efternamn, annars får jag väl ha ett dubbelt. Detta är dock inget aktuellt och inget jag behöver fundera på;)

Jag är född på Mora lasarett, men sen dagen jag fick åka hem från BB uppvuxen i Leksand;) Skulle nog kalla det en rätt vanlig uppväxt i en svensson-familj. Jag, mamma och pappa flyttade till mormor och morfars hus som de tog över när jag var lite mer än ett år och där bor de fortfarande kvar. Jag har i princip bott på samma gata hela mitt liv eller i alla fall tills dess att jag var 19år. Gått med liknande klasskompisar i 10år och livet var såhär i efterhand nog ganska vanligt och inte så allvarligt som man i vissa stunder trodde. Haft turen att få en bror när jag var två vilket gjorde att min tid på dagis inte vart så fasligt lång och sedan kom min syster när jag var sju så det vart inge fritids för mig heller. Känner mig lyckligt lottad över det i efterhand, jag hade det väldigt bra på hemmaplan och kompisar kunde man ta med sig hem!

Så efter 10år i samma skola så var det dags att cykla den "långa" vägen över bron till något som skulle vara steget mot vuxet livet. Spenderade 3år med nya och gammal människor, många av dem ligger mig varmt om hjärtat ännu! Fast sen var inte media-linjen min grej, men det är en annan femma. Det var tre bra år, men nog var man lycklig att det eviga pluggandet tog slut. Fast så vart det aldrig för mig, jag spenderade hösten städandes på ett hotell, mitt andra sommarjobb som vart helgjobb och lite mer än det. Jag lästa också matte b och naturkunskaps b och funderade över vad jag egentligen vill bli. Det fanns så mycket att välja på och det finns så mycket än idag, så mycket man skulle vilja prov.

Men till slut så packade jag mina väskor i tron om att studentlivet är något otroligt häftigt som man måste uppleva innan man dör och flyttade till Uppsala. Hamnade i en korridor som jag delade med 12 andra, fick prata engelska en hel del och slåss med myrorna som åt upp min mat. Det var en stor stad, det var svårt att komma människor så nära som här och jag längtade fasligt mycket hem. Så när våren kom gick flyttlasset hem till mamma och pappa igen, till tryggheten. Det där studentlivet var inget för mig. Student utan studentliv är mer min grej, annars hade jag inte fortsatt att plugga till förskollärare. Det var en sväng till Falun också, men för lite skoltid och annan röra fick mig att flytta hem igen. Jag fick en lägenhet i Leksand, den var fin jag trivdes verkligen där! Men sen kom mannen i mitt liv och då var inte den där lägenheten så mycket att hänga i julgranen i alla fall.

Så nu har jag bott på två ställen i Insjön, det är nära hem så det duger bra. Och det finns nog en risk att jag blir kvar här, kanske för alltid. Inte just i det här huset men i den här delen av världen, av Sverige. Med mina två katter och snart med en examen som förskollärare i handen. Med förhoppningar om att framtiden blir minst lika bra som dåtiden.

Visst finns det mycket mer jag gjort under mitt liv hittills. Alla dessa sporter jag prövat på och intressen jag haft, men det skulle ta en evighet att berätta om allt. Detta är jag i så kort form det går att få ner mig i!;)

Torsdag

Jag har tänkt rensa garderoben hur länge som helst nu och idag vart det äntligen av! Gick igenom alla väskor, skor och mössor och sånt också. Riktigt skönt att få slänga iväg en del, sen skricka en del till mamma och syster och om de inte vill ha det så blir det Second hand eller så det hamnar hos någon behövande. Annars har jag lagat mat och inte gjort så mycket nytta mer, mest suttit och filosoferat! Tänkte ta en lite promenad nu om en stund och suga i mig lite solljus och friskt luft. Sen lite senare ska jag och Lunkan ut och åka längd, blir inte så långt han påstår att han inte orkar åka så långt;) Så min mil får bli på lördag tror jag!

Hittade en lista igår också, har sett den på ett par bloggar och tycker det är rätt roligt!:) Kanske ska man egentligen börja i början av en månad, men jag kör från ikväll!

