Country Strong

Har helt glömt att nämna att vi för någon vecka sen såg en helt underbar film, Country Strong. Ni kommer älska den även om ni inte gillar country!:) Dessutom är Garrett Hedlund, en riktig läckerbit!;)



Samkprov!:)


Remind me

Tittar i kalender, den börjar bli sliten nu. Jag längtar så tills jag får byta ut den, den här gången blir det en lärarkalender, en stor. Det blir liksom att byta ut studietiden på riktigt, hur underbart blir det inte? Fast jag vet att jag kommer ha några separations dagar, friheten som student kommer bytas på planerade, strukturerade dagar och lediga helger, det är ett liv för mig, rutiner och åter rutiner!:) Dock är det väl alltid konstigt att lämna massa saker bakom sig, jag tror jag håller på att bli vuxen, så mycket det nu går för mig vill säga!;)

Nu blir det pizza!


Fredag

Vill just nu bara ut och skutta runt! Försöka förstå att allt som händer nu är på riktigt och att jag faktiskt inte drömmer! Eller är det precis vad jag gör?

Idag har jag haft en rätt effektiv dag i alla fall, var uppe i tid och fixade hos mamma och pappa. Sen packde jag in mig i bilen, sen ägnade vi två timmar åt möten. Efter det har jag hunnit tvättat, handlat mat och cykel outfit och pluggat en del. Snart blir till att laga middag, tacolasange och vitlöksbaguette! Ikväll är det myskväll som gäller, med en promenad och häng i soffan, vi har träffats så lite den här veckan så vi vill hinna sitta ner och bara vara, inte behöva diskutera massa. Blir en bra fredag.

Imorgon väntar mer plugg och jag hoppas verkligen att min kropp ska ha puttat iväg förkylningen för jag vill verkligen ut och cykla. Till kvällen ska Fredrik på personalfest, själv ska jag bädda ner mig i sängen och se How I met your mother på löpande band, jag längtar!:) Sen är det söndag och jag hoppas jag kan ut och cykla då också och plugga så klart, men jag ser slutet i alla fall. Tisdag ska det skickas in för sista granskning sen ändras i sista minuten och på torsdag kan vi inte göra något alls mer, tjoho då är det bara borta ett tag!:)

Ja så ser det ut i helgen, lugn och skön helg! Sen när allt det här är över så kommer den här bloggen att få sig fix, den kommer nog så småningom få lite nya fokus också!:)

Snörvel

Det är snörvel på hög nivå just nu. Skulle gärna vilja vara frisk, fast ska inte klaga sen januari har jag varit förkyld två gånger, det är helt grymt faktiskt! Jag har inte kunnat träna så här mycket på länge, som jag gjort det här halvåret. Men just nu så vill jag i alla fall inte ha förkylningen, jag behöver ha några fler cykelmil i benen innan 11juni, ska trotts allt cykla 10mil då! Ska bli spännande, kommer nog vara lite nervös innan. Jag på min gamla mtb, som morbror fixat, men tanken är att jag ska klara den här tjejklassikern utan att bli ruinerad och jag tror det kommer gå galant! Bara jag får tärna är jag nöjd!:)

Ska försöka skriva lite på examensarbetet nu, ska hämta syster på bion först vid elva, lite kvällsfika får det bli också. Just nu lever jag inte som jag lär!;)

Lycka

Nu först har allt gått in, det har tagit några timmar, men nu skulle jag bara vilja dansa runt! Det här ska firas med kvällsfika framför tvn, tjoho!:) Kanske förkylningen som gjort mig så tjock i huvudet att jag inte fattat allt som hänt idag ännu!

Förmiddagen bjöd på hoppfulla besked, så vi håller våra tummar nu!:) Sen ringde de och erbjöd mig ett vik från augusti till juni 2012, behöver jag säga att jag svarade ja?!:) 4-5åringar blir det jag ska jobba med och det blir med inriktning utomhuspedagogik, jag är mer än lycklig! Och jag fattar inte allt det här ännu, jag måste nog sitta här ett tag till och fundera!;)

Kanske ska jag ta en promenad också eller bara låta förkylningen vila....

Måndag

Tankarna flyger och far just nu, egentligen vet jag inte om man ska fundera så mycket jämt utan bara leva på känslan, magkänslan är allt eller? Det är ju vad vi drömmer om varför ska vi tveka? En lång kväll misstänker jag...

