Älskade tvättmaskin

Jag har nu skratt okontrollerat i en kvart, det hela är så komiskt så man måste nog uppleva det för att förstå. Jag skulle ladda tvättmaskinen så det bara var att sätta igång den när jag kommer hem från träningen, hur enkelt som helst. Sen trillar Fredriks strumpa ner bakom och jag böjer mig ner för att ta upp den och då åker liksom hela trumman med och ena luckan fastna öppen och har liksom kilat fast sig, bara det är en merit. Den är toppmatad och har alltså två luckor man måste trycka ihop uppe på. I alla fall kan man tycka att det räcker där, men icke. Jag kommer på den fantastiska idén att ta en träslev och trycka ut locket igen. Det var inte så lätt, träsleven slant och ligger nu under trumman. Total succé, jag kommer garanterat få lov att köpa en ny och jag som nyss vart rik, det är helt sjukt! Frågan är om man ska skratta eller gråta, jag väljer det först livet känns lite lättar då;)

Change

Egentligen har jag inte så mycket att skriva, jag har mest jobbat och gjort nytta på slutet. Bakat, skickat in en uppsats och fixat här på hemmaplan. Det är skönt, jag älskar att hinna med mitt eget pyssel här hemma och jag hoppas det kommer mer såna stunder till hösten. Som jag förövrigt verkligen tror är här nu, stod och tittade mig i spegeln nyss och såg linjerna från mitt brottarlinne som jag fick i våras, så mycket mer färg än så fick jag inte, jag är ingen soldyrkare måste jag erkänna. Och början av sommaren bjöd på finast väder, i för sig känns det som midsommar var igår, fast det var snart två månader sen, jäklar var fort det gått! Men när jag stod där vid spegeln så slog det mig att det var dags att dra på en tjockare tröja för att inte frysa och att myggfönstret åkte ut för någon natt sen också. Nu hoppas jag bara på att hösten vill bjuda på lite sol också, en sådär vacker höst.

Hösten förra året var fin, fast det är i för sig alltid bara det fina man minns också. Den spenderades mest på förskolan och en hel del i Fredriks soffa, som numera är våran soffa i vårat lilla hus. Så det kan bli! Den här hösten får jag ha honom hos mig varje dag så den blir nog ännu bättre! Jag tror det, det känns bra i magen! Det finns lite att se fram emot också! Redan från idag faktiskt, jag ska vara ledig sex dagar som det ser ut just nu, förbereda inför skolan och bara vara. Fira min födelsedag ska jag också göra, inte för att jag vet om det är så mycket att fira men;) Börja träna ska jag såklart också göra, äntligen. Det känns bra nu, jag tror min kropp äntligen har hittat sin ro och kan ge en frisk tid! Sen ser jag fram emot att börja skolan igen och att jag i september är ledig hela tre helger! Jag ska jobba vardagar mest istället. Så någon helg hoppas jag på att vi ska hinna med en resa någonstans i Sverige, vi får se. Sen första helgen i Oktober ska jag gå en teckenspråkskurs, vilket jag säkert redan nämnt. Men det ska bli så himla roligt att få lära sig! Jag längtar verkligen efter att få lära mig massa nytt! Bra höst!

Nu ska jag bara vänta 45min till på att mannen i mitt liv kommer hem, segt går det när man längtar! När han kommer hem ska vi åka och handla och jag ska hämta ett paket från HM:)


Those I've Loved

Nu för tiden blir det mest Country, tack vara Fredrik och Jonas. Eric Church, Brad Paisley, Keith Urban, Zac Brown Band, för att nämna de som spelas mest. Jag ska passa på att dela med mig till er som missat det lika länge som jag, sen ska jag plocka ner gitarren och spela lite, det finns tid och vilja igen, det går framåt med livet med andra ord! Hösten är alltid bäst, det är i alla fall då jag mår som bäst och kan njuta av livet. Bara känslan av att få ta på en stor varm tröja och promenera i solen när löven byter färg. Nej det är den bästa årstiden så är det bara!

Ni får den live, han är underbar!