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 –  Vad är vänskap.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första.
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats.
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 –  Den här personen betyder något alldeles extra

Nu blir det en liten promenad!:)


Onsdag

Veckorna går så himla fort, det är redan onsdag och mitten av veckan. Hinner inte med hälften av allt jag tänker jag ska hinna med heller under dagarna men så kan det vara! Har precis skrivit klart fältuppgiften, ska skriva lite kort om vad jag skulle ha redovisat igår också. Sen är matte kursen klar! Ja om man nu inte får komplettering eller så men det är inte så jobbigt. Det skönaste skulle så klart vara om man var ledig resten av veckan, så är inte fallet här bredvid mig ligger nu tre böcker som jag måste ta tag i inför nästa kurs. De skrev mycket vänligt men lite bestämt (så jag uppfattade det i alla fal;)) att detta var en kurs på avanceradnivå och det krävs då mer arbete och kraven är högre än vid en kurs på grundnivå. Jag tänkte att har jag klarat mig hittills lär jag förmodligen klara mig ett halvår till! Så det blir nog bra!

Idag står förutom pluggandet inte så mycket på schemat. Jag ska på ett step passa ikväll och innan det laga mat. En skön onsdag helt enkelt! Är i princip lugnt till på lördag i för sig. Imorgon ska jag åka längd och sen skjutsa syster och från träningen och umgås med henne lite hemma hos mamma och pappa. På fredag ska jag kolla synen och på danspass. Med andra ord väldigt lugna dagar, som inkluderar sovmorgon dessutom. Jag kommer få det riktigt kämpigt när det är dags föra praktiken om någon vecka och jag ska börja tidigt, men man vänjer sig;)


Nu en kopp te och en banan!

Tisdag

Idag är dagen när jag inte vill göra någon nytta alls. Om nu nytta inte innebär att läsa bok, gå en promenad, gå på yoga, laga mat och se serier!;) Det går nämligen inte att åka längd idag, det går om man vill men då måste jag valla om skidorna och sen åka i spår som förmodligen är halaren än halast och jag tänkte inte riskera att bryta ett ben!;) Nej jag inväntar glatt torsdag med fler minusgrader och super bra spår! Positivt tänkande heter det visst!

Slog mig också att den här veckan var veckan när fröken Lindeström skulle söka jobb! Hade visst förträngt det också... Det löse sig! Hoppas jag! Ska göra ett jätte ryck imorgon med det där tror jag och börja läsa litteratur inför nästa kurs! Ska också passa på att kolla synen imorgon när Fredrik ska kolla sin. Har inte gjort det på 6år nu och kanske kan det vara bra att göra ibland. Min syster hade fått sämre syn på några år så vad vet man! Ska göra ett lite ryck idag också och skriva klart min fältuppgift den är nästan helt klar!

Igår var jag också otroligt duktig tyckte jag själv och åkte till Hemköp och handlade mat. Där fanns att på min lista förutom falukorv. Har svårt att tro att Rättpris eller Ica hade lyckats med det! Så imorse åt jag min nya frukost bestående av rismöjlk och glutenfri müsli, ett ägg till de vart det också. Är dock lite skeptiskt till müslin som de rekommenderar då den innehåller en del socker. Ska forska vidare på det. Någon som är skeptisk till hela det här lilla projektet jag nu har påbörjat här hemma är så klart Fredrik. Han äter dock precis som han vill förutom det jag lagar till middag och lunch, men det är helt vanlig mat, förutom att det inte finns några mjölkprodukter i och allt tillbehör är fullkorn! Det har han ingen koll på i alla fall eftersom det är jag som står för matlagningen;) Och det man inte vet mår man inte heller dåligt av, så det så! Idag står chili con carne och fullkornsris på menyn, med andra ord helt vanlig mat!:)

Ska nog ta och äta en banan och dricka en kopp te. Sen ge mig ut på en promenad innan det är dags att laga mat!:)

Måndag

Vädret och jag är inte riktigt överens just nu. Minus 20grader i lördags och plus grader sen igår. Jag försöker träna längdskidåkning! Ska bli kallare under veckan, helst imorgon tycker jag så jag kan ut och åka. Det är där motivationen ligger just nu, tyvärr inte på gymmet, det är sådär halv rolig där just nu. Det beror säker på att det är en tjejvasa jag ska klara av. När den är avklarad så är nog gymmet lika kul som vanligt igen! Men har räknat med att åka fem dagar från och med nästa vecka så jag tror det här ska gå nu faktiskt!