Behöver jag säga att tankarna inte blir bättre av att jag är förkyld och är aningen tjock i huvudet, men jag hoppas det ger sig så jag kan träna i veckan, jag har värsta träningsschemat som ska förverkligas ju! Och ett examensarbete att få ihop, men det går bra för mig och Anna, vi är riktigt på gång faktiskt, duktiga vi!:) Snart är det klart, nu längtar jag bara efter att komma ut i verkligheten med barnen! 2011, börjar tro att det är ett toppen år faktiskt, det händer så mycket och allt är nästan faktiskt bara tipp topp!

Vi var på ett underbart fint bröllop i helgen också, Alvastra klosterruin var en magisk plats och moster och Ulf var sååå fina!:) Ska bjuda er på lite bilder sen tror jag bestämt!:)

Först ska jag rensa hjärnan lite mer med en alevdon tror jag och sen får jag nog se till att plugga lite, sen ska jag se till att pyssla med lite kul och äta en tårtbit, jag är faktiskt förkyld och då får man det!;)

Fredag

Jag vet att jag är urdålig på att skriva just nu, jag lovar att jag ska bli bättre, efter 11e juni lovar jag er då kommer jag vara mer aktiv!;)

Intervjun gick bra tror jag, sånt är svårt att veta, lite märklig situation med en gruppintervju, men de tär bara att gilla läget och på vissa vis var det skönt! Jag tror man kommer långt på en positivt attityd ett intresse och att man är beredd att kämpa lite för jobbet och inte har massa krav. På så vis så tror jag att jag har rätt bra chanser att få jobb. Ja är så passa flexibel och positiv att man nog kan sätta mig lite var som och jag gillar arbetsmiljön oavsett. Men vi får se och hoppas!:)

Annars så har jag en effektiv dag idag, är inne på andra tvätten, har fixat med blommorna ute, packat nästan allt klart, strukit massa kläder, varit och gett Rulle mat, pluggat och nu lagar jag lunch. Sen tänkte jag hinna med att träna, dammsuga, packa klart och fixa så katterna har det bra. Sen bär det av, moster och Ulfs Bröllop står på helgens schema!:)

Sen är det sista veckan, kanske dödens vecka!;) Vi ska få klart skiten, jag kommer att bo i Falun. Fast ska hinna träna också det är ett måste och sen ska jag bo hos syster mellan tisdag och lördag, mamma och pappa åker till Korfu, jag är inte alls avis;) Det kommer en dag när jag får åka utomlands också!:)

Nu ska jag ta och äta lite så jag kan åka träna sen!:)


Dagen D

Idag händer det lite mycket, men man ska inte klaga, livet är ett äventyr!:) Ska slå på lite musik och peppa och lugna ner mig lite!;) Idag är dagen för min första jobbintervju och jag är skitnervös just nu. Har jag läst för lite om kommunen, kan jag för lite. Allt snurrar runt, runt, runt. Jag saknar Fredrik just nu som kan vara här och tycka jag är lite larvig och som kan säga att det kommer gå så bra! Det kommer det, det vet ju jag också! Bra jag är mitt vanliga trevliga jag så kommer det gå toppen bra!:) Peppa, Peppa, Peppa! Och ja håll gärna en tumme för mig!:)

Ska börja med att hoppa ur morgonrocken, plugga lite, jaga in katterna, laga mat och sen ge mig av på äventyret. I eftermiddag väntar färgning av Fredriks hår, pluggning, träning och sen ska jag bädda ner mig i sängen och se på How I met medan Fredrik tränar, bra onsdag blir det!:) Men mest längtar jag till helgen att få åka iväg en sväng även om det bara blir för en natt! Blir roligt att få göra sig lite fin och få gå på bröllop!:) Efter helgen väntar dock sista veckan och vi kommer få bo i Falun för att få klart nästan allt innan torsdagen då vi ska skicka in första upplagan av examensarbetet, sen ska det få en finputsning innan onsdag 1a juni, då ska det in i en mapp och sen kan vi inte göra något förens efter 9e juni! Men jag är inte så orolig faktiskt, även det kommer gå bra! Får jag bestämma kommer allt att gå bra!:)




Underbara torsdag!