And I hope they know I never would've made it this far on my own
'Cause where would we all be without those
Fathers and mothers, sisters and brothers
The friends I've made, the long lost lovers
I wouldn't be who I am today
If not for those I've loved along the way

Måndag

Ny vecka, en sådär start, bilen funkar inte som jag vill så får ha mamma och pappas bil nu, vilket är en automat, något jag körde för första gånge idag, gick hyfsat i alla fall. Sen är den så jäkla stor och gasar typ av sig själv, så får hoppas min funkar snart. Sen har jag och syster jobbar tokfort på jobbet, jag har fortfarande inte kommit ner i varv efter att ha gjort alla dessa rum. Och sen frågar en god vän till mig om jag har berätta något roligt skvaller om henne, jag har funderat nu i timmar, vad skulle jag ha skvallrat om och varför skulle jag veta något om henne som inte hon berätta för mig. Usch jag gillar inte att bli indragen i saker jag inte vet något om och när jag sen inte ens vet vem som har sagt att jag har sagt det jag inte vet om. Och det är absolut nu man borde sluta bry sig, men som sagt jag gillar inte att bli indragen i saker. Men jag tror i alla fall vi kom fram till att jag förmodlige inte ens vet om det som jag påstås veta. Men jag vart återigen påmind om varför jag inte gillar att bo på en liten ort ibland och varför jag gillar att leva här i mitt lilla hus och inte veta så mycket om allt runt omkring. Jag kan verkligen gilla att stänga in mig och bara se mig själv, pyssla med allt här hemma.

Men vad jag vet så vet jag inget om det och ska nu träna på att släppa saker fort och inte älta. Idag är inte en sån där bra dag då jag bara kan stänga av sånt jag inte orkar med, det kommer och går. Men ska försöka fokusera på uppsatsen jag håller på med och sen vänta på att Fredrik kommer hem och gör mig lite gladare. Det kan han alltid och han påminner mig alltid om at man inte behöver ta saker så hårt!:)

För övrigt den här veckan är det jobb som gäller, ska hinna med något roddpass också är tanken, träningen ska påbörjas igen efter sjukdom och viloperiod på det. Sen har jag ledig helg igen blir en mycket lugn sådan tror jag, jag behöver vila och fira min födelsedag i lugn och ro.

Nu åter till uppsatsen...


sinners like me

Två dagars ledigt, det har gott så fort, för fort. Jag har stuckit massor på min att göra lista och vårat hem börjar bli klart. Det ska upp lite saker här och där och vi ska försöka hitta lite utemöbler så småningom. Men annars så behövs det bara storstädas, vilket jag ska ta tag i till helgen! Bra blir det, vi trivs!

Idag har vi hunnit vara till Borlänge också, hälsat på Camilla och tvillingarna. De växer och växer, idag log de åt oss också. Helt undrebart söta är de! Vi fick mata dem idag också, mysigt att sitta och hålla i en liten kille på snart 3 månader. Jag tror Fredrik var mer än nöjd också med en liten tjej i famnen, en stolt morbror helt enkelt!:) Stod glatt och visade dem plektrumet när de låg i vagnen, med förhoppningar om att en dag får lära dem spela kan jag tro;)

Nu väntar två dagars jobb igen, sen en ledig helg med en kräftskiva som jag hoppas blir bra! Sen är det en vecka med konferenser, jag gillar konferenser, det betyder full fart på hotellet och att det serveras lunch! Sen en till ledig helg och jag fyller hela 22år. Usch tiden går inte lite fort, fast jag tror inte jag blir äldre, kommer nog alltid känna mig som runt 20;) Dessutom har jag sådan tur som har en äldre sambo, det känns alltid lite bättre då, dessutom blir han närmare 30 än 20 nästa år så då kan jag känna mig jätte ung;) Men ändå 22, för inte allt så länge sen så var det en evighet tills man var så gammal, jag då var man vuxen. Fast jag tror aldrig jag blir vuxen, det är inte min grej och kanske är det därför jag har valt det yrket jag har valt också, man har rätt att krypa runt på golvet eller vara Yoda om man vill, det tas emot med öppna armar, tro mig. Man behöver inte heller oroa sig för att det ska bli lång tråkigt och att man bara gör samma saker jämt, det händer alltid nya saker. Man får dessutom tillbringa tid ute och gratis motion får man också, det är bara tack och ta emot, just nu är jag rätt!