Förutom det sitter jag just nu och försöker skriva ihop fältuppgiften, så himla tråkigt. Ska sitta med den någon timme nu sen bege mig till gymmet, hem och duscha och skriva handlingslista. Och sen åka till Leksand igen för att handla. Utbudet i Insjön på ekologisk mat är förskräckligt dåligt och desto mer jag läser i mina böcker desto mer ekologiskt vill jag äta! Lite rädd för allt gift som finns blir man allt när man läser! Sen blir det till att skriva klart den här tråkiga uppgiften när jag kommer hem, tur Fredrik jobbar eftermiddag, med lite tur kanske katterna sover också. Det skulle betyda totalt lugn och ro! Det kommer bli jobbigt med examensarbetet att få totalt lugn och ro, går det ens att få under två månaders tid?;) Men har jag klarat sex terminer så lär jag väl klara en till!

Nej om jag skulle börja med att ta hand om tvätten så slipper jag tänka på det när jag skriver i alla fall!;)

Lördag

Idag har vi varit i Borlänge en sväng och myst med tvillingarna, de är ett par riktiga sötnosar!:) Det är så kul att följa barns utveckling tycker jag! Kan vara en yrkesskada!;) Väntar nu med spänning på att de ska börja krypa! I övrigt har det varit en lugnt söndag, tänkte ut och åka längdskidor i morse, men var minus 18 i Knippboheden så insåg att det inte var någon riktig bra idé, får bli imorgon förmiddag istället! Har försökt sätta mig in i nästa kurs också, full fart in i april sen är det dags att börja skriva på examensarbetet! Lite nervös blir man allt av att tänka på det, men det är skönt att kunna planera själv vad man vill gör och hur man vill lägga upp dagarna! Hoppas på att kunna åka på en liten weekend när Fredrik fyller 25år så då passar det bra om man får planera arbete själv! Det läskigaste med arbetet är att man måste presentera det för andra och även för rektorer och liknande i Leksands kommun, kommer vara nervös i veckor innan dess! Har ingen 100% plan än för vad jag ska skriva heller, men vet att det ska handla om barns rörelse, möjligen hur mycket det betyder för inlärningen att man också är aktiv fysiskt. Tur man har en handledar som kan hjälpa en, hoppas verkligen att jag får Jenny som vi hade i idrotten då kan det inte bli annat än bra, hon är världs bäst på att peppa! Jag menar hon fick mig att dyka och ha huvudet massor under vatten!!! Så ja det blir nog bra det här när terminen kör igång om en och en halv vecka!:)

I den här kursen har jag bara att skriva ihop en fältuppgift kvar, tror nämligen tentan jag skrev igår gick bra!:) Sen ska jag bara ut och åka långfärdsskridskor också, då är jag inte efter med något! Det är bra jobbat! Har kommit på att jag måste ta tag i att söka lite jobb också inom en snar framtid! Får nog bli under nästa vecka! Det är tur att det känns så bra just nu att jag inte kommer på det där att vara så orolig över framtiden, jag menar det löser sig alltid!

Mitt liv kretsar runt skola och träning just nu känner jag, det blir alltså inte roligare än så här;) Fast det är lite planerat helgerna fram över också, nästa helg ska jag på 25års fest i Högbo Bruk för Anna och helgen därpå ska vi förmodligen ut med Frediks syster och hennes sambo i Borlänge på Imperial State Electric och helgen efter det är det Drömkvällen, fast det har vi inte tänkt på att skaffa biljetter till ännu så får se. Sen blir det lugnt till tjejvasan tror jag, stenhård träning då! Dessutom innebär den träningen enbart några få glas vin under utgångarna framöver, har inte tid att ligga sliten någon söndag, för söndag = längdskidsåkningsdag och dessutom tror jag inte det är bra för träningsformen någonstans!:)

Nej om man skulle ta och laga lite mat att äta och sen sätta sig med en bok i soffan!:)


Torsdag

Jag skulle lätt kunna somna nu! Det blir nästa bara träning och plugg just nu och det gör på något vis mig skit trött! Fast att träna är kul så det väger upp tröttheten lite;) Var på ett intressant pass igår, Army Camp. Springa i bildäck och sånt där annat vanligt, ni vet som att göra situps med bildäck och miljoner armhävningar;) Riktigt kul var det i alla fall! Och träningsvärk har jag en del av idag, men trotsade den på förmiddagen och gav mig ut och åkte längd! Vart 6km som föregående gånger, har inte riktigt orken än till 8km, sattsar på det till på söndag! Sen är det bara att mata på tills jag orkar åka 3mil! Vilket faktiskt inte längre känns helt omöjligt!:)

Annars så har jag kört fast med procenträkning, usch vad jag inte gillar det! Förstår verkligen inte det där helt, men ska försöka förstå det nu ikväll, vi får se om det går! Kan inte bli annat än en omtenta och får väl ta det då!