Examensarbetet går framåt, vi är på gång känns det verkligen som och vår handledare tycker vi ligger bra till!:) Vi ska vara klara med det till 1juni så är det bara!:) För i slutet av juni ska vi ha våra examensbevis i handen! Jag tror inte jag har förstått hur stort det är, borde vara i alla fall! 3½ och så mycket större än studenten! Jag ska fira med examensfika så är det bara!:) För övrigt är det nog bäst att dra ur datasladden ur eluttaget ingen hit om datorn dör och examensarbetet lika så!;)

Idag fick jag ett samtal också som fick det att pirra till i hela kroppen också, jag ska på jobbintervju nästa vecka det ni!:) Kan inte vara lyckligare, mitt slit med jobbansökningar verkar ge resultat!:) Ska bli så himla spännande och läskigt så klart också! Håll tummen för mig!:)

Ja vilken himla bra dag det är idag, gymmandet gick till och med urlätt efter allt positivt!:) Det enda jag inte gillar är åskan, jag får ont i lederna av den då speciellt högerarmen som pajade först gången i och med åska, jag tror det är spänningarna i luften som gör det!

Kvällen består om lite spekulerande med pappa, handling och kanske ska jag unna mig att däcka i soffan vid åtta, det vore lyx!:) Imorgon ska jag jobba hos barnen, har stängning, ska bli så roligt!:) Var längesen jag var där på riktigt nu! Har tänkt att hinna städa, baka och promenera också, Fredrik fyller ju snart år måste finnas lite fika och vara lite städat här hemma då!:)

23. Detta skulle jag vilja utöva

Jag skulle nog vilja utöva boxning om jag skulle gå helt utanför allt jag gör. Ett tag gick jag på boxercise, inte riktigt samma sak kanske men, jag minns alltid hur skönt det var att få boxa eller sparka till något riktigt hårt, man mådde så bra inuti efteråt, speciellt om man var irriterad. Kanske ska satsa på att köpa en boxningssäck och ett par handskar!;)

This

Idag har varit en mycket bra dag, i för sig tycker jag alla dagar är det nu för tiden, det flyter liksom på åt rätt håll. Examensarbetet börjar äntligen ta sig, jobb finns det massor av och jag ser verkligen ljuset i allt! Träningen går också bra, jätte bra faktiskt. Det enda som stoppade mig lite idag var ett åskväder, började cykla men fick ge mig inte värt att bli förkyld eller få en blixt i sig! Och fast min kära sambo lätt tappar lite hopp över saker så har jag bestämt mig för att inte dras med. Jag höjer bara ljudet på datorn och dansar vidare till min underbara country, för varför oroa sig för sånt man inte vet och varför stressa man kommer ändå alltid dit man ska! Det känns skönt att ha den känslan, den ska få följa med nu genom hela sommaren, glömmer jag bort det så ska jag sätta plugga in musiken i öronen och dansa lite mer, då kommer det nog tillbaka.

För övrigt så händer det inte så mycket intressant, i alla fall inte nu i veckorna. Vi sliter på med vårat examensarbete och oj vad duktiga vi är! Jag sliter på med min träning för allt vad jag är värd och att få allt annat i vardagen att klaff, det går bra! Ja det går bra helt enkelt med allt, jag är lycklig lottad!:)


Every stoplight I didn't make
Every chance I did or I didn't take
All the night I went too far
All the girls that broke my heart
All the doors that I had to close
All the things I knew but I didn't know
Thank God for all I missed
Cause it led me here to this


22. Min favoritfrukost

Min favoritfrukost är det jag äter varje morgon, för den gör att jag mår bra i kroppen, det är kanske inte den roligaste eller lyxigaste och inte heller den jag äter om det ska lyxas till lite. Men vardagar är för mig oftast det bästa dagarna, vardagen är trotts allt livet man lever för det mesta, jag gillar vardagar!:)

I alla fall så består min favoritfrukost av: Rismjölk med hemmagjord müsli, ett ägg och en kopp grönt te! Helt perfekt frukost! Men på söndag ska vi lyxa till det med brunch eftersom Fredrik fyller år på måndag men jag inte orkar gå upp och fixa det klockan halv fem på morgonen!;) Så därför blir det söndag, då blir bacon, ägg, goda mackor, massa pålägg, ja, nästan en mindre hotellfrukost, det är lyx ibland!:)

Måndag

Håller på att leta fakta om svullna lymfkörtlar, har varit öm i båda armhålorna till och från sen förra helgen, beror ju oftast på en infektion, men vad jag vet har jag ingen sådan i kroppen är frisk som en nötkärna nu för tiden!;) Står lite om att det kan uppstå vid stress, så kan väl bero på det, får helt enkelt vänta ut det och stressa mindre, svårt den här tiden på året och just det här året....