För övrigt så har jag nu anmält mig till tjejvasan, det blir en utmaning men det blir ruskigt kul! Jag och katten tränar på att vara ute minst en halvtimme om dagen, hon är lycklig och då blir jag lycklig. Vår lilla bäbis, sådär lagom krävande och man kan lämna henne ensam;) Ja det känns fantastiskt bra allting just nu! Jag låter inget som kan störa den stämningen komma nära heller! De handlar alltid om en positiv attityd då kommer man dit man vill och livet blir betydligt mycket lättare! Man får bara komma ihåg det ibland;)

Nu ska jag laga lite matlådor och mig och mannen och sen ska jag ta en kopp te och vänta på mannen som är och tränar!

100%

För första gången på månader så känner jag mig helt hundra procentig, underbart! Det är ingenting som jagar mig, jobbet rullar på bra, det känns bra i magen! Jag har äntligen hunnit i kapp mitt eget liv igen efter en otroligt tuff vår med skolarbete och jobb vart jag än kollat, flyttar, förkylningar, konstant trötthet och stress. Nu äntligen har allt släppt igen, att det ska ta en evighet att få känna sig helt hel. Men huvudsaken är nog att det blir sådär bra igen, att man kommer ikapp sig själv och kan leva lite mer i nuet och inte bara längta bort.

Just nu har jag det så bra man kan ha det, fast det blir långa dagar just nu. Man kommer hem och lagar mat, borstar och busar med Chanel och sen hinner man pyssla lite med något mer, lyssna på musik och kolla på tvn. Men så underbar skönt det bara är att göra sånt! Nu ska jag diska av min tallrik, byta från jobbkläder till myskläder och sen slänga in en tvätt och sen ska vi träna lite mer på att bara ute, hon är ännu rädd för hunden, men det blir nog bra snart!:) 

Then

Jag lever! Jag har bara haft annat för mig, mest jobbat men lite annat har jag hunnit med sen sist också. Orsa Grönklitt, Sälen, drinkväll och Stockholm, det var juh mer än tre veckor sen jag skrev! Vi börjar komma helt i ordning nu här i vårat lilla hus det känns riktigt bra, jag är nöjd med tillvaron, det är som jag vill ha det. Det är skönt att känna så, att man får som vill och att man har någon vid sin sida som vill samma saker som en själv, jag har hittat rätt! Jobbet börjar bli lite mer rutin och jag har äntligen börjat skilja på att vara på jobbet och hemma och inte blanda ihop det. Synd bara att man ska komma så långt när sommaren snart är slut och det är dags att börja skolan igen och bara hoppa in när man har tid och orka. Men erfarenhet får man väl alltid, bara att tack och ta emot!

För hösten ser jag fram emot, ska läsa special pedagogik och matte. Special pedagogiken längtar jag verkligen efter och det är också första kursen. Jag tycker det är så spännande att få ta del av barn som kanske inte alltid tänker som alla andra, det är en konst att förstå dem och ibland att kunna hantera dem, men när man vinner deras förtroende så ger de så mycket tillbaka! Sen hoppas man så klart alltid att dessa barn ska få allt det där stödet som de kan behöva! Ska till hösten också läsa en helgkurs på Västanviks folkhögskola, lära mig lite teckenspråk tänkte jag. Det också en riktigt bra erfarenhet, då det alltid kan hända att man möter barn eller föräldrar som är hörselskadade. Annars så är hösten än så länge nästan oplanerad, jag kommer väl jobba en del som vanligt antar jag, spendera någon helg i Sälen och kanske en helg i Trollhättan för att heja på syster och Amanda som tävla SM i dubbel sculler. Kan man inte träna och tävla så får man heja på, fast jag hoppas och önskar att jag snart kan börja träna igen och slippa bli sjuk igen, nu har jag vilat nästan hela sommaren eftersom det tog en månad att bli av med förkylningen och sen har inte tiden funnits. Så jag hoppas kroppen har fått sig en ordentligt vila! Och på grund av allt det här så har jag fått ändra planer igen, den blir en tjejklassiker med start 2011 och tjejvasan, så får det bli!

Men nu åter tillbaka till nuet, det är där man ska leva. Ska jobba på min att göra lista, där finns massa som borde fixas. Ska ge Chanel lite kärlek och borsta henne också, tyvärr började det regna annars hade vi tänkt gå ut en stund och börja träna lite på att vara ute, få hoppas på att det ger sig! Nu vart det mycket skrivet här, får tar och uppdatera lite oftare tror jag allt!

RSS 2.0