Måndag

Fick in hemtentan i fredag, fast träningen fick vara lidande men så skönt det vara att bli av med den! Nu är det tentaplugg som gäller och jag förstår inte riktigt alla uppgifter och tycker det är lite konstiga. Vilket har resulterat i att jag just nu bara vart jätte less, men det är bara till att försöka hålla humöret uppe! Går det inte vägen får jag göra om det och försöka förstå bättre. Fast jag tycker jag förstår men tydligen inte allt. Hoppas jag får hjälp av min studiegrupp på onsdag!

Annars så har helgen rullat på med, skidåkning, lunch med Maria, fix här hemma och sen har jag läst en helt del!! Det är så skönt att bara kunna få sitta och läsa, ska ta mig tid för det oftare! Fast håller på med tre böcker samtidigt just nu, två kost-böcker och sen en komedi, det måste man nog faktiskt kalla det! Den ena boken som jag beställde i början av förra veckan är riktigt intressant. Hjälper det som står i boken mot att slippa vara sjuk så ofta och trötthet och allt sånt, ja då ska jag börja leva så! Får skriva mer om den sen!

Ska ta och gå och sova snart, tre dagars träning sätter sina spår och imorgon väntar mer tentaplugg, veckohandling, skidåkning och yoga! Blir nog en bra dag! Hoppas på att min sambo är pigg och frisk då också, behöver någon mer som håller humöret uppe här hemma! Speciellt när jag tentapluggar och inte alls orkar diska!;)

Torsdag

Sitter här med lill-katten i knäet, han är lugn för en gångs skull!;) Igår vart för övrigt stora-katten ett helt år, lite extra kattgodis fick hon då, hennes öga vart bättre i tisdags men nu har hon fått en liten hinna på det, ser så där ut. Får ge det helgen och sen ringa på måndag, ska ändå boka tid för vaccinering åt båda! Blir nog bra!

Annars är jag less på snön, hur mycket kan det komma egentligen? Man kan skottar hur mycket som helst, tyvärr verkar de som plogar vägarna däremot inte veta hur man gör. Har fortfarande det helt oskottat på vägen utanför! Sen idag vart det ingen promenad, för jag orkade inte gå i djupsnö och sen hann jag inte riktigt med heller. Vi var till Fredriks föräldrar och åt och fikade, eller jag gjorde. Fredrik går runt och mår ständigt illa istället för att ha så hög feber idag, fast nu har han feber igen. Jag verkar klara mig, ska börja ordentligen med träningen imorgon igen så det finns inget val!;) Sen var jag och handlade och sen har jag försökt skriva på hemtentan, tror det ska gå vägen imorgon. Får bara gå upp lite tidigare och roa mig med det hela dagen förutom när jag tränar!

Längtar till riktigt vardag med rutiner nu, den här veckan har inte heller varit som den brukar, så nu får det bli lite mer vardag tack. Så man kan börja beta av lite mål för året också. Ta examen, göra en tjejklassiker, få ett jobb (i alla fall för sommaren). Jag hade många fler sist jag funderade, nu minns jag bara dem och nått till som jag inte delar så här offentligt;)

Nu kom plogen, jippi!

Onsdag

Veckorna går lite väl fort tycker jag, nog för att jag får skylla mig själv när jag sover bort dagarna men. Fredrik kom hem igår från träningen och såg döendes ut, han hade fått feber under träningen och tro mig jag kände att det stämde när han kröp ner i sängen sen, ett element var det. Så nu är jag lite lätt oroad själv att jag ska vakna upp med feber någon dag här fram över, håller tummarna att det inte blir så, jag har inte tid! I helgen ska jag ta tag i skidåkandet ordentligt, mindre än två månader kvar nu och jag behöver några mil i kroppen! Har i alla fall orkat med en promenad idag igen, fortfarande piggar det inte upp. Önskar så att den här tröttheten kan försvinna även om det är underbart att sova och vila!;) Så feber på denna trötthet och allt annat konstigt kroppen sysslar med orkar jag inte med!