Annars så har jag varit på teckenspråkskurs i helgen, otroligt givandet kurs och jag ska gå en längre i framtiden och lära mig mer, så länge får jag försöka hålla i det jag lärt mig och lära mig nytt på egen hand!:) Så efter några års väntan så har jag äntligen fått lära mig lite och jag rekommenderar den kursen varmt till alla som kan komma i kontakt med döva i sin vardag eller i sitt yrke.

Vi har också hunnit med att varit på 3D bio, en ny upplevelse och filmen Thor var helt okej, dessutom var Thor en riktig snygging och den kan nästan vara värld att se bara därför!;) Igår fikade vi hos mamma och pappa och sen grillade vi här hemma och tog en timmes promenad, så himla skönt väder så man vill bara vara ute hela dagarna.

Den här veckan består av plugg, plugg och plugg, jobbansökningar, ringa tandläkaren, ja sånt där som man bara tar sig igen men som leder till mycket bra saker! Annars så ska jag jobba hos barnen på fredag, fira födelsedagsbarn på lördag och ha en mysig söndag. Det betyder inte att helgen är allt jag längtar till, så länge vädret är så här och vi väntar det där samtalet så kan den här veckan möjligen blir helt grym!:)

Nej kanske ska ta tag i dagen nu när frukosten är slut!:)

21. Därför tränar jag

Jag tränar för att må bra i kropp och själ och alla andra fördelar man når av att träna. Piggare, friskare, sover bättre, orkar mer, osv. Sen vill man så klart hålla sig i form men jag har tänkt på det där och det är nog mest en bonus att man gör det. Att man får vara frisk och må bra är det enda som betyder något i slutändan.

Så kan det gå

Där stod vi, jag och Fredrik med en påse godis och presentkortet för bio, var väldigt tomt inne på bion. Det var för att det inte var någon bio, den gick tydligen lördag, söndag och onsdag, men vi var inte bittra, nu sitter vi här och kolla på Tre kronor och mumsar lite godis, lite är faktiskt lite för en gång skull! Drömmer gör vi också om fina utemöbler och möbler till köket.

Det får gärna vara något i den här stilen:




Här med Mio som inspiration..


Fredag

I natt har jag jagats av mina drömmar över allt jag vill gör, ska göra och måste göra. Stress kan vara förnamnet just nu, för den här helgen finns det plan för fredag, lördag och söndag för att hinna med allt jag vill och borde hinna med. Och det är massa roligt, bio, teckenspråkskurs, fika hos mamma och pappa och träning. Men när det blir nerskrivet i en att göra lista så ser det inte lika kul ut insåg jag igår. Men jag andas och tänker att det löser sig!

Men ibland undrar jag varför jag tar på mig så mycket, tror att jag ska fixa så mycket för att jag vill så mycket. Vill så mycket att det blir fel, jag är livrädd för slutet av maj och början av juni, för jag kommer få jobba arslet av mig för att hinna med allt jag sagt att jag kan göra. Var finns nejet, nej jag hinner inte, nej jag orkar inte, nej jag borde inte, nej min kropp orkar inte.... När ska jag lära mig att säga nej?

Just nu längtar jag till Peace and love, det blir mina första riktiga lediga dagar på 3½år och då ska jag vara ledig kan jag lov, jag överväger att till och med stänga av telefonen de dygnen också!;) Nej, man ska inte klaga det finns massa kul på vägen, bara jag kommer ihåg att stanna upp och andas ibland så borde det vara lugnt!:)

Dags att ta tag i dagen kanske då jag redan sovit för länge. På dagen schema stå: Dammsuga, baka pitabröd, plugga, laga lunch, baka bröd, träna, laga middag, skriva jobbansökan och gå på bio...känns som jag glömde något också...hm..

20. Det här åt jag idag

Rätt tråkig punkt det här tycker jag, men;)

Frukost: Rismjölk med hemmagjord müsli, ägg och te.

Mellanmål: Banan

Lunch: Kyckling och pastasallad bestående av: Kyckling, pasta, avokado, körsbärstomater, rödlök, melon och feta ost, med en dressing av honung, olja och lime juice.