Har försökt skriva på min hemtenta idag, det går riktigt segt! Har gått igenom hälften av litteraturen så ha ungefär hälften kvar idag, ska försöka fixa det och sen skriva ihop så mycket som möjligt imorgon och sen fixa det sista på fredag, borde funkar! Sen väntar tentaplugg och att skriva ihop fältuppgiften. Går tentan vägen då skulle det betyda att jag är klar med matten! Men det kan man aldrig vara säker på, precis som att man inte vet när det går att åka långfärdsskridskor. Måste göras snart så jag får CSN, annars kan det bli en lååång vår. Fast det kommer så klart funka, det gör det jämt!:)

Nej om man skulle ta och få i sig lite middag kanske och sen plugga lite till så man kan hänga i soffan med en bra bok ikväll, det vore något det!

Promenix

Tog mig ut på en 45min promenad i snön, snöade som tur var inte så mycket. Och inte var det för kallt heller, riktigt skönt! Fick ett nytt underställa av mormor och morfar i julklapp, det innehåller bambu och ska tydligen göra att man håller sig riktigt varm. Super skönt material och det verkar funka bra också var super varm när jag kom in och då hade jag ändå inte gått jätte fort eftersom snön gör att man slirar lite ibland och inte riktigt kan ta ut stegen. Kanske är det mer skorna som inte är 100%, men gillar inte att promenera i kängorna jag känner mig så klumpig då!

Nu är jag i alla fall dödstrött igen, jag sover över tio timmar varje dag och dessutom så spenderar jag kvällarna i soffan med en bok eller framför tvn och ändå så kan jag inte få nog av att sova. Jag längtar redan efter att få gå och lägga mig ikväll igen. Fast det är ändå inte så där slut trötthet som jag får när jag stressar den här är mer skön trötthet. Men än ska här inte sova, ska läsa klart läroplanen nu och lägga in citat i hemtentan, sen äta och plugga lite till, sen vila!:)

Nytt år, nya möjligheter!

Igår började jag rensa lite skåp och pyssla här hemma, skickat in lite skolarbete och plockat fram saker till det jag ska börja med ikväll. Dagen har bara rasat förbi, vi sov länge, jag hade svårt att sova i natt, var varm på och liksom i magen igår kväll, lite obehagligt. Men sov sen gott till åtta, var upp och kollade Chanels öga, det var svullet igår och hon ville helst inte ha det öppet, hon har säkert bara fått något skit i det, men tänkte att det var bäst att kolla i morse också och kanske slå en pling till veterinären eftersom det ändå är ögat. Men eftersom det såg bättre ut idag så är det väl bar att hoppas det går ner helt, så vi slipper till veterinären av den anledningen. Dock måste båda två vaccineras snart, Chanel för att hon blir ett på onsdag och Elmo för att han inte är vaccinerad ännu. Ska dock försöka få de tiderna när Fredrik är hemma så lag slipper släpa på två katter själv!

Annars idag ska jag ta en dusch nu tänkte jag, åka ner och storhandla lite, tillbaka till vardagen! Dock fortfarande förkyld så någon träning blir det inte idag, halsen är bättre så ska börja med promenader imorgon, börja lite försiktigt det första dagarna. Ska bli skönt med vardag, eller ja så mycket vardag jag nu har i mitt liv;) Det hoppas jag juni bjuder på, riktiga rutiner med ett jobb! Men jag är inte så oroad, det känns bra faktiskt. Ja 2011 känns som ett bra år!:)

Har fått så mycket bra böcker i julklapp också, flera om tillsatser i mat och hur de påverkar oss, mycket intressant ämne tycker jag om är intresserad av kost och motion. Beställde en bok själv idag också, även dem om tillsatser i mat men med fokus på barn med ADHD och Aspbergers syndrom, familjen som skrivit boken har själv ett barn med ADHD och efter att ha tagit bort framför allt socker så är han idag inte påverkad av sin ADHD. Mamma som läser den och den känns mycket intressant för mig, jag kommer tyvärr ut till ett yrke där allt fler barn lider av dessa problem och det utan man vet varför så det känns värt att läsa den här, dessutom så hade pappan i familjen blivit av med sina allergier och de var i princip alltid frisk. Så även för min del känns den bra att läsa, för förkylningar är jag riktigt less på, nu när jag sitter här med en igen!

Förutom mina böcker om tillsatser, kost och motion så har jag alla dessa böcker om hur man får ro i livet, har samlat på mig ytterligare två, den ena med fokus på meditation och sen en ytterligare om tankeförmåga, mycket att förgylla mörka kvällar med när man inte orkar med pluggandet!:) Plus alla serier som ligger här och väntar så klart! Gör helt klart livet lite lättare!

Nej om jag skulle ta och ta en dusch!


RSS 2.0