Mellanmål: Te och smoothie bestående av: Havremjölk, banan, blåbär, hallon och proteinpulver.

Middag: Pasta och laxsås, laxsåsen bestående av: Lax, laktosfri créme fraiche, ägg, lime juice och broccoli.

Mellanmål: Banan, vattenmelon och te.


Torsdag

Började skriva här igår kväll, men datorn samarbetade inte, lill-katten levde rövare och jag var så himla trött så jag orkade inte kämpa på med det där. Jag gick upp och la mig och såg tre avsnitt How I met istället, bra kvälls sysselsättning, blir några kvällar nu också när jag ligger efter så mycket!;) Kan vara den bästa serien som gjort genom tiderna, fast Gossip Girl och OC står också högt i kurs! Ingen risk jag blir sysslolös fram över heller!

Igår var jag fast besluten om att cykla till träningen, så sagt och gjort så cyklade jag tjugo över fem, för att vara frame tjugo i sex, för att inse att träningen börjar sju, så kan det gå. Cyklade hem till mamma och pappa och tillbringade tiden innan där istället, sen vart det Step och en cykeltur hem, idag är jag faktiskt trött i benen, men det är kanske inte så konstigt, så idag blir det en promenad på eftermiddagen, en lång sådan har jag tänkt!:) Tänk om solen bara ville ta sig fram!

Det enda som är drygt med allt det här är att jag och min kropp in är hundra överens på alla punkter just nu. Jag anser nämligen att man ska bli pigg av att träna, hela den här veckan har jag snoozat i 40min på morgonen, 40min! Vilket resulterar i att jag får skynda mig sen. Idag skulle jag upp i tid men när jag inte har något mål så kommer jag liksom inte upp, jag och lill-katten snoozade i kapp. Han är en going han på morgonen vill bara mysa, emellanåt snarkar han också. Jag hade riktigt roligt den morgonen när han och Fredrik snarkade ikapp, fast det är tur det bara hänt en gång, annars hade jag nog fått spader!;) Så den trötthet får gärna go away för jag orkar inte med den. Lika så allt mysko jag drömmer på nätterna, ska man inte sova bättre när man tränar också?!;) Som det inte räcker med konstiga drömmar så får jag lov att springa på toa minst fyra gånger mellan det att jag lägger mig och klockan blir två, jag trodde man skulle dricka mycket vatten när man tränar?!

Förutom det så är jag nöjd med tillvaron, ska bara ge de här katterna lite mat så det blir lugn, den blir det plugg!

Tisdag

Livet springer på igen, full fart med skolan, sen fixa hemma, sen träna, sen sova. Japp, så kommer vardagarna se ut tror jag ett tag framöver. Därför har jag och datorn nu bosatt oss i sängen, tanken är att jag ska försöka förstår hur man göra kategoriseringar utifrån våran intervjuanalys, jag är rätt lost för tillfället. Ska läsa lite Kvale och kolla på en uppsatts kanske går ett ljus upp!

För övrigt så var helgen riktigt fin!:) Fredagen har jag nog redan nämnt, finns ett helt inlägg om kungabröllop tror jag bestämt. Lördagen har jag också nämnt insåg jag nu, mitt minne börjar visst ge med sig. I alla fall så vart det cykel till Heden med bara ett öl-stopp, sen satt vi på Berts veranda och hade det bra, åt god mat och bara myste. Jag, Elin, Emma och Jonas gick och kollade på brasan en sväng sen, men var rätt kallt och inte så mycket att se. Senare på kvällen begav vi oss till puben, där Jonas, Fredrik och Brasar stod för underhållningen, de är så duktiga!:) Jag tror den var två när vi gick där ifrån, sen vart det lite styrketävling innan vi kom iväg hemåt, vi var hemma fyra och jag kan lov att jag var trött dan efter! Men en helt underbar kväll med underbar människor var det och då kan man leva med tröttheten!:)

Söndagen bjöd på en lång sovmorgon, sen var vi hem till mamma och pappa och fikade, vi bestämde oss faktiskt för att skipa söndags pizzan och körde på potatissallad och kallskuret till middag, för att sedan slöa i soffan. Och sen var det vardag igen och Anna och jag sliter med uppsatsen, men det ska nog gå!:)

Så har jag haft det och så har jag det just nu! Kort uppdatering, kategoriseringen kallar!;)

RSS 2